З dj-сетом і новітніми технологіями! На OPERAFEST покажуть фентезі рок-оперу, що скорила Дубаї

З dj-сетом і новітніми технологіями! На OPERAFEST покажуть фентезі рок-оперу, що скорила Дубаї
  • Унікальну постановку, що завоювала два Національні рекорди, можна буде побачити у рамках нічної програми другого дня IV міжнародного фестивалю OPERAFEST TULCHYN, що з 27 по 29 серпня пройде у Тульчині.
  • Open air прем’єра фентезі рок-опери «Орфей та Еврідіка назавжди» вразить ексклюзивними інтерактивними декораціями, новітніми технологіями об'ємного відеоконтенту,винятковою музикою Михаїла Брунського і сімома рідкісними голосами.

— Не пропустіть те, що змусить вас не лише відірватися від реальності, але й повірити у справжнє кохання! — розповідають про унікальну прем’єру організатори фестивалю. — Фентезі рок-опера аніме «Орфей та Еврідіка назавжди» на найвищому рівні представляє рівень сучасного українського мистецтва на міжнародній арені! Саме ця вистава здобула два національні рекорди та з грандіозними аншлагами пройшла у країнах Сходу, скоривши глядачів однієї з найпрестижніших світових сцен — Дубайської опери.

Показ суперсучасної вражаючої постановки у рамках нічної програми другого фестивального дня розпочнеться рівно опівночі 28 серпня. Готуйтесь до абсолютного захвату і вражаючої краси просто неба у парку легендарного Палацу Потоцьких у Тульчині!

Відео дня

Від електро до фентезі рок-опери

Що ж таке фентезі рок-опера аніме? Про сучасні технології, якими здивує «Орфей та Еврідіка назавжди», «20 хвилин» розповіла генеральний продюсер постановки Олена Брунська:

— Це взаємодія живих акторів з об'ємним відеозображенням, яке повністю занурює глядача в давньогрецький міф про кохання напівбога Орфея до лісової німфи Еврідіки. Створюється ілюзія об'ємного казкового простору, у якому знаходяться герої. Це перше у світі шоу повного метражу, а не окремого номера, де застосована така технологія.

Перший показ «Орфей та Еврідіка назавжди» пройшов п’ять років тому на сцені Національної опери України. І одразу новаторська постановка отримала два рекорди від Національного реєстру рекордів України: за першу в Україні електро-рок-оперу та найбільшу кількість інструментів, задіяних в електро-рок-опері.

Скоривши головні оперні сцени України та з абсолютними аншлагами провівши міжнародні гастролі, творці не стали зупинятися на досягнутому — оновили виставу і блискуче трансформували у інтерактивний стиль фентезі.

— Створенням відеоконтенту займалася студія «О&E Entertainment Dubai», чия робота викличе у глядачів відчуття захоплення та змусить співпереживати героям у повній мірі, — розповідає Олена Брунська. — Крім того, на запису був задіяний симфонічний оркестр, академічний хор та діджейський сет.

Зібрали сім унікальних голосів

Над англомовними текстами проекту працювала ціла група людей. Серед них були і українські поети. Завдяки їхнім віршам сенс історії достовірно і реалістично передається глядачеві.

Що ж стосується музичного матеріалу для опери, то він був написаний «з чистого аркуша». Фентезі рок-опера «Орфей та Еврідіка назавжди» створена на дивовижну авторську музику знаменитого композитора, заслуженого артиста України, володаря Кубку Президента України — Михаїла Брунського.

— У палітрі роботи композитора прослуховується поєднання різних музичних стилів, які не дадуть глядачам сумувати, і в той же час дадуть можливість відчути всю повноту та насиченість ефектного звучання, — гарантують організатори OPERAFEST TULCHYN.

А ще одна важлива «родзинка» постановки — у виставі зібрані сім унікальних голосів: від найвищого чоловічого tenor altino до найнижчого bas profundo.

У головній ролі — Михаїл Брунський

Не лише композитором і режисером відеопроекції, а й виконавцем головної ролі Орфея у виставі постане заслужений артист України, володар одного з найбільш рідкісних чоловічих голосів у світі — тенор-альтіно — Михаїл Брунський.

Після закінчення Рівненського музичного училища та Київського національного університету культури і мистецтв (спеціальність «естрадний спів», кваліфікація — магістр музичного мистецтва), вже понад 18 років Михаїл Брунський створює неймовірні мистецькі проекти. Є учасником багатьох концертних програм у Національному палаці мистецтв «Україна» у Києві, концерту пам’яті трагедії в Бабиному Яру, ювілейного концерту фестивалю «Пісенний вернісаж» та багатьох інших.

З любов’ю до українських народних пісень співак презентував аудіодиск «Що на серце лягло», пісні на духовну тематику представив у платівці «АveMaria», а сучасні, авторські, українські естрадні пісні — у альбомі «Кохана». На його рахунку відеокліпи «Ave Maria», «Там, где нет тебя», «Давай», а також авторство таких відомих українських пісень, як «Кохана», «Мамо, не плачте», «Незнайомка», «Цей світ без тебе», «Приходь до нас Всевишній».

Інфо-центр фестивалю — у центрі Вінниці

Загалом на фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2021, що проходить за підтримки Українського культурного фонду, протягом трьох днів виступлять понад 400 артистів з України, Канади, Польщі, Словаччини й Італії. З 27 по 29 серпня просто неба будуть показані дев’ять вражаючих постановок, які максимально презентують красу та феєричне розмаїття оперного жанру.

У перший день, 27 серпня, з 19.00 глядачі побачать комічну оперу «VIVA LA MAMMA!, або Театральні порядки та безлад» Гаетано Доніцетті, сучасний балет «Історії в стилі танго» і вогняне ексцентрик шоу «White night».

У другий день, 28 серпня, о 16.00 для дітей покажуть фантастичний мюзикл «Аліса в країні чудес», а з 19.00 — легендарний балет «Майська ніч» Євгена Станковича, історичну оперу «Ярослав Мудрий» Георгія Майбороди і фентезі рок-оперу аніме «Орфей та Еврідіка назавжди» Михаїла Брунського.

У фінальний день, 29 серпня, з 19.00 не пропустіть концерт-прем’єру «Bad Boys In Opera» та грандіозне «Мюзикл-шоу» від Національної оперети України.

Всім, хто збирається на OPERAFEST TULCHYN-2021, нагадуємо: цього року вся територія парку тульчинського Палацу Потоцьких буде перетворена на гігантський партер, розділений на п’ять секторів. Задля виконання всіх карантинних обмежень, що діятимуть на кінець серпня, стоячі місця на фестивалі допускатися не будуть.

Вхід на територію OPERAFEST TULCHYN буде відбуватися безкоштовно у порядку живої черги у конкретний сектор, згідно наявності у ньому вільних сидячих місць.

Для тих, хто не бажають стояти у черзі перед показами вистав, зараз доступна послуга бронювання місць у партері. А також традиційно запущено «чартерну програму», що є найбільш зручним способом у дні фестивалю доїхати до Тульчина, а по завершенні вистав повернутися назад у Вінницю.

— У дні фестивалю, 27-29 серпня, о 17.00 зручні й сучасні великі автобуси будуть від’їжджати з кінцевої зупинки на Західному автовокзалі. А всі учасники «чартерних рейсів» гарантовано отримають місця у GOLD-секторі фестивалю, — розповідають у інформаційному центрі  OPERAFEST TULCHYN, що відкритий у центрі Вінниці біля театру. — Час виїзду сплановано так, щоб глядачі побачили повну програму кожного дня фестивалю. Вартість «чартерів» — 350 гривень. Це ціна за проїзд у обидві сторони.

Придбати «чартери» та забронювати місце у партері можна на офіційному сайті фестивалю operafest.com.ua, у всіх касах «Афіша Вінниці», на сайтах afisha.vn.ua і bilet.vn.ua, а також у інфо-центрі, що з 14.00 до 19.00 працює по вул. Театральна, 15 (оф. 102).

OPERAFEST TULCHYN-2021 проходить за підтримки Українського культурного фонду і Благодійного фонду «МХП — Громаді». 

Генеральний інформаційний партнер — «20 хвилин».

Читайте також:

Більше 400 зірок опери і багато гучних прем’єр! Фестиваль OPERAFEST TULCHYN у серпні здивує всіх

«Майська ніч» і танго на пуантах! На OPERAFEST TULCHYN покажуть кращі балети

«Ми відкриємо портал часу!» Чим здивує VINNYTSIA JAZZFEST-2021, що вперше пройде у аеропорту?

Маєте джазові раритети з 90-х? Станьте героєм першої «Ретроспективи українського джазу»!

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up