Модельна кар'єра по-вінницькі: як і де заробляють місцеві фешн-діви

Модельна кар'єра по-вінницькі: як і де заробляють місцеві фешн-діви
  • Сучасний фешн-тренд: сьогодні полюбляють не лише юних і струнких, а й дорослих моделей в тілі.
  • А що значить бути моделлю у Вінниці? Виявляється, це більше хобі, ніж заробіток. 
  • Контракти з закордонними агенціями — ось основний шлях доходу наших красунь.
  • Про це розповіли директор вінницької агенції і модель, що працювала в Китаї.

Катерині Просянніковій 34 роки, вона дружина і мати трьох дітей. Здавалось би, в такому віці багатодітні матері кар'єру моделі залишають десь далеко позаду. Не той випадок: Катя розкішно виглядає і до цього часу бере участь у дефіле, рекламних зйомках, конкурсах краси.

В тренді дорослі моделі з апетитними формами

Віце-міс Вінниця-2001, фіналістка конкурсу краси серед жінок світу Mrs.Globe, директор модельної агенції Grace. Модельний стаж Катерини Просяннікової 20 років. Красуня каже, що вік сьогодні не перешкода для моделі.

— З чотирнадцяти років я на подіумі. Щороку брала участь у Вінницьких днях моди, Ukrainian Fashion week, показах російського модельєра В'ячеслава Зайцева. Зараз на показах не працюю, в основному це фотосесії, рекламні зйомки. Багато часу забирає модельна школа, ну, і трьом моїм хлопчикам потрібна увага. Взагалі ж вікових обмежень для моделей зараз немає. Якщо у тебе підтягнуте тіло, чудові зовнішні дані, то і в 30 можна бути затребованою моделлю. До речі, відомі бренди шукають саме таких — з розкішною зовнішністю, щоб  був розум і вогник в очах,— розповідає директорка модельної агенції

Відео дня

Не є сьогодні необхідним бути супер стрункою. Апетитні форми нині користуються популярністю.

— У 90-х була мода на розкішних жінок. Доказом тому є світові топ-моделі Синтія Кроуфорд та Клаудія Шиффер, говорить — Катерина. — Потім пішла епоха анорексичних красунь. Тепер знову попит на хвилюючі погляд фігури. Пухкенькі моделі стандарту Plus Size взагалі на піку популярності. Головне харизма, майстерність, індивідуальність.

Катерина Просяннікова, модель, директор модельної агенції

У Вінниці навчаються, заробляють за кордоном

Модельна агенція для Катерини Просяннікової радше хоббі, ніж інструмент заробітку.

— У нашому місті фешн-заходи відбуваються досить рідко, — каже вона. — Вінницькі дні моди, де зайняті майже усі моделі, відбуваються лише двічі на рік, інші яскраві заходи теж проходять нечасто і платять за них мало. Заробляють дівчата не у Вінниці, а завдяки контрактам з іноземними модельними агенціями. Географія діяльності наших красунь чимала: Японія, Китай, Тайланд. В Мілані і Парижі теж можна зустріти вінницьких красунь. Працюють моделі на показах, хостес на різних заходах, знімаються для реклами. Основний прибуток  для директора агенції приносить школа моделей, в яку приймають усіх без виключення.

— Наймолодшій учениці нашої школи було 5 років, найстаршій — 47. Запрошуємо усіх без виключення, — директорка агенції, — бо для когось наша школа стане трампліном у модельний бізнес, для когось це ніби інститут благородних дам, де панянки навчаться граційної ходи, візажу, відвідують фото-класи, уроки з етикету, дієтології, акторської майстерності. З усіх випусків лише 120 стали моделями, активно працюють 20. 

Марина Дереневська, модель, яка працювала у Китаї

У Шанхаї за показ платять у 13 разів більше

Вінничанка Марина Дереневська теж випускниця школи моделей Grace. Їй 26 і вона моделлю уже не працює. А кілька років тому поїхала працювати за контрактом у Пекін на 1 місяць, а залишилася у Китаї на 1,5 роки. Уже на місці дівчина знайшла модельну агенцію у Шанхаї, яка запросила її на роботу.

— Фотографувалася для реклами, працювала на різноманітних показах, презентаціях. Китайці з усього роблять свято, що б не випустили — організовують презентацію з  моделями європейської зовнішності, вони вважають їх надзвичайно красивими. Тому роботи було багато, — ділиться Марина. — У Китаї люблять тендітних, оскільки місцеві мешканці такі. А ще надають перевагу моделям рудим чи блондинкам, ті для них особлива екзотика. Так чи інакше, у Китаї середня зарплата моделі сягає 3-4 тисячі умовних одиниць. Модель-початківець заробляє не менше 1000 у.о. за місяць. Професійній моделі там платять 5-10 тисяч у.о.

Ну і відчуйте різницю. За словами моделі, у Вінниці за показ платять 300 гривень, у Шанхаї — 4000 грн. У Китаї, щоб модель дісталася до локації, їй забезпечують таксі. В процесі зйомок чи показів безкоштовно надають білизну, взуття, годують. У нас це має організувати і заплатити сама модель.

Читайте також:

Непорозуміння з партнером та дітьми — проблеми, які змушують йти вінничан до психолога

Пластичні операції у Вінниці: скільки коштує зробити груди, ніс і повіки?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сергей

    В  Виннице только одна Просянникова  может в модельном бизнесе работать. Остальные все страшные). Фамилии не указываю).
  • Галина

    Сколько за статью заплатили?)

    Сергей reply Галина

    Давит жаба?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up