На фасаді ліцею у Яриші відкрили Меморіальну дошку 20-річному нацгвардійцю

На фасаді ліцею у Яриші відкрили Меморіальну дошку 20-річному нацгвардійцю
  • 20-річний військовий Семен Ляшук загинув на полі бою 19 вересня 2022 в смт Білогорівка Луганської області, під час виконання військового обов’язку по захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості України.
  • На фасаді рідного ліцею 19 березня 2023 року відбулася урочиста церемонія відкриття Меморіальної дошки Герою.

Семен Ляшук народився 30 травня 2002 в селі Яришів. Ветеран війни, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня та званням «Почесний громадянин Яришівської територіальної громади» (посмертно).

Стадіон села Яришева тепер носить ім'я Семена Ляшука.

Семен був гранатометником 3-го відділення, 1-го взводу роти оперативного призначення (на бронеавтомобілях) військової частини 3028, 8-го полку оперативного призначення Національної Гвардії України ім. Івана Богуна (перейм. на 14-та штурмова бригада НГУ «Червона Калина»).

Відео дня

19 березня в селі Яришів відбулася урочиста церемонія відкриття Меморіальної дошки на фасаді Яришівського ліцею. Присутні віддали шану та честь Герою.

Про це на сторінці у фейсбук написала сестра Семена Каріна. Цитуємо допис:

«СЕМЕНЧИКУ, сьогодні вже 6 місяців минає,

Як тебе забрала кривава нищівна війна,

Тепер твоя душа, мов Янгол на Небесах літає,

Сьогодні ми всі там зібралися для тебе, але тебе уже нема...»

Я так хотіла сказати рядки цього вірша, в якому описала весь наш біль та твій важкий шлях, але сказавши тільки кілька слів, гіркі сльози та безмежне горе відняли у мене мову.

Дуже емоційно, насичено та гідно вшанували нашого Героя. Багато квітів, які так любив наш юний воїн, друзів, учителів, однокласників, односельчан, волонтерів та побратимів, що попри поранення та заборони лікарів, прийшли віддати шану Воїну Світла, що поклав своє життя за вільну Україну, спокійний сон та мирне небо.

Безмежна туга, неможливо виразити словами, як надзвичайно важко було нам знову і знову усвідомлювати, що наш хлопчик вже на Небесах.

Сьома, наш люблячий, відкритий, добродушний, активний, емоційний, усміхнений, жартівливий, щедрий, мужній та відважний хлопчику, для нас ти живий, ти щодня, щохвилини живеш у наших думках, серцях та душах, ти завжди поруч із нами, ти наш Янгол охоронець».

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Наташа Бобик

    Вічна пам'ять тобі , ГЕРОЮ!
    Низький уклін тобі, наш ЗАХИСНИК!
    ГЕРОЮ СЛАВА!!!
  • Ирина Мохун

    Царство небесне Герою. Низький уклін та вічна пам'ять.
  • Валентина Лысяк

    ВІЧНА  ТА  СВІТЛА  ПАМ'ЯТЬ  ГЕРОЮ  УКРАЇНИ!!!  ЩИРІ  СПІВЧУТТЯ  РІДНИМ!!!
  • Tetyana Poberezhna

    Вічна пам'ять Герою!

    Наташа Бобик reply Tetyana Poberezhna

    Tetyana Poberezhna Цей ГЕРОЙ з мого села,де я народилася!

keyboard_arrow_up