«Мак» і «Патрон» допомогли зібрати кошти на тепловізор. Дизайнер Світлана Теренчук малює для ЗСУ

«Мак» і «Патрон» допомогли зібрати кошти на тепловізор. Дизайнер Світлана Теренчук малює для ЗСУ
  • Модна дизайнерка Світлана Теренчук, щоб допомагати ЗСУ, з початком повномасштабної війни активно зайнялася написанням картин.
  • Кошти від продажу полотен і декорованих футболок вінничанка передає на потреби захисникам
  • Нещодавно організвуала збір на тепловізор бійцям на передову. Серед людей, які донатили, розіграла дві картини.

З перших днів війни дизайнерка Світлана Теренчук створює патріотичні картини і футболки з такою ж тематикою. Але не для того, щоб заробити на власні потреби — з цією метою її студія створює дизайнерський одяг.

50% виручених коштів від продажу футболок з українською символікою та гусаками у вишиванках, Теренчук віддає на потреби ЗСУ. Гроші з продажу картин повністю йдуть на підтримку бійцям. За шість місяців війни дизайнерка створила 50 картин, вартість яких від 4-х до 22-х тисяч гривень.

Відео дня

Допомагає Світлана Теренчук персоналізовано, лише тим, хто насправді того потребує. Нещодавно вінничанка влаштувала розіграш картин, щоб придбати тепловізор бійцям другої роти 57 бригади 17 батальйону.

— Нещодавно до мене звернулась працівниця моєї дизайнерської студії, її брат на фронті, а бригаді потрібен тепловізор, — розповідає Світлана Теренчук. — Я не знала, до кого звернутися за допомогою, а дорогоцінний час втрачати не могла. Вирішила самотужки зібрати необхідні кошти. Так, як зараз багато проводиться зборів і люди виснажилися, вирішила заохотити вінничан: взамін на кошти запропонувала виграти картину. За найбільший донат від приватних осіб запропонувала свою велику картину «Мак». Картину «Патрон у полуницях» могли виграти у лотереї ті, хто скидав кошти від 200 гривень. 

Збір тривав два тижні. Нині тепловізор знаходиться у користуванні наших захисників.

— Два тижні були  важкі для мене, адже мала відповідальність, проте не була впевнена, що люди підуть назустріч, оскільки не одна я збираю захисникам, — ділиться дизайнерка. — Але завдяки вінничанам, приватним підприємствам все ж вдалося зібрати необхідну суму. Тепловізор коштував 100 тисяч гривень, але нам зробили знижку і ми його придбали за 90 тисяч. Зібрали кошти швидко і наші захисники вже користуються тепловізором.

Люди, які зробили добру справу, не залишилися без уваги Світлани Теренчук.

— Для тих, хто донатив, отримали від мене такий бонус — мої картини, — каже Світлана. — «Мак» отримав Вінничанини костянтин за донат у суму 4 тисячі гривень, а власником «Патрона» теж став наш земляк Сергій. Коли ці чоловіки прийшли в студію за подарунками, то розповіли, що не очікували отримати такий бонус, адже просто хотіли допомогти бійцям на передовій. 

За шість місяців за рахунок картин і продажу футболок Світлана Теренчук передала ЗСУ більше 300 тисяч гривень. З благодійною метою вінницька дизайнерка передає свої творчі роботи і на аукціони по всій Україні.

 

Читайте також:

Гусаків Світлани Теренчук плагіатять по всій Україні. «Біологічну зброю» дизайнерка запатентувала

Продюсер Володимир Завадюк про війну, Вінницю та долю «Голосу країни» і «Танців з зірками»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Андрій Петрович Корчинський

    Гарним словом допоможу. (а комбікорм можна назбирати. Вибачте не серйозно ото.
  • Снежана Максименко

    Дякую за поміч нашим хлопцям
  • Натали Пенишкевич

    Молодець

keyboard_arrow_up