Кіборгу Євгену Шаматалюку з Тульчина присвоїли звання Герой України

Кіборгу Євгену Шаматалюку з Тульчина присвоїли звання Герой України
  • Указом Президента України командиру десантно-штурмового підрозділу 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ майору Євгену Шаматалюку присвоїли звання Героя України.
  • Підпорядковані йому підрозділи отримали необхідні відомості про противника та взяли в полон десяток російських військовослужбовців разом зі зброєю та спорядженням.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомило Командування десантно-штурмових військ ЗСУ.

У повідомленні йдеться, що офіцер-десантник зміг згуртувати колектив та спрямувати його на якісне виконання бойових завдань. В одному з районів на Донеччині підпорядковані йомі підрозділи успішно підтримали вогнем розвідки боєм сусідні підрозділи. В результаті отримали необхідні відомості про противника та взяли в полон десяток російських військовослужбовців разом зі зброєю та спорядженням.

Згодом вдалося скувати просування переважаючих сил противника на одному з напрямків Харківської області, нанести окупантам критичних втрат у техніці та живій силі.

Відео дня

«Зокрема, силами його підрозділу в цей день було відбито чотири атаки противника. Агресор після серйозних втрат, а це – 30 одиниць броньованої і 60 одиниць автомобільної техніки, а також чималої кількості особового складу – змушений був відступити. – йдеться у повідомленні Командування десантно-штурмових військ ЗСУ. –  Під час бою, майор Євген Шаматалюк безпосередньо перебуваючи на бойових позиціях підрозділу, вміло керував діями особового складу, здійснював управління вогнем, неодноразово особисто демонстрував мужність, витримку та професіоналізм.

За якісне виконання поставленого бойового завдання, збереження боєздатності підрозділів, нанесення противнику серйозних втрат, Указом Президента України майору Шаматалюку Євгену Вікторовичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Що відомо про героя?

31-річний Герой України Євген Шаматалюк родом із Тарасівки Тульчинського району. Закінчив Київський військовий ліцей імені Івана Богуна та Львівський інститут сухопутних військ.Учасник російсько-української війни – на фронті з березня 2014 року.

Під час боїв за Україну, Євген отримав кілька поранень: перше – 28 липня на Луганщині, наступне – 28 вересня 2014 року при заходженні колони зведеного підрозділу до аеропорту «Донецьк».

У 2014 році Указом Президента України №892/2014 боєць нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Після операцій та реабілітації Євген Шаматалюк у квітні 2015 знову повернувся у стрій.

У 2019 році призначений начальником відділення бойової підготовки 95 бригади. Нині командир десантно-штурмового підрозділу 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ

Читайте також:

Де збирають або пропонують допомогу? Перевірені оголошення про воєнні потреби Вінниці

Вінницька «месниця» Вітамінка воює в теробороні під Києвом. Знайшли відео Віти Заверухи

«Історія країни складається з історій Людей». Як водій з Вінниччини вивіз людей з Маріуполя


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (69)
  • Іван Кримняк

    Вітаю
  • Людмила Юрчак

    Вітаємо з нагородою. Хай береже ВАС Бог. Повертайтесь живим
  • Анатолій Вусенко

    Слава герою!!!
  • Лариса Петрук

    Слава Герою!!!🙏🙏🙏🇺🇦🇺🇦🇺🇦

keyboard_arrow_up