«Готова на жертви»: Оля Полякова відмовляється від виконання пісень російською мовою

«Готова на жертви»: Оля Полякова відмовляється від виконання пісень російською мовою
  • Українська співачка, родом з Вінниці, Оля Полякова заявила, що підтримує заборону російськомовної музики в Україні.
  • Виконавиця навіть згодна відмовитися від своїх хітів російською.

Співачка Оля Полякова палко підтримала законопроект про заборону трансляції по радіо та ТБ російськомовних пісень — його збираються запровадити до закінчення війни. Про свою позицію наша землячка висловила в інтерв'ю ЗМІ.

«Якщо вони захищають тут російськомовних, вбиваючи російськомовні міста, значить, потрібно прибрати всякий привід асоціювати себе з нами, називати себе нашими «братами», — сказала Полякова. — Я, як російськомовна співачка розумію: все, що я робила до цього, тепер неможливо. І мені, звичайно, шкода моїх абсолютно золотих, нетлінних хітів, але я більше громадянка України і патріотка, ніж просто співачка, тому я готова на ці жертви».

Полякова впевнена, що українці — дуже волелюбний народ, який готовий за свою свободу «покласти душу та тіло».

Відео дня

«Дуже гірко усвідомлювати, що на долю нашого покоління випала війна, і що ми в дії доводимо готовність покласти наші «душу й тіло» заради свободи, — вважає співачка. — У нас немає іншого виходу: або ми будемо захищатися, або нас поневолять, а бути рабами ми не можемо».

Також Полякова не заперечує проти зміни деяких слів у гімні країни, вважаючи, що «якщо наш гімн буде позитивнішим, можливо, нашій країні буде легше».

Оля Полякова також образилася, що її не внесли в чорний список росії, поряд із Максимом Галкіним, Потапом та Настею Каменським. Зіркам-патріотам через засудження російського вторгнення на 50 років заборонили в'їзд до країни-агресора.

«Чесно, мені навіть прикро, я теж хотіла потрапити до цього списку,— висловилася виконавиця.— Зараз до таких опальних російських списків потрапляти велика честь. І бути ворогом росії сьогодні — це честь, а мене, як завжди, не нагородили».

Вона також розповіла, що зверталася до свого колишнього друга Філіпа Кіркорова, який мовчав про вторгнення російської армії в Україну, а потім підтримав дружину зрадника Медведчука Оксану Марченко. Але король рімейків на повідомлення Полякової не відповів.

Втеча з доньками до Європи

Оля Полякова, чоловік якої записався до тероборони, а вона з доньками виїхала з Києва, розповіла, як їй живеться з Алісою та Машею у подруги на півдні Франції.

Співачка зізналася, що донькам довелося багато чого навчитися і тепер вони допомагають їй у господарстві, оскільки Полякова не має «ані домашньої робітниці, ані няні».

«Чесно кажучи, мене це тішить. Коли вони миють посуд або пилососять, думаю про те, що в мене ростуть гарні дівчата. Вони усьому вчаться і з будь-якої ситуації викрутяться! Тому що життя непередбачуване!» — каже Полякова і додає, що не думала, що їй знадобляться «навички у побуті».

Оля Полякова також розповіла, що після початку широкомасштабного вторгнення виїхала на захід України, де була тривалий час, а потім поїхала за кордон. 

«Я одружена майже 20 років і ніколи не була одна, — каже співачка. — Для мене це справді серйозне випробування. Але знаю, що я така не одна — мільйони жінок з дітьми покинули свої будинки і зовсім не мають під ногами землі. Тому мені нема чого плакатися і скаржитися».

Днями в інтерв’ю Полякова розповіла, що її мама залишила росію. Як відомо, мати виконавиці тривалий час проживала у рф, у свого громадянського чоловіка.

«Я уникала цього питання, доки вона була там. Тому що вона була як заручниця, мені було дуже страшно. Моя мама поїхала близько двох тижнів тому, дякувати Богу. Вона буде зі мною, так що все буде добре», — поділилася Полякова. 

Творчість і «Шахтар»

 

Майже через два місяці війни Оля Полякова змогла записати нову пісню українською — «Колискова Мелодія України» на музику видатного композитора Мирослава Скорика і знову вийти на сцену.

«У мене велика гордість, що я маю можливість доторкнутися цієї величної музики і заспівати її в той час, коли це потрібно нашому народу. Це слова матері своїй дитині в бомбосховищі або у підвалі про те, що обов'язково все буде добре, ми повернемося додому, кожен тато буде разом зі своєю сім'єю і війна скінчиться. Я думаю, що всі люди, які зараз розкидані по всьому світу, мріють тільки про одне — повернутися додому. І такої любові до своєї країни, на мою думку, ми ніколи не відчували», — розповіла Полякова.

Останнім часом виконавиця їздить Європою і виконує гімн під час благодійних матчів футбольного клубу «Шахтар» У Стамбулі Оля не змогла стримати сліз. «Ми обов'язково вистоїмо!» , — сказала співачка. На що трибуни відповіли: «Слава Україні!».

У травні Полякова вирушає у концертний тур у США. Вона хоче заробити гроші для ЗСУ та свого колективу.

 

Читайте  також:

Заспівала і розплакалася. Співачка Оля Полякова підтримує благодійний тур «Шахтаря»

«У нас пташки співають, ми осторонь від бойових дій». Митці приймають переселенців у Буші

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (47)
  • Наталія Власюк

    А які в неї є пісні українською мовою?
  • Ольга Сухина

    Невже?.. Так менша конкуренція і більша можливість заробітку?
  • Людмила Бевз

    І я теж скажу --- НАРЕШТІ  ДІЙШЛО! Нічого особистого(я не прихильник творчості даної співачки), але це потрібно було зробити ще в 2014.
  • Ольга Прокопович

    Олічкв. ..трохи пізно. ..

keyboard_arrow_up