«На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь

«На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь
  • Андрій Цвях боронив Україну у 2014-2015 рр. в АТО, став на захист країни і на початку повномасштабного російського вторгнення.
  • Вже з 24 лютого перебував на бойових позиціях. Воював у складі 57-ої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка.
  • Брав участь у жорстоких боях на Донецькому, а згодом на Харківському напрямках.

Народився Андрій 10 жовтня 1983 року у Вінницьких Хуторах, там же зростав і навчався. Після закінчення місцевої школи розпочався його трудовий шлях.

— Андрій був добрим та працьовитим. Змалечку допомагав мамі, брався за будь-яку роботу, щоб принести гроші в сім’ю. Таким був все своє життя, — розповідає дружина полеглого Героя Олена. — У зоні АТО він не лише набув бойового досвіду, а й опанував професію механіка-електрика. Довгий час працював у Вінниці у тролейбусному депо, а останніми перед війною роками — на Стрижавському кар’єрі.

Загинув воїн 18 березня цього року поблизу села Синьківка Куп’янського району. Його життя обірвалося у 40 років… Вдома на нього чекали дружина та 11-річний син.

Відео дня
  • Церемонія прощання із Андрієм Цвяхом розпочнеться о 10.00 біля його будинку у Вінницьких Хуторах за адресою: вул. П. Тичини, 11.
  • Поховають воїна о 13.00 на кладовищі на вул. Генерала Шаповала.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять! 

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Піду за тата воювати». Після загибелі батька син вступив до військового ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (66)
  • Жанна Шевчук

    Вічна пам'ять Герою!
  • Тетяна Шапельська

    Вічна світла пам'ять! Царство Небесне воїну Андрію! Земний уклін і слава Герою України! Спочивай з Богом дорогий наш мужній Захисник рідної землі, наш Цвіт в світлих райських обителях!
    Сердечні співчуття родині!
    🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹 🌹
  • Надія Вінниця

    Вічна і світла пам'ять Герою Царство небесне Низький уклін
  • Galina Andrievskaya

    Вічна Пам'ять Герою 🇺🇦 щирі співчуття рідним

keyboard_arrow_up