На обкладинці столичного глянцю. 11-річний вінничанин з аутизмом розвиває модельну кар’єру

На обкладинці столичного глянцю. 11-річний вінничанин з аутизмом розвиває модельну кар’єру
  • Юний вінничанин,11-річний Артем Зайцев переміг у конкурсі моделей.
  • Хлопчик став популярною дитячою фотомоделлю в Україні, його фото тепер прикрашають дитячі глянці.
  • Як це вдалося дитині з аутизмом?

Благодійний проект «Світ всередині», який відбувся рік тому, відкрив нові дитячі таланти. Тоді громадська діячка Діана Мороз приурочила захід дітям з аутизмом. Герої проекту, діти та їх батьки, розповіли у відеофільмі, чим вони живуть і що їх турбує, брали участь у фотозйомках. 

Артем та Марія Зайцеві в проекті «Світ всередині»

11-річний Артем Зайцев симпатичний, активний, усміхнений хлопчик. Навіть важко уявити, що в нього аутизм. Життя його змінилося після фотосесії, в якій він брав участь разом з іншими «дітьми дощу».

 — Одного разу нас запросили на благодійну фотосесію для «особливих» діток «Світ всередині», — розповідає Марія Зайцева, мама Артема. — Ми з чоловіком дуже хвилювались, адже спеціалісти не рекомендують фотографувати дітей з аутизмом. Вони бояться софітів, нелегко сприймають нових людей. Також такі дітки ніколи не дивляться в камеру. Та Артемко зумів здивувати всіх. Настільки захопився процесом фотосесії, що не міг зупинитись позувати. Фотограф та всі присутні були в захваті, адже він поводив себе як професійна модель. 

Відео дня
Артемко з татом

— Це не лише моя заслуга, що ми допомагаємо дітям з особливими потребами розкритися, а й усіх людей і партнерів, які підтримують благодійні заходи, — говорить благодійниця та автор проекту Діана Мороз. — В проекті «Світ всередині» було багато заходів: майстер класи, відеозйомка, фотозйомка. Фотосесія з дітьми з аутизмом, це найважче що може бути. Вони ніколи не дивляться в очі, тим більше в об'єктив камери. Вони рухливі, увага  розсіяна, їх лякає спалах камери. Фотограф Марія Васильєва два тижня вивчала психологію дітей з аутизмом, щоб зробити фотосесію.

Конкурс моделей

Під час благодійної фотосесії Артем Зайцев так гарно проявив себе і чудово вийшов на фото, що батьки вирішили продовжувати займатись моделінгом сина. 

— Ми зробили декілька фотосесій, а потім створили портфоліо для Артемка, — каже Марія Зайцева. — Вирішили взяти участь у дистанційному конкурсі моделей «Принци та принцеси». Але там потрібно було надіслати фото на конкретно задану тему. Був карантин, тому ми не орендували студії та не наймали професійних фотографів. Просто зробили домашнє фото на мобільний телефон. 

Участь в конкурсі брали діти з усієї України, тому конкуренція була великою. Результати журі всіх здивували — адже першість віддали нам. Журі заявили, що їм сподобалась дитяча щирість та посмішка Артемка.

На обкладинці глянцю

Призом за першість на Всеукраїнському конкурсі була професійна фотосесія у Києві. За словами мами, після перемоги у Артемка розпочався справжній зірковий час. Відтоді хлопчик позує для відомих «глянців». Батьки створили йому сторінки у соціальних мережах та почали розвивати його власний модельний бренд «Артем Зайцев». 

— Артемові, з  діагнозом аутизм, важко концентруватись,— ділиться мама. — Але процес фотосесії йому так подобається, що жодного разу не виникало складнощів. Як професійна модель, він створив образ аристократичного хлопчика, а потім легко перетворився в хулігана. Звісно, ми плануємо ще багато досягнути у цій сфері. І будемо старанно працювати над розвитком модельної кар'єри синочка. Раді, що він знайшов заняття, яке йому до душі. 

— Артем дуже гарний хлопчик, круто виходить на фотографіях, йому було найлегше взаємодіяти з фотографом, оскільки він гарно сприймав фотоапарат, — коментує Діана Мороз. — Ми, плануючи проект, сконцентровані на одній меті, хотіли привернути увагу до дітей з аутизмом, а вийшов такий чудовий результат. Я пишаюся досягненнями всіх дітей з особливими потребами, успіхи Артема радують особливо. 

Незабаром вийде новий номер столичного глянцю, на обкладинці якої буде Артем Зайцев. Також юний  вінничанин знаходиться в базах кількох модельних агенцій. Але це не всі його таланти.

 За словами Марії Зайцевої, хлопчик досягнув успіхів також у легкій атлетиці. Він дуже активний — попри свій дитячий вік, зумів вибороти два «золота» як параолімпієць. Мама Марія розповідає, що, не зважаючи на складний діагноз, хлопчик відчуває людей та любить життя. Жінка радить всім батькам шукати таланти своїх дітей та вірити в них.

— Особливим діткам все дається важче, це не секрет, — говорить Марія. — Проте в кожної дитини є талант, і варто його розвивати. Тоді ви здивуєтеся результатами, як це зробили ми.

 

Читайте також:

Лише люди з народу і без політики. Стартував відбір до «Рейтингу лідерів думок і блогерів Вінниччини»

«Ідеальна спортсменка». Про хмільничанку Мар’яну Шевчук, рекордсменку світу з пауерліфтингу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Galina Vasyukhno

    👍👍👍
  • Алена Фильчук

    Умничка

keyboard_arrow_up