Інтерв’ю з Darisha: як починався творчий шлях юної співачки та про що пісня «Під вінницьким дощем»

Інтерв’ю з Darisha: як починався творчий шлях юної співачки та про що пісня «Під вінницьким дощем»
Співачка Darisha (Даріна Красновецька)
  • Співачка Darisha (Дарина Красновецька) — переможниця національного відбору дитячого «Євробачення-2018» та фіналістка проекту «Голос. Діти».
  • Днями вінничанка буде презентувати свій новий відеокліп «Під вінницьким дощем».
  • Про творчий шлях і нові прем'єри Darishі — в ексклюзивному інтерв'ю «20 хвилин».

Darisha — 16-річна співачка Дарина Красновецька, переможниця національного відбору дитячого «Євробачення-2018» з Вінниці. У квітні співачка випустила відеокліп «Не твоя леді», днями вийде її нова відеоробота «Під вінницьким дощем».

В ексклюзивному інтерв'ю «20 хвилин» вінничанка поділилася історією свого творчого шляху в музиці, розповіла про досвід на міжнародних сценах з відомими співаками, поділилася емоціями від свого нового треку та розказала про плани на майбутнє.

Розкажіть трохи про себе: з чого розпочався ваш шлях у музиці? 

Відео дня

— Мій шлях почався, коли мені було п'ять рочків — батьки відвели мене на прослуховування до викладача музики. Мене прослухали і сказали, що маю дуже хороші вокальні дані й музичний слух. І вже після цього прослуховування я брала участь у міжнародному конкурсі. Так розпочався мій творчий шлях. Я почала брати участь у багатьох конкурсах, набиратися досвіду та отримувати нові знання. Пізніше потрапила на вокальні інтенсиви Олександра Пономарьова, де виконувала пісню «1944» Jamala. Після мого виступу сам Олександр Пономарьов запросив мене в свій тур «Полонила Ти», де я мала змогу виступити в 24 містах України.

Саме в цьому турі познайомилася з відомим співаком Adam, з яким зараз створюю свої пісні, а також з Інною Олійник — моїм педагогом з вокалу, з якою я працюю вже дуже багато років. Після туру одразу взяла участь у 4-му сезоні проекту «Голос. Діти»,  де потрапила до команди MONATIK, з яким потім дуже багато виступала на багатьох концертах та телепроектах.

Після проекту брала участь у найпрестижнішому всеукраїнському фестивалі «Чорноморські ігри» де двічі перемогла у своїй категорії. Саме після «Чорноморських Ігор»  вирішила взяти участь у дитячому «Євробаченні-2018», для якого разом з Adam ми створили пісню «Say Love». І вона перемогла в національному відборі. Я представила Україну на дитячому «Євробаченні-2018», де зайняла четверте місце з 20 країн. Після чого ми з Adam, який пише мені всю музику, створили мій перший сольний EP-альбом «Інсайт». Ми презентували його в Польщі.

А вже з минулого року я почала працювати з Юлою та YULA Label, і ця співпраця стала великим кроком у моїй музичній кар’єрі, мою музику почуло ще більше людей. 

Ви переможниця нацвідбору дитячого «Євробачення 2018», а також брали участь у попурі українських пісень у нацвідборі «Євробачення 2022».  Розкажіть, що відчували в той момент та що вразило/запам‘яталося найбільше?

— Взагалі, тема «Євробачення» для мене дуже близька, оскільки конкурс запам'ятовується на все життя. Це одна з найвищих сходинок на моєму творчому шляху. Що мене вразило? Масштаби, організація, учасники з багатьох країн світу, атмосфера. Тобто, для мене «Євробачення» — це щось рідне, те, що я згадую з найтеплішими та найприємнішими емоціями. Це, безумовно, неймовірно — виступати на арені перед 16-тисячною аудиторією, знайомитися, а потім товаришувати з людьми з усіх куточків світу, мати прихильників в усіх куточках світу. Конкурс дав мені також дуже багато досвіду.

Щодо попурі, то коли нам запропонували його зробити до дорослого нацвідбору на «Євробачення-2022», ми без сумнівів одразу погодилися, адже це була ще одна можливість знову повернутися в цю атмосферу. І ми разом з представниками дитячого «Євробачення» створили крутезний драйвовий номер, який точно запам'ятався усім дуже надовго! І дивлячись на реакцію членів журі та публіки, одразу зрозуміли, що номер точно вийшов на «ура»!

Назва пісні «Під вінницьким дощем» є доволі символічною, адже ви родом з Вінниці. Як виникла ідея треку?

— Коли ми розпочали роботу з Adam над новим треком, то навіть не думали, що в нас вийде така крутезна пісня. Просто якось так склалося, що вона, можна сказати, просто наче вилилася з серця, так народилася «Під вінницьким дощем». Ми одразу надіслали її Юлі. 

Про що вона? Про перші почуття, перше кохання, перші поцілунки, вперше прожиті емоції. Можливо, наше покоління це тільки чекає, а доросле матиме змогу під час прослуховування пригадати якісь особисті приємні події з підліткового життя. 

Ви лише починаєте свій професійний шлях у музиці, наскільки відчуваєте підтримку від аудиторії?

— Безумовно, відчуваю підтримку від аудиторії, бачу, як люди відгукуються про мою творчість, про мою музику, і вона їм справді подобається. Це надає мені більше впевненості та стимул продовжувати йти своєю музичною стежкою, творити дедалі більше нової музики, нових пісень.

Хто з сучасного українського шоу-бізнесу вас надихає? 

— Ще змалечку є незмінні три артисти, яких і досі безмежно люблю. Перша — це співачка Jamala , з якою я виступала на проекті «Діти проти зірок». Обожнюю Jamala як артистку та її музику.

Також дуже люблю співака MONATIK, з якими також неодноразово працювала. Можу сказати, що Діма — це справді крутезний артист, співак, а також неймовірно щира та добра людина. 

А також мене надихає Олександр Пономарьов, з яким виступала в його турі «Полонила Ти». В нього просто неймовірна, лірична, крутезна та сучасна музика!  Ось три артисти, з яких я  можу брати приклад.

Які у вас плани на найближчий час? Чого хотілося б досягнути?

— Звісно, на першому місці це перемога України, про яку мріє кожен українець, і я не виняток. Як артист мрію про те, щоб жити у вільній та незалежній державі, мати змогу співати, створювати дедалі більше нової музики, надалі крокувати своїм творчим музичним шляхом і втілювати свою мрію з дитинства — стати великою та відомою співачкою!

До речі, про нашу талановиту землячку ми писали також у матеріалах:

 

Читайте також:

Через дев'ять років простою... У Вінниці знову планують відремонтувати «Райдугу» в парку

Уперше відбудуться Vinnytsia Wine Days, які об’єднають професіоналів галузі та поціновувачів вина

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up