«Ми втримали позицію й вийшли без втрат з-під Бахмута»: історія тероборонівця «Шуріка»

«Ми втримали позицію й вийшли без втрат з-під Бахмута»: історія тероборонівця «Шуріка»
  • Військовослужбовець окремого батальйону 120 бригади Сил ТрО ЗСУ з позивним «Шурік» був з побратимами під Бахмутом. Боєць розповів про війну та свій бойовий шлях.

«Шурік» до тероборони пішов добровольцем на початку повномасштабного вторгнення. За освітою захисник — учитель. У школі пропрацював 19 років. Далі був перевізником.

Пішов на війну, бо не міг стояти осторонь. Родина його в цьому підтримала, хоча переживання залишаються.

Відео дня

Наразі військовослужбовець — головний сержант першого стрілецького взводу третьої стрілецької роти окремого 168 батальйону 120 бригади Сил ТрО ЗСУ.

«Під час виконання бойових завдань у Бахмуті я очолював групу, — розповідає «Шурік». — Аби вороги не зайняли позиції ми здійснювали підриви певних об’єктів, допомагали побратимам з інших підрозділів, тримали позиції, опинилися в кільці, але вийшли з оточення.

Бійцям було вкрай важко і фізично, і морально. Впродовж 12 днів його група у складі шести чоловік утримувала визначені позиції в Бахмуті. В останніх чотири доби доводилось обходитись з мінімальним запасом води та їжі. Найголовніше — їм вдалося вийти без втрат. Однак, без поранень та контузій не обійшлося.

Військові уже відновилися та продовжують службу на північному напрямку.

«У мене превелике бажання звільнити нашу землю від загарбників, — каже боєць. — Очистити її, як від зовнішніх, так і від внутрішніх ворогів. У війську я заради своєї родини, української землі та українського народу.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація у нашому телеграм-каналі: https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

  • Таня Микитюк

    Слава ЗСУ! Повертайтеся живими та здоровими з перемогою!
  • Ірина Кисилиця

    Дай Боже здоров'я всім воїнам і допоможи живими додому вернутися.
  • Марианна Рогожук

    Нехай Бог оберігає Вас! Наші захисники, та найкращі козаки!

keyboard_arrow_up