Прокурора Вінницької області Олександра Бутовича звільнили з посади. Яка за цим історія?

Прокурора Вінницької області Олександра Бутовича звільнили з посади. Яка за цим історія?
  • Після тривалої та «масштабної» перевірки діяльності Вінницької обласної прокуратури інспектори з Офісу генпрокурора два дні тому, 4 серпня, ухвалили рішення про зняття з посади керівника регіональної структури Олександра Бутовича.

За попередньою інформацією з власних джерел «20 хвилин», з понеділка, 7 серпня, буде також прийнято рішення про подальшу долю заступників вже колишнього прокурора Вінницької області Олександра Бутовича. Про початок перевірки в прокуратурі іще 2 серпня писав на своїй сторінці у Фейсбук головний редактор «20 хвилин» Вадим Павлов.

— В четвер комісія, яка перевіряла головного прокурора області Олександра Бутовича і його підлеглих щодо корупції і порушень в роботі, їде з Вінниці. 28 людей рили. Але чи щось нарили? Хотів запитати про це одного з перевіряючих з Офісу Генпрокурора. Подзвонив. Він почув про що питання – кинув слухавку, — пише Вадим. 

Відео дня

За словами редактора «20 хвилин», здивувало, хто саме приїхав з перевіркою. Приміром, Олександр Василенко, колишній заступник закарпатського головного прокурора, а нині начальник управління, яке підтримує публічне обвинувачення в обласних прокуратурах. До нього, як каже Павлов, є головне питання: як він уникнув переатестації до звинувачень в незаконному збагаченні та імітації боротьби з контрабандою на Закарпатті?

Одночасно з цим журналіст «20 хвилин» Віталій Павловський нагадав вінничанам, що у відповідь на відверту позицію Вадима Павлова, Володимира Затайдуха та, власне, його особисту щодо очільника обласної прокуратури на адресу всіх трьох вже лунали певні погрози.

— Дане фото зроблено саме в той час і день, коли в когось були думки нам погрожувати за нашу позицію в голос щодо Вінницька обласна прокуратура - офіційна сторінка. Тому ми приїхали прямо до закладу обговорити ці події і можливу ответочку нам.. а далі був результат що ми маємо друзі! Прокурор області пішли, — пише Віталій.

Вже в п'ятницю, 4 серпня, стало офіційно відомо про результати перевірки  – прокурора Бутовича звільнили з займаної посади. 

 

Читайте також:

Цієї ночі Повітряні сили знищили 30 крилатих ракет та 27 БпЛА. Генштаб про 529 добу війни в Україні

«У них нуль можливостей помитися». Як волонтери з Шаргорода допомогли військовим освіжитися

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Валерий Дубинский

    А ким його призначили?

    Свої своїх не кидають.І не садять.Це якби дядька їздового з села,який украв оберемок сіна.вже засадили б по повній...

    Надія на  наших воїнів ,які прийдуть і наведуть порядок..Але,нажаль їх залишається все менше...

    А Бутович призовного віку? Міг би повоювати ....
  • Надежда Богдан

    Для галочки;(
  • Igor Kim

    І правильно, треба ще другому дати заробити))
  • Аліна Вінниця

    і все?))))))))))))

keyboard_arrow_up