«Минув рік, як тебе немає з нами»: спомини про Дениса «Трейна» Бабія

«Минув рік, як тебе немає з нами»: спомини про Дениса «Трейна» Бабія
  • У квітні 2023 року сумна звістка сколихнула Вінницю. На фронті загинув захисник, наш земляк Денис Бабій. Минув рік...
  • Вінничанин служив в «Азові» та був ультрасом вінницької «Ниви». У Героя залишилася мати та на той час вагітна дружина. Нині родина має донечку.

Сьогодні дружина воїна опублікувала пост: «Минув рік, як тебе немає з нами. Рік, як ти борешся за націю з небес». Цитуємо його:

«12 місяців, як світ втратив Людину з великої літери. Хороброго воїна, надійного друга, борця за справедливість, лідера та наставника. Ми втратили людину, яка мала будувати майбутнє України.

52 тижні, як не б’ється твоє найдобріше серце. Завжди усміхнений, завжди знаходив місце жартам та приводи триматись у найскладніші дні. Не памʼятаю жодного дня, в якому б ти відмовив допомогти іншим.

Відео дня

365 днів, на усвідомлення, що ти більше не подзвониш, не приїдеш. Не обіймеш, не поцілуєш, не візьмеш за руку. Ніколи не візьмеш Соло на ручки (за це болить найбільше). Так багато стало «не». 365 днів з думками, що я буду чесною і откровеною з нашою дівчинкою в розповідях про тебе. Вона буде пишатись тобою і любити свого татуся сильно-сильно. 365 днів і жодного без сліз, я дуже сумую за тобою.

8 765 годин, в яких я б віддала усе, за можливість повернути час аби хоч на мить тебе обійняти і сказати слова любові до тебе.

525 948 хвилин, в яких завжди є думки про тебе. Наші спогади, наші плани та мрії. Так багато хвилин, коли в мене вирвали душу і я втратила найдорожче в світі, це - тебе.

31 556 926 секунд, я поряд з нашою Соломі і все чіткіше відслідковую твої риси і харизму. Я дякую Богові, що вона у нас є. І я пишаюсь тобою кожну з цих секунд і з кожним разом все більше.

Жодної миті без бажання помсти за тебе.

Рік тому, я написала «Ми обов’язково з тобою зустрінемось, коли прийде час. І ти обов’язково ще поцьомаєш мій носик». Між нами вічність та цей день настане. Час… час не лікує, він вчить жити з болем. Час, коли здавалось би, я така сильна, добре тримаюсь… але це зовні, те що в середині бачили тільки 365 темних ночей.

Я хочу, аби тебе памʼятали усміхненим. Хочу аби твоя мета була досягнута, це - майбутні покоління без війни. Аби памʼять про тебе жила вічно. Ти - легендарна людина і історія твоя буде переходити з покоління в покоління.

Дякую за ці дев'ять з половиною років, в яких я була найщасливіша, що ми відчули справжнє кохання, за спільний шлях. Ти більше, ніж просто мій чоловік. Мені пощастило бути твоєю.

Як і раніше, кохала, кохаю і буду кохати тебе, мій Трейн. Твоя Ванюха».

Денис «Трейн» Бабій, нагадаємо, був офіцером третьої окремої штурмової бригади ЗСУ. У місті Дениса знали як лідера ультрасу вінницької «Ниви». «Трейн» був одним із лідерів націоналістичної громадської організації «Центурія». Активний учасник Революції Гідності. 

Відомо, що у перший день широкомасштабного наступу Денис добровольцем приєднався до лав територіальної оборони «Азов. Київ». Тату-салон, що ним він керував, почав функціонувати як волонтерський штаб. 

Спочатку Денис був командиром взводу, а вже за тиждень його підвищили до звання командира роти. 

Разом з побратимами та посестрами брав участь у захисті столиці та області. Боронив Україну на Запорізькому напрямку, де неодноразово брав участь у запеклих боях. Впродовж останнього часу воював поблизу Бахмута. Там 21 квітня 2023 року вінничанин загинув. 

На щиті додому Дениса привезли 25 квітня 2023 року. На в'їзді до Вінниці та уздовж всієї вулиці його зустрічало кілька тисяч людей. Більшість з яких молодь. Дехто з присутніх на живому коридорі розповідав нам, що Денис завжди був патріотом, і що він до останнього свого дня був вірним сином України. 

Під час прощання з воїном побратими Дениса розповідали не лише про його сміливість на полі бою, але й про лідерські якості. Азовці казали, що вінничанин неодноразово рятував їхні життя, а ще він завжди мотивував їх та підтримував у складні хвилини. 

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Lilia Shevchuk

    Світла пам'ять🕯️
  • Зинаида Карабанова

    Вічна памʼять Герою України
  • Наталя Крапівницька

    Вічна шана і пам'ять Герою, Патріоту України.
  • Oleg Kachan

    😢🙏🙏🙏🇺🇦

keyboard_arrow_up