Bad Boys In Opera: чим здивує унікальний проект OPERAFEST TULCHYN?

Bad Boys In Opera: чим здивує унікальний проект OPERAFEST TULCHYN?
  • Це буде грандіозна прем’єра із зірковими солістами, величною музикою та надзвичайно глибоким змістом!
  • П’ять всесвітньовідомих солістів, яким аплодують кращі сцени світу, 29 серпня на міжнародному фестивалі у Тульчині об’єднаються у безпрецедентному концерті-прем’єрі.
  • Глядачі почують культові чоловічі арії усіх часів з опер «Бал-маскарад», «Фауст», «Ніч на Лисій горі», «Отелло», «Мефістофель», «Дон Жуан», «Фіделіо» та багатьох інших.

Всі найкращі драматичні чоловічі арії — у одному концерті! Такий сюрприз підготували щорічні учасники OPERAFEST TULCHYN та справжні улюбленці публіки — маестро-диригент Володимир Сивохіп, прекрасний Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії та Галицький академічний камерний хор.

Проект «Bad Boys In Opera» у фінальний день IV міжнародного оперного open air фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2021, 29 серпня, о 19.00 буде показаний вперше. І, як обіцяють організатори, стане неабияким відкриттям для всіх глядачів.

— Це буде грандіозна прем’єра із зірковими солістами, величною музикою та надзвичайно глибоким змістом, — розповідає головний режисер OPERAFEST TULCHYN, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков. — «Бал-маскарад», «Мефістофель», «Дон Жуан», «Отелло», «Фіделіо», «Тоска», «Фауст», «Ніч на Лисій горі», «Фальстаф», «Плащ», «Андре Шеньє» — у програмі справді кращі оперні шедеври геніальних композиторів Моцарта, Бойто, Бетховена, Верді, Пуччіні, Гуно, Мусоргського, Джордано. Тож без сумніву гарантуємо: кожен глядач переживе надзвичайно сильні емоції!

Відео дня

Про боротьбу, що є в кожному з нас

У концерті «Bad Boys In Opera» глядачі побачать одвічну боротьбу добра і зла, але, за задумом творців проекту, у кінці будуть поставлені три крапки.

— Бо ніхто не знатиме: це буде лише одна битва чи війна, яка триває вічно, — розповідає про ідею проекту диригент, заслужений діяч мистецтв України, відомий музикознавець та генеральний директор Львівської національної філармонії Володимир Сивохіп. — «Добро та Зло» — скільки існує людство, стільки ж ці два поняття присутні у нашому житті. Ці субстанції можуть мати абсолютно різне відображення у будь-чому. Це два вічні суперники у ході часу та простору, які не закінчать свою боротьбу і жодна жива істота не може перехилити ваги рівноваги в будь-яку сторону, інакше світ просто припинив би своє існування. Ця одвічна боротьба є в кожному з нас. Власні внутрішні війни. Лише нам вирішувати, якій стороні віддати перевагу. Наші вчинки розподіляють нас на полицях соціуму. Зробити хибний крок у темну сторону часто легше, ніж боротись з темнотою і проходити всі тернисті шляхи для збереження світла душі. Добро та зло ходять парою, та що саме взяти під руку — вирішувати нам. Ми бачимо це протистояння не лише у буденному житті, а й у книжках, які читаємо, у фільмах, які переглядаємо, у музиці, яку слухаємо і яку виконуємо.

Почуємо кращих із кращих

Головними героями концерту «Bad Boys In Opera» стануть п’ять знаменитих солістів: Юрій Григораш (Україна-Канада), Володимир Шагай (Україна-Польща), Віктор Мельник (Україна), Ярослав Папайло (Україна-Італія) і Юрій Трицецький (Україна).

Біографія, здобутки, а головне — голоси і найвища майстерність — кожного з них вражають.

— Це дійсно кращі із кращих! Зірки, що активно гастролюють по всьому світу та виступають на найпрестижніших оперних сценах у Європі та за океаном, — розповідають організатори фестивалю. — Пишаємося, що всі вони розпочинали кар’єру саме в України і зараз, як би багато часу не проводили за кордоном, втілюють дуже багато виняткових проектів саме на рідній землі.

Бас Юрій Трицецький — справжня глиба української сцени, заслужений артист України та провідний соліст Львівської опери.

Знаменитий баритон Володимир Шагай з 2019 року співпрацює з канадським Ukrainian Art Song Project, метою якого є запис антології української мистецької пісні та створення нотної бібліотеки усіх пісень. У творчому доробку співака є унікальний диск «Мистецькі пісні українських композиторів» (2017), а зараз готується до виходу другий диск — «Давно те минуло» — мистецькі пісні на вірші Тараса Шевченка.

Баритон Ярослав Папайло стажувався у Мілані, а також у Карло Аллемано у Норвегії.

Тенор Віктор Мельник з 2016 року є провідним солістом театру і благодійного проекту «Opera Vo Blago», а також є солістом-вокалістом Одеського академічного театру музичної комедії ім. М.Водяного та Дніпропетровського академічного театру опери та балету.

А баритон Юрій Григораш протягом 8 років був учасником знаменитого чоловічого вокального ансамблю «LaVIVo», у складі якого гастролював у Китаї, Гонконгу й Іспанії. Зараз співак активно співпрацює з такими зірками опери, як Павло Гунька та Калуді Калудов (Болгарія), а у 2020 році у Торонто стажувався у одного з найвідоміших оперних коучів світу Альберта Крайволта.

Згадають загиблого Василя Сліпака

Важливо, що саме під час концерту «Bad Boys In Opera» на фестивалі згадають полеглого захисника України, оперного співака Василя Сліпака.

— 29 серпня відзначається День пам’яті захисників України. Наш фестиваль відноситься до тих жанрів мистецтва, які точно підсилюють і розширюють тематику як вшанування, так і пам’яті про всіх наших захисників: і живих, тих, що поруч з нами, і, на жаль, полеглих, — відзначають організатори OPERAFEST TULCHYN. —  Тому ми запрошуємо всіх доєднатись до вшанування героїв АТО і ООС під час показу вистав 28 та 29 серпня. У фіналі опери «Ярослав Мудрий» 28 серпня на сцену вийдуть справжні учасники бойових операцій. Це — наша шана і вдячність героям України, завдяки яким маємо можливість зустрічатись на таких подіях, як фестиваль оперного мистецтва у Тульчині. А 29 серпня третій фестивальний день розпочнеться хвилиною мовчання і проектом «Bad Boys in Opera» у виконанні всесвітньовідомих українців-співаків. Під час цього дійства ми згадаємо, у тому числі, і полеглого захисника України і оперного співака Василя Сліпака. Будемо раді, якщо ви розділите ці хвилини разом з нами. Слава Україні!

Як найзручніше доїхати на фестиваль?

Нагадуємо: вхід на територію OPERAFEST TULCHYN-2021 — безкоштовний.

Але задля виконання всіх карантинних обмежень, що діятимуть на кінець серпня, вперше стоячі місця на фестивалі допускатися не будуть. Відтак, вхід буде здійснюватися у порядку живої черги у конкретний сектор, згідно наявності у ньому вільних сидячих місць.

Для тих, хто не їдуть на фестиваль власним транспортом, запущено «чартерну програму» — це найбільш зручний спосіб у дні OPERAFEST TULCHYN доїхати до Тульчина, а по завершенні вистав повернутися назад у Вінницю.

Всі учасники «чартерних рейсів» отримають місця у GOLD-секторі фестивалю. Час виїзду зручних і сучасних великих автобусів сплановано так, щоб глядачі побачили повну програму кожного дня фестивалю.

Придбати «чартери» та забронювати місце у партері можна на офіційному сайті фестивалю operafest.com.ua, у всіх касах «Афіша Вінниці», на сайтах afisha.vn.ua і bilet.vn.ua, а також у інфо-центрі, що з 14.00 до 19.00 працює по вул. Театральна, 15 (оф. 102).

OPERAFEST TULCHYN-2021 проходить за підтримки Українського культурного фонду і Благодійного фонду «МХП — Громаді». 

Генеральний інформаційний партнер — «20 хвилин».

 

Читайте також:

З dj-сетом і новітніми технологіями! На OPERAFEST покажуть фентезі рок-оперу, що скорила Дубаї

«Майська ніч» і танго на пуантах! На OPERAFEST TULCHYN покажуть кращі балети

Більше 400 зірок опери і багато гучних прем’єр! Фестиваль OPERAFEST TULCHYN у серпні здивує всіх

«Ми відкриємо портал часу!» Чим здивує VINNYTSIA JAZZFEST-2021, що вперше пройде у аеропорту?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up