Інсульт розділив життя на «до» і «після». Художнику Валерію Кудрявцеву потрібна допомога

Інсульт розділив життя на «до» і «після». Художнику Валерію Кудрявцеву потрібна допомога
Валерій Кудрявцев разом із сином Давидом
  • У нього друга група інвалідності, епілепсія та проблеми зі шлунком. Протягом останніх семи років йому довелося пережити чотири інсульти. Втім, життєві випробування не завадили Валерію Кудрявцеву втратити віру в себе та власні сили.
  • На початку липня у Вінниці чоловік презентував свою першу виставку картин. Для того, щоб перенести задумане на полотно, навчився працювати лівою рукою, адже робоча донедавна права зовсім відмовляється слухатись.
  • Зараз Валерій Кудрявцев в скрутному становищі. Зовсім скоро його мають госпіталізувати, але грошей на лікування в нього немає.

Валерію Кудрявцеву 59 років, він зізнається, що завжди мав творчий підхід до життя і дуже багато працював. У 2014 році чоловіка зненацька застав інсульт, після чого він став зовсім іншою людиною.

— Мені робили трепанацію черепа, бо інакше з нерухомої людини я не став би таким, як зараз. Перший інсульт я називаю легеньким, після частково відновлення я почав вирізати з дерева різні фігурки – рибок, крокодилів, пташок. Виявилося, що такого ніхто й ніде більше не робив, багато людей з Києва та навіть з Америки замовляли в мене роботи, — розповідає Валерій.

Відео дня

Митець зізнається, що для роботи з деревом йому була необхідна лише сировина та лобзик, яким він вирізав необхідну форму. Втім, Бог посилав йому вже готові випуклі форми, в яких він помічав особливості й ідеї не забарювалися.

— Багато фігурок розмальовані в різних стилях, я знайшов чотирьох художниць, які це робили. А я відповідав за форму. Є й казкові мотиви, є петриківський розпис. От крокодила вирізав з дерева, то на це витратив кілька днів, коли працював, то надихався вже самим процесом, — згадує він.

Зараз чоловік не вирізає, бо рука зовсім перестала працювати. Валерію довелося чимало часу витратити на те, щоб стати шульгою — близько години займало лише зав’язування шнурків на кросівках.

— Я почав малювати, коли навчився працювати лівою рукою. Три картини я продав – вони не найбільші, не найпоказовіші. Але їх купили люди, які захотіли мене підтримати, — розповідає Валерій. —Але зараз мені є чим пишатися, нещодавно була моя перша виставка, про яку я мріяв. Направду кажучи, я зневірююся, коли не малюю, якщо немає під рукою фарб та полотна, або навіть звичайного ДВП, мені стає погано.

І хоч писати картини Валерій почав лише рік тому, в його творчому доробку вже понад 50 творів. В основному малює абстракцію та геометричні фігури, а улюблена тематика — море. Сам Валерій родом з Херсонщини і після перенесених інсультів багато що почав забувати, однак море залишилося разом з ним назавжди.

— Я малюю тільки олією, акрилу навіть немає. Почав практикувати мастихіном і це так гарно виходить, я люблю об’ємність, — сказав художник. — Ще дуже мрію опанувати інші техніки живопису і виставлятися в інших містах.

Додає творчої наснаги та радості Валерію його 8-річний син Давид. Хлопчик підтримує його і навіть пробує сам малювати, щоб бути схожим на тата. Валерій Кудрявцев скромно зауважив, що в сина є потенціал.

— Я заради нього живу. Давид — моя опора і найбільша радість, — підкреслює чоловік.

Однак зараз художнику зовсім не до творчості. Стан здоров’я у Валерія знову погіршився і через серцевий напад він кілька днів провів у реанімації. Зізнається, що грошей на дороговартісні ліки, які йому кололи, не було і тому він був змушений звернутися по допомогу до підписників у Фейсбуці.

— Так як я маю інвалідність, мені періодично потрібно проходити обстеження. Вже з наступного тижня мене кладуть у лікарню, але в мене в кишені буквально 200 гривень. Якщо я не прокапаюся і не побуду під наглядом лікарів, то стан може погіршитися знову, — зізнається про свій страх Валерій Кудрявцев.

Чоловік говорить, що вже майже десять років намагається вирватися з пастки, яку влаштував перший інсульт. Однак чи не щодня читає нові діагнози у виписках з лікарень.

— Нові ліки знаходяться на моїй тумбочці біля ліжка, ціни на медикаменти скачуть, ніби змагаються між собою. Незмінною залишається мізерна пенсія, якої не вистачає не те, що на життя, а навіть на ліки. Я ніколи не думав, що буду вести подібну бухгалтерію, але після приступів епілепсії мені справді необхідна реабілітація. Я прошу про матеріальну допомогу, — сказав він.

На кількаденне лікування Валерію Кудрявцеву потрібно лише три тисячі гривень. Підтримати чоловіка фінансово можна, переказавши кошти на його картковий рахунок ОщадБанку.

Реквізити картки:

5167 4901 9576 9568 Валерій Олегович Кудрявцев

 


Читайте також:

У цьому році Вінницькому парку виповниться 85. Розповідаємо його історію в фактах і знімках

«З війни всі повертаються поранені». Новий проект Veteran Hub «Плюс Плюс++». Про що йдеться?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вадім Паламарчук

    ++++
  • Анатолий Нечипуришин

    Надо было меньше пить....

    Валерий Кудрявцев reply Анатолий Нечипуришин

    Я не пью , наоборот в 90 годы был ярым борцом за трезвость .
  • Маринка Павлінець

    ++++

keyboard_arrow_up