Наші в кадрі. ТОП вінничан, які стали зірками телебачення і кіно

Наші в кадрі. ТОП вінничан, які стали зірками телебачення і кіно
Актор Сергій Векслер родом із Вінниці
  • Вінниччина славиться багатьма відомими особистостями.
  • Про когось із них відомо лише в нашій країні, хтось став успішними за кордоном.
  • Сьогодні розкажемо про зірок кіно і телебачення.

Розкажемо про телеведучих, акторів, режисерів, які народилися у Вінниці або в області. Ви не раз могли бачити цих людей на телеекранах, але й не здогадуватися, що вони — земляки.

Подивіться нашу добірку зіркових вінничан й напишіть в коментарях, кого ми не згадали зі знаменитих вихідців з нашого регіону. Ми знайдемо інформацію про названих вами людей і додамо її в цей матеріал.

Влада Щеглова

Відео дня

Влада Щеглова — телеведуча каналів  «Футбол 1/2». У 2013 році дівчина здобула титул «Міс Вінниця», а всеукраїнську славу отримала після Євро-2016. Фото з вродливою вінничанкою облетіло міжнародні інформаційні агентства. 

У 2020 році Влада вийшла заміж за українського легіонера та гравця Manchester City Олександра Зінченка. Карантин на початку пандемії пара разом перечікувала саме у Вінниці. 

Сьогодні дівчина веде власний блог під псевдонімом «Влада Седан». В ньому дівчина переважно розповідає про футбол. В серпні телеведуча народила Зінченку доньку Єву.

Аліна Шаманська

32-річна Аліна Шаманська народилася у Немирові на Вінниччині. Раніше вона працювала телеведучою, тепер — інстаблогеркою з 1 мільйоном підписників. Також вона мама та дружина актора Руслана Ханумака. 

Після закінчення Національного авіаційного університету працювала на багатьох телеканалах і займалась проектами «Міняю жінку», «Без мандата», «Від пацанки до панянки», «Маша і моделі», «Стосується кожного». Згодом вона стала ведучою програми «55 на 5». Одним з гостей якої і був Руслан Ханумак. Після народження сина Аліна свій блог присвятила материнству.

Іванна Онуфрійчук

Світська левиця і ведуча телепроекту «Без краватки» Іванна Онуфрійчук родом із Рахнів-Лісових Шаргородського району. Після закінчення сільської школи на Вінничині дівчина навчалася в Академії митної служби України в Дніпропетровську. Після того працювала більше року старшим інспектором митної служби України у службі боротьби з контрабандою на кордоні з Молдовою. З часом перевелась до Міністерства екології в Київ і ще рік працювала в юридичному департаменті.

Іванна стала обличчям відомих глянців, знімалась у рекламних роликах, в промо до «Євро-2012». Окрім того красуня знялася в реаліті-шоу: «Богиня шопінгу», «Ікона стилю», «Інтуїція», «Панянка-селянка» та у кліпі гурту «Bigudi SHOW». Зараз Іванна ведуча телепроекту про чоловіків «Без краватки». На початку цього року Іванна вийшла заміж за казахського олігарха.

Єгор Шатайло

Співведучий програми #@)₴?$0, в якій допомагає Майклу Щуру. Також пише сценарії для Телебачення Торонто.

Зараз є резидентом «Підпільного Стендапу», а також є сценаристом і ведучим шоу «Гомін Out» на «Радіо Промінь» та гастролює з виступами. Сім’я переїхала з Вінниці, коли Єгор був у підлітковому віці. Сьогодні мешкає у Києві.

Сергій Векслер 

Відомий актор російських бойовиків Сергій Векслер також із Вінниці. Він народився 22 травня 1961 році в сім'ї професійних спортсменів. Батьки — майстри спорту з гімнастики. З ранніх років до спорту долучився і Сергій, крім спортивної гімнастики займався плаванням і веслуванням. Пізніше захопився дзю-до, став кандидатом у майстри спорту.

У старших класах став відвідувати театральну студію, де і сформувався його вибір майбутньої професії. Однак перша спроба вступити до театрального вузу відразу після школи виявилася невдалою. Далі була служба в армії. Після демобілізації він зміг поступити в Школу-студію МХАТ, котору закінчив в 1986 році, акторський факультет, курс Андрія Мягкова і Олега Єфремова.

Вінничанин знімався у стрічках: «Антикіллер», «Мама, не журись», «Кухня» та інші. Сьогодні живе та працює в Москві.

Вікторія Кобленко

Відома вінничанка за межами України Вікторія Кобленко (Victoria Koblenko) — нідерландська модель, актриса, телеведуча і колумніст. Народилася 19 грудня 1980 року в Вінниці. У 13 років її сім'я переїхала до Голландії і оселилася в містечку Лейден, де Віка продовжила своє навчання.

Крім російської та української, вона добре володіє голландським, англійською, французькою та німецькою мовами. Знімалася в нідерландських телесеріалах і фільмах. У 2004 році отримала премію як краща актриса на нідерландському кінофестивалі. Широку популярність їй приніс телесеріал 2010 року «Сестри Корольов» та інші.

Валерій Шалига

Український режисер, актор, сценарист і заслужений артист України народився в Житомирській області. Закінчив театральну студію при Київському драматичному театрі ім. І. Франка, отримавши спеціальність — актор драматичного театру. З 1986 почав працювати у Вінницькому муздрамтеатрі ім.М.Садовского, де проявив себе в якості актора і режисера-постановника. У 1993 році на кіностудії ім. О.Довженка зняв короткометражний фільм «Три плачі над Степаном».

На базі Вінницького телебачення зняв телефільми: «Покута», «Моцарт»,«Фатальна помилка». Нині мешкає і працює в Києві, де знімає кіно фільми і серіали, серед яких «Тримай біля серця», «Далекий постріл».

Людмила Афімова

Людмила Алфімова народилася в Харкові. З дитинства мріяла стати льотчицею. Після десятирічки закінчила аероклуб, літала на винищувачі, навіть опанувала вищий пілотаж. Батькам це не дуже подобалось. Та в навчанні далі відмовили: пояснили, що дівчат не беруть. Тоді Людмила пересіла в автомобіль. А в театральний вступила, аби хоч у театрі чи кіно можна було стати льотчицею.

Закінчила Харківський театральний інститут. За всю свою тривалу кар'єру Людмила Іванівна знялася в понад 40 кінофільмах, та справжню славу актрисі принесла головна роль у легендарному радянському фільмі весілля в Малинівці.

Зараз легендарна акторка, заслужена артистка України мешкає в селі Печера, оскільки вдруге вийшла заміж за сільського голову колгоспу з Вінниччини. У минулому році Алфімова відзначила 85-річний ювілей.

 

Читайте також:

«Міс Вінниця 2013» Влада Щеглова народила доньку футболісту Зінченку. Історія зіркової пари

Куди подівся «Ветер»? Що тепер із зіркою 90-х вінничанином Лері Вінном

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач99

    А чому в статті не згадали про Григорія Шевчука- актора та ведучого "Званої вечері"?
  • Читач75

    Навчіться писати про людей які дійсно добиваються успіхів самостійно, не дітей топ чиновників Вінниці. (Влади Сидан) , Іванна Онуфрійчук теж далеко не пасе задніх. Статья заказна !!! Жах !!  Напишіть про простих людей з народу які стали Зірками .

keyboard_arrow_up