Історія успіху: джентельменська імперія дизайнера Дмитра Чернеги

Історія успіху: джентельменська імперія дизайнера Дмитра Чернеги
  • Двадцятитрирічний Дмитро Чернега — порівняно нове ім’я у світі вінницької моди. 
  • Він поділився своїм секретом успіху, і розповів, чому його модною фішкою став саме класичний чоловічий костюм. 

Навесні 2018 року у Вінниці Дмитро Чернега презентував свій перший показ колекції «Empire of Gentleman». Дебют був успішним і відтоді молодого дизайнера стали називати майстром чоловічого костюму, атрибуту справжнього джентльмена.

За словами Дмитра Чернеги, він створює одяг саме для чоловіків, для того, аби вони зрозуміли, що таке ідеальний костюм і як у ньому можна виглядати класно. Ідея пошити перший костюм виникла з простої необхідності.

Відео дня

— У мене був випускний і прийшов момент, коли було необхідно знайти костюм, але у нашому місті все було якесь однотипне. На той час моя мама працювала в команді дизайнера Олени Шиян і я запропонував, щоб ми зробили щось своє. Я мав бачення свого костюма і захотів спробувати зробити один просто для себе. Вийшло доволі непогано і відгуки були дуже хороші, люди казали що такого у нас немає, це незвично і класно.

Випускний завершився, а бажання створювати чоловічий одяг, який би виглядав сучасно і вишукано — не покидало Дмитра. За основу авторського почерку взяв класику і зробив її сучасною і яскравою.

Коли з першої колекції «Empire of Gentleman» розкупили майже половину одягу, Чернега взявся за нові.

—  Тоді купували переважно костюми класичних кольорів, бо не були готові до яскравого одягу. Хоча мода вже пішла дуже далеко, і вона потребує експериментів навіть у класиці.

На думку Дмитра, в Вінниці все ще існує проблема зі сміливим вибором одягу.

— Своєю творчістю я хочу показати, що можна одягатися круто. Попри те, що на подіумі костюми виглядають вишукано, але вінницькі чоловіки не одразу були готові до якихось сміливих рішень в одязі. Це сьогодні мені надходять замовлення від клієнтів на пошив костюму в яскраво-помаранчевому кольорі, а кілька років тому велика клітинка чи дрібний горошок, з яскравим орнаментом або пальто з хутром дещо насторожували. Люди бояться одягати щось яскраве, незвичне і те, що приваблює погляди.

 Дмитро навчався на ландшафтного дизайнера в Польщі, тому добре знає, що за кордоном чоловіки одягаються яскравіше, а тому відчувають більше свободи у пошуку власного стилю.

— Мої костюми більше полюбилися європейським чоловікам. Там люди відкритіші до незвичних відтінків, дизайнів та кольорів, — ділиться дизайнер.— В  українських чоловіків існує певне уявлення, що костюми одягають з двох причин: або того потребує дрес-код, або ж якась урочиста подія. Люди не бачать різниці між ексклюзивним дизайнерським костюмом і тим, які шиють масово. Хочу і своїм прикладом вплинути на чоловіків, аби вони задумались, що є багато гарних речей, які варто одягати і це виглядатиме круто.

Молодий фешн-стиліст не лише розповів, яким має бути стильний чоловічий костюм, а підказав, як правильно його носити.

— Гудзик на піджаку застібається лише один, верхній. Іноді застібають лише середній, але тільки один. Сорочка має на два сантиметри виглядати з рукава піджака, краватка має трохи накривати пряжку. Такі аксесуари, як метелик чи звичайна краватка лише підкреслюють клас костюма. 

До речі, на численні прохання прекрасної половини, дизайнер минулого року восени, разом із чоловічою колекцією також презентував і модні жіночі луки, теж у старому класичному стилі.

Нині Дмитро Чернега активно працює над своєю новою осінньо-зимовою колекцією. У його модній добірці буде, як його величність класичиний костюм, так і чоловічі та жіночі водолазки, парні образи, речі базового гардеробу.

На запитання, чи є у дизайнера секрет успіху, Дмитро Черенга відповів так:

— Золотої пігулки, яку випив і став успішним, у мене не було. Все, чого я досяг, маю завдяки своїй мрії і невтомній праці. Коли я приїхав у Польщу на навчання, в мене, крім бажання, не було нічого. Спочатку ночував із друзями на вокзалі, потім почав поєднувати навчання і роботу — і справи покращилися. Далі, будучи прости студентом, в мене виникла мрія стати дизайнером. Її підтримали лише одиниці з мого близького оточення. Це мене дуже змотивувало, вирішив усім довести, що зможу. Звісно, я лише на початку свого творчого шляху, і попереду мені підкорювати ще безліч вершин. Але точно знаю, що ситість дуже розслабляє, більше мотивують несприятливі умови.

 

Читайте також:
Об'ємні рукава, клітинка і мереживо: вінницькі дизайнери створюють луки для нового сезону
Статус «без пари» або ТОП-5 знаних холостяків Вінниці
Переспівала Лободу. У вінницької дизайнерки Олени Шиян вокальний дебют

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up