«Мімішні малюнки у минулому». Художник Максим Березюк створює патріотичні картини на одязі

«Мімішні малюнки у минулому». Художник Максим Березюк створює патріотичні картини на одязі
  • Вінницький тележурналіст Максим Березюк створює малюнки на одязі.
  • Під час війни художник-аматор приймає замовлення картин на патріотичну тематику.

Максим Березюк працює журналістом на телеканалі «Вінниччина». Він закінчив інститут історії етнології і права Вінницького державного педагогічного університету і деякий час викладав правознавчі дисципліни в кооперативному інституті. Художньої освіти в нього немає, але малює — з дитинства. Навчався самостійно, експериментував у різних стилях і жанрах. 

Рік тому Березюк презентував свою першу персональну виставку «Реальна краса» і присвятив жінкам. Проте більшість своїх робіт художник-аматор створює не на полотнах, а на одязі. 

Відео дня

— Робити це почав два роки тому, з початком карантину, — каже Максим. — більшість замовлень намалювати портрет чи картину на куртці чи на футболці отримує від дівчат, і чоловіків-рокерів.

Максим один шедевр створює три-чотири дні. Процес відбувається у кілька етапів, адже кожен шар акрилової фарби має висохнути.

— Після закінчення малюнка фарба має закріпитися, для цього має пройти мінімум доба, — ділиться художник. — Далі вона спеціальною технологією закріплюється для того, аби можна було нормально носити і прати.

Одяг — це не просто мода, а спосіб вираження. Коли в нашу країну прийшла війна, одягнути річ з патріотичною символікою, виявляють бажання все більше вінничан.

— Все більше замовлень з портретами українок, які показують, наскільки вони незламні духом, — говорить Березюк. — Мімішні малюнки пішли у минуле, зараз створюю зображення лише героїчного характеру.

Портрет незламної українки художник створив і для колеги-журналістки Світлани Пашенько.

— Сьогодні модно робити патріотичні тату. Для мене це занадто, — каже Світлана. — Максим реалізував репліку на стінопис «Красавіца» терпіти не буде», за що я йому дуже вдячна.

На створення зображень на одязі, говорить художник Максим Березюк, найбільше фарб йде жовтого і блакитного кольору. Бо носити на собі прапор — це не тренд, а нестримне бажання продемонструвати свою національну ідентичність.

Зв'язатися з художником можна через соцмережі.

 

Читайте також:

«У нас пташки співають, ми осторонь від бойових дій». Митці приймають переселенців у Буші

«Готова на жертви»: Оля Полякова відмовляється від виконання пісень російською мовою

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Misha Bilinskiy

    Красавчик
  • Максим Сагайдак

    Молодець
  • Артур Кисляченко

    Талановита людина - талановита в усьому!

keyboard_arrow_up