«Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці

«Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці
  • В Державній прикордонній службі розповіли історію вінничанина, який має псевдонім «Лексус».
  • Молодий чоловік після вишу вступив до лав прикордонників, обороняв Україну на сході.
  • Розповів історії з боїв, в яких брав участь і де отримав поранення, за яке тепер хоче помститися окупантам.

У 2019 році прикордонник на псевдо «Лексус» закінчив у Вінниці Педуніверситет, здобув освіту за фахом «викладач історії правознавства». Але за спеціальністю працювати не став — уже в січні того ж року вступив до лав прикордонної служби, повідомляє пресслужба ДПСУ.

З початку повномасштабної війни його мобілізували до Могилів-Подільського прикордонного загону. Втім на Вінниччині підрозділ не лишився: відправили на схід України.

Захищав країну на Луганщині та в Макіївці, що на Донеччині. Після цих боїв його підрозділ став більш досвідченим та підготовленим, ніж був. Порівнює своїх побратимів зі «спецпідрозділом».

Відео дня

«У нас всі військові знаються на будь-якому виді зброї, кожен може працювати з будь-яким озброєнням, допомагати або замінювати свого товариша, — розповів Лексус.

«Держприкордонслужба отримує високу оцінку військових ЗСУ, маючи потужне озброєння. Наприклад, такий пристрій, як АГС, є дефіцитом для Збройних сил, але у нас він є й добре працює», — додав він.

Молодик розповів про свої спостереження щодо ворога. Говорить, що росіяни своїх не жаліють, враховуючи кількісну перевагу. Натомість в його підрозділі кожен боєць цінний. 

«Була цікава ситуація. Між атаками до нас підповзли два противники, озброєні ПКМ, вони почали стріляти по нас всіма своїми боєприпасами. Суть в тому, що вони не боялися, коли ми стріляли назад, мало того, наші «пташки» діяли, я вважаю, що ці російські солдати були під дією якихось препаратів. Це були справжні самогубці. Після того, як вони витратили всі боєприпаси на нас, їх знищили їхні ж побратими з міномета. Таким чином вони діють під час атаки», — сказав Лексус.

Під час бою під Макіївкою прикордонник отримав поранення. Це був найважчий бій для нього, пряма зустріч з ворогом на близькій дистанції. 

«Велика подяка лікарю, який повністю відновив мене за 2,5 тижня. Я повернувся з лікарні одразу на передову», — розповів військовий.

Зараз Лексус знову підписує контракт, проходить всі необхідні процедури.

«Я думаю, ще буде час, ще 5 років, щоб помститися підступному ворогу», — наостанок сказав оборонець.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну

ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 15 по 22 квітня, які ви могли пропустити

«Минув рік, як тебе немає з нами»: спомини про Дениса «Трейна» Бабія

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Георгій

    Якщо він на фронті то це справжній воїн. А як назвати тилових прикордонників знаєте самі.

keyboard_arrow_up