Мужні і голосисті. Розповідаємо про відомих музикантів і співаків родом із Вінниччини

Мужні і голосисті. Розповідаємо про відомих музикантів і співаків родом із Вінниччини
Фото: музикант Дмитро Шуров родом із Вінниці
  • Вінниччина відома своїми співочими талантами. Безліч вокалістів і музикантів родом з наших країв стали відомими далеко за  межами міста і області.
  • Ми розповімо про шістьох чоловіків, які були або є зірками музичного олімпу України і світу.

Тепер їхні хіти співає вся Україна, декого впізнають у світі. А колись вони були хлопчиками з сусідніх дворів, зростали у Вінниці і області. Розповідаємо про естрадних співаків і музикантів та виконавців класичних творів, які є нашими земляками.

Павло Зібров

Відомий український артист Павло Зібров народився у селі Червоне Немирівського району. Сталося це в 1957 році. Майбутня зірка української естради ріс в родині болгарина Миколи Івановича Зіброва і українки Ганни Кирилівни Зібрової. Мати працювала вчителькою, батько володів 40 спеціальностями.

Відео дня

У родині хлопчику з дитинства прищеплювали любов до музики — мама грала на гітарі і прекрасно співала, батько віртуозно володів балалайкою, старший брат Володимир радував грою на баяні, а маленький Павлик — на бубні та свистульці. Пізніше він освоїв і баян.

Щоб старший син Володимир зміг навчатися музиці, матері доводилося возити його до викладача за 30 км в Гайсин. Павлу пощастило більше —  коли настав час вступати в музичну школу, в його село приїхав учитель, у якого він брав заняття двічі на тиждень.

Перші два класи середньої школи майбутній музикант навчався в селі Червоне, потім мати відвезла хлопчика до Києва, де його поза конкурсом прийняли в музичну спецшколу-інтернат ім. М. Лисенка для талановитих дітей. Спочатку він навчався в класі віолончелі, а пізніше був переведений на контрабас.

Павло Зібров —  символ українського шоу-бізнесу початку 90-х. Пісня «Хрещатик» у його виконанні є неофіційним гімном української столиці. Сьогодні артист продовжує виступати, а також знімається в кіно.

Лері Вінн, співак

Співака Лері Вінна вважають вінничанином. Хоча Валерій Дятлов народився в 1962 році, 17 жовтня в місті Дніпропетровську. Сім’я пізніше вирушила до Вінниці. Навчався блондин в «елітній» школі № 2. У 1984 році майбутня зірка отримала освіту у Вінницькому політехнічному інституті. А в 1993-му Лері закінчив музичне училище. З гуртом виступав у ресторанах нашого міста. В буремні 90-ті поїхав працювати до Польщі.

Лері Вінн потрапив на професійну сцену в 1990 році. Сплеск популярності принесла співакові пісня «Вітер». Вона довгий час була візитною карткою цього виконавця як на території України, так і в країнах СНД. Однак український співак відомий не тільки зазначеної піснею. Альбом з аналогічною назвою був високо оцінений знавцями хорошої музики. На прохання друга Віктора Павлика в 1997 р наш герой переїздить до Києва. У 1996-1999 роках був незмінним ведучим однієї з телевізійних музичних програм.

Доленосною можна назвати участь співака в фестивалі під назвою «Слов’янський базар», який проходив у Вітебську в 1998 році. Саме там композитор Ігор Крутой познайомився з творчістю нашого героя. В результаті був укладений контракт між компанією АРС і Лері Вінном. З 1998 р спостерігається новий виток популярності виконавця: створюється кліп на композицію «Вітер». Пісня стає відома за межами країн, що входять в СНД. Вона звучить в Росії на фестивалі «Пісня-98» у фіналі.

У 1999 році в Санкт-Петербурзі проходить зйомка кліпу для пісні «Літак». В тому ж році відомий вінничанин став заслуженим артистом України.

А потім Лері Вінн зник із шоу-бізнесових радарів. Співак в столиці заснував власну івент-агенцію, її назву можна перекласти, як «Щасливі люди». Фірма займається організацією корпоративних вечірок. Сам давно покинув зірковий олімп, проте, коли звуть на корпоративи — не відмовляє. Позаторік зірковий вінничанин виступав на заході в рідному місті.

Віктор Бронюк, музикант

Співак Віктор Бронюк народився 24 березня 1979 в невеликому селі Соколова, Хмільницького району Вінницької області. Після закінчення школи він навчався в Барському педагогічному училищі. За фахом Віктор — художник-дизайнер і вчитель праці. З роками він не забув про старе захоплення і до сих пір продовжує малювати: вдома співак облаштував майстерню, де він завжди може творити собі на втіху. Крім того, Віктор Бронюк ще навчався у Вінницькому державному педагогічному університеті на історичному факультеті.

Будучи студентом, Віктор Бронюк активно брав участь в житті університету. Керував студентським театром і брав участь у всіх концертах, які влаштовувала молодь.

У 2005 році Віктор Бронюк створює гурт, який невдовзі стає відомим під назвою ТіК (Тверезість і Культура). Цього ж року Віктор Бронюк запрошує на репетицію гурту ТіК свого майбутнього продюсера — Олега Збаращука. Його зацікавило те, що це було щось нове, не схоже на загальноприйняті музично-стильові шаблони.

1 червня 2005 року в м. Вінниця на розігрів групи Таліта Кум вийшла група ТіК і представила перед тисячною аудиторією свої творіння.Дебют виявився вдалим і саме цей день, 2 червня, вважається Днем народження гурту.З того часу і почалася плідна праця гурту.

У 2006 році ТіК записує дует з гуртом Ляпис Трубецкой. Композиція «Олені», автором якої є Віктор Бронюк, піднялась на найвищі сходинки українських радіостанцій і принесла справжню популярність гурту ТіК.

Віктор бронюк одружений, має двох дітей.Будинок співака знаходиться в центрі Вінниці, на подвір’ї розташовані дерев’яні олені, фонтан та сцена.

Дмитро Шуров, музикант

Ще один відомий музикант із Вінниці Дмитро Шуров. Народився 31 жовтня 1981 року у Вінниці. Батько — поет, художник, редактор телевізійних програм Ігор Шуров. Мати — педагог і музикант. З чотирьох років Дмитро вчився грати на фортепіано. Закінчив 4 класи музичної школи. Далі Шуров якийсь час провів за кордоном. 

В підлітковому віці навчався у Франції, в ліцеї Огюста Ренуара, а потім рік проживав в штаті Юта в США по програмі обміну. В Америці грав у джазовому оркестрі, співав у хорі, октеті, який виконував твори періоду бароко, а також у квартеті «Barbershop». У театральному класі став шанувальником американських мюзиклів 1950-х і 60-х років. Повернувшись з Америки, вступив до Київського лінгвістичного інституту.

Сьогодні розвиває успішний сольний проект «Pianoбой». Раніше був піаністом гуртів: «Океан Ельзи», «Esthetic Education», грав у Земфіри.

Написана ним музика звучить у фільмах: «Хоттабич», «Ґудзик», «Оранжлав», «Слуга народу», і це не повний список. Також працював над музичним супроводом до гумористичного шоу «Ліга сміху» на 1+1. Сьогодні разом з сім'єю живе в Києві.

Андрій Кимач, оперний співак

Андрій Кимач родом з Вінницької області. Народився у маленькому селі Бережани, Калинівського району. Почалося все з церковного хору (у Києві), в якому юнак співав 10 років і навіть був регентом хору. Це був його перший музичний досвід, музична «освіта». Далі Андрій закінчив філософський факультет університету ім. Тараса Шевченка та вокально-диригентський факультет Національної музичної академії України ім. Петра Чайковського (педагог Володимир Гришко). 

Ходити на оперу Кимача надихнула майбутня дружина Інна. Вона навчалася на музичному в Драгоманова. Коханому так і сказала, що той повинен співати.

Після завершення навчання у Консерваторії майбутня зірка опери два роки працював у Польщі. Працював на конвеєрі заводу Samsung біля Познані, пакував деталі. Ще працював на меблевій фабриці в Лешно. Ті кошти, які заробляв, Андрій Кимач потім витрачав на прослуховування. Декілька разів прослуховувався в Польщі, одного разу до Італії. Але все було безрезультатно. 

З 2016 по 2018 роки був артистом молодіжної оперної програми Большого театру, де 2017 року дебютував у ролі Дон Карлоса, опери О. Даргомижського «Кам'яний гість».

2018 року стажувався в «Академії Ла Скала». Цього ж року відбувся європейський та міжнародний дебют в Іспанському театрі Лісеу, Барселона, у ролі Ріккардо, опери В. Белліні «Пуритани».

Зараз вінничанин Андрій Кимач мешкає у Херсоні, і виступає по світу. В 2019 році його визнали найкращим молодим оперним співаком світу.

Сергій Асафатов, музикант

Український співак та учасник вінницького гурту «Jazzforacat» Сергій Асафатов народився 19 вересня 1986 року в Мурованих Курилівцях Вінницької област. Навчався у школі-інтернаті, далі закінчив Вінницьке музучилище.

«Коли чув музику живу, мене починало трясти, я біг слухати, мені було дуже цікаво. Потім в мене з’явилась можливість навчатися в музичному училищі: одночасно я вчився на гітарі, фортепіано, трубі. Почав писати музику та пісні», — розповів свою життєву історію Сергій.

26 січня 2020 року виступив в десятому сезоні шоу «Голос країни із піснею «Вахтерам» гурту «Бумбокс». 33-річному вінничанину зробили пропозицію Тіна Кароль, Дан Балан і Настя Каменських, втім, Сергій вирішив спробувати «щось нове» та обрав за зіркового тренера Дмитра Монатика.

Після успіху в шоу артист змінив ім'я на псевдонім АСАФАТОV, почав сольну кар’єру і випустив дебютний кліп на пісню «Море». Над композицією працював один з найвідоміших продюсерів країни Віталій Телезін, який робив записи для гуртів «Океан Ельзи», «Ляпис Трубецкой», «Друга Ріка».

Пісню «Море» написано під час подорожі до Гданська, а знімали кліп на злітно-посадковій смузі аеропорту «Бориспіль». Зрежисував кліп Віктор Скуратовський, відомий передусім завдяки співпраці з групою «Друга Ріка». Спеціально для відео Асафатову довелося навчитися їздити на спортивному мотоциклі.

Нині артист працює над дебютним альбомом, для якого вже записано близько 40 демо.

 

Читайте також:

Куди подівся «Ветер»? Що тепер із зіркою 90-х вінничанином Лері Вінном

Наші в кадрі. ТОП вінничан, які стали зірками телебачення і кіно

Bad Boys In Opera: чим здивує унікальний проект OPERAFEST TULCHYN?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up