Куди подівся «Ветер»? Що тепер із зіркою 90-х вінничанином Лері Вінном

Куди подівся «Ветер»? Що тепер із зіркою 90-х вінничанином Лері Вінном
  • Лері Вінн, він же Валерій Дятлов, мав славу головного романтика вітчизняного шоу бізнесу дев'яностих.
  • Виконавець відомого хіта «Ветер» дитинство і юність провів у Вінниці.
  • Де тепер співак, який став зіркою масштабу СНД, і чому звинувачує Винника у плагіаті?

— А нічого страшного, що образ Винника повністю злизали з мене, навіть не приховуючи цього, — в одному з недавніх інтерв'ю заявив співак Лері Вінн.— Я знаю навіть цих людей, хто це зробив. Костюмчик, манера, тобто копія я зразка 2000-х. Вони мені відповіли: «А що тобі шкода? Ти все одно не співаєш».

Лері Віна навіть запитали, чи не планує він дует зі своїм двійником. Він запевнив, що на естраду вже точно не повернеться. То де тепер наш зірковий земляк і чим займається, якщо не співає?

Олег Винник і Лері Вінн

З вінницьких ресторанів — у зірки

Співака Лері Вінна вважають вінничанином. Хоча Валерій Дятлов народився в 1962 році, 17 жовтня в місті Дніпропетровську. Сім’я пізніше вирушила до Вінниці. Навчався блондин в «елітній» школі № 2. У 1984 році майбутня зірка отримала освіту у Вінницькому політехнічному інституті. А в 1993-му Лері закінчив музичне училище. З гуртом виступав у ресторанах нашого міста. В буремні 90-ті поїхав працювати до Польщі.

Відео дня

Лері Вінн потрапив на професійну сцену в 1990 році. Сплеск популярності принесла співакові пісня «Вітер» Анатолія Кірєєва. Вона довгий час була візитною карткою цього виконавця як на території України, так і в країнах СНД. Однак український співак відомий не тільки зазначеної піснею. Альбом з аналогічною назвою був високо оцінений знавцями хорошої музики. На прохання друга Віктора Павлика в 1997 р наш герой переїздить до Києва. У 1996-1999 роках був незмінним ведучим однієї з телевізійних музичних програм.

Доленосною можна назвати участь співака в фестивалі під назвою «Слов’янський базар», який проходив у Вітебську в 1998 році. Саме там композитор Ігор Крутой познайомився з творчістю нашого героя. В результаті був укладений контракт між компанією АРС і Лері Вінном. З 1998 р спостерігається новий виток популярності виконавця: створюється кліп на композицію «Вітер». Пісня стає відома за межами країн, що входять в СНД. Вона звучить на фестивалі «Пісня-98» у фіналі.

У 1999 році в Санкт-Петербурзі проходить зйомка кліпу для пісні «Літак». Робота проводилася Сергієм Кальварским — московським режисером, і оператором Владом Опелянцем. Це ще одна з творчих перемог нашого героя. Ротація кліпу відбулася на каналі MTV. Він потрапив в програми «Доброго ранку країна», «Вежа» та «Гаряча десятка» і був визнаний хітом. В тому ж році відомий вінничанин став заслуженим артистом України.

Організатор вечірок

А потім Лері Вінн зник із шоу-бізнесових радарів. Співак в столиці заснував власну івент-агенцію, її назву можна перекласти, як «Щасливі люди». Фірма займається організацією корпоративних вечірок. Сам давно покинув зірковий олімп, проте, коли звуть на корпоративи — не відмовляє. Позаторік зірковий вінничанин виступав на заході в рідному місті.

Лері Вінн на «Вінниця ФудФесті»

Він є учасником товариства під назвою «Вінничани у Києві». У 1998 році виступив в якості актора, знявшись у фільмі «Бери шинель». 

Лері Вінн з 1999 року одружений на Ксенії Дятловій. Дружина нашого героя 1975 року народження. В артиста є дочка, яку назвали Поліною і син Костянтин. 

з донькою Поліною

Читайте також: 

«Міс Вінниця 2013» Влада Щеглова народила доньку футболісту Зінченку. Історія зіркової пари

Як на Поділлі робили пизи і киселицю? Віктор Бронюк поділився кращими сімейними рецептами

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Олександр Діхтяр

    це український Юрій Лоза - один співак з однією піснею)
  • Инна Выставкина

    Певец одной песни....
  • Инна Выставкина

    Торговый закончил, благодаря маме, которая там работала.....
  • Алла Морокова

    Прям слизали,Винник даже не знает кто это

keyboard_arrow_up