«З війни всі повертаються поранені». Новий проект Veteran Hub «Плюс Плюс++». Про що йдеться?

«З війни всі повертаються поранені». Новий проект Veteran Hub «Плюс Плюс++». Про що йдеться?
Гаслом нового проекту Ветеран Хаб неспроста обрав слова «Свої тут», учасники презентації бачили їх навіть на блокнотах і візитівках
  • Розширити мережу структур Veteran Hub — головна мета проекту.
  • Як це планують зробити і хто може взяти участь в цьому?
  • Заявки приймають до 8 серпня включно.

Новий проект «Пюс Плюс++»  презентували 28 липня у вінницькому офісі, що на Старому Місті. Зробили це представники київського офісу Veteran Hub: виконавчий директор Артем Денисов та  менеджера проекту відкриття просторів  Ніколетта Юрець.

«Свої тут»

На презентаційних матеріалах, навіть на блокнотах можна було прочитати гасло нового проекту — «Свої тут». Щоб глибше зрозуміти його суть, пан Артем навів простий, але промовистий приклад.

Відео дня

— Якось нам зателефонував один з ветеранів, — каже Денисов. — Ми запитали, яка в нього проблема. Відповів: «Нема проблем». Дивно, чого ж тоді просить приїхати. Відповідь була настільки несподівана! Принаймні раніше не доводилося про таке чути.

За словами Денисова, ветеран просто хотів поспілкуватися, як він сказав, «з кимось зі своїх». Це ще одне підтвердження того, що структура Veteran Hub потрібна для тих, хто пройшов війну. Її планують розширити з допомогою реалізації нового проекту «Плюс Плюс++». Одночасно наблизити до місць проживання ветеранів у районах, селищах, селах.

— Наша організація завоювала довіру, — зазначає Артем. — Ми це цінуємо. Її можна легко завоювати. Але так само легко втратити. Щоб не втрачати, не відступаємо від принципів, які утвердили з самого початку створення організації.

Як пояснив Денисов, не раз пропонували акції, які однозначно підвищили б авторитет Veteran Hub. Але це був би, як казали мудрі, каліф на час.

— Для нас не прийнятна участь у політичних акціях, — говорить Денисов. — Кожен ветеран має свої політичні погляди чи переконання, це справа конкретної людини . Однак ми не виступаємо під прапорами жодної політичної партії. Так було раніше, є тепер і буде надалі. Це стосується нового проекту.

Під час спілкування Денисов звернув увагу на таку обставину. Значно простіше було б агітувати за розширення структур організації, якби уже був конкретний приклад. Знайти патріотів на ідею, яка тільки витає у повітрі, — складніше.

Втім, виконавчий директор вірить, що задумане вдасться втілити в життя. Каже, сподівається на те, що у 8-10 населених пунктах знайдуться ті, хто підтримає проект. Що для цього треба?

Умеблюють кімнату, нададуть комп’ютер

Атем Денисов, як і Ніколетта Юрець одразу уточнили: проект не передбачає створення повноцінної команди у майбутніх структурах. Йдеться про роботу однієї людини — координатора. Йому платитимуть зарплату з бюджету Veteran Hub.

Коли запитували пані Юрець, про яку суму йде мова, вона ще не має на це конкретної відповіді. Це буде вище прожиткового мінімуму за роботу 10 годин у тиждень, тобто дві години у день. Однак це не значить, що саме такою кількістю часу обмежуватиметься діяльність новоствореного підрозділу. Ветерани зможуть перебувати в ньому стільки часу, скільки їм це буде потрібно.

Партнерам нададуть меблі, а також комп’ютер. Необхідні консультації вони отримуватимуть від фахівців з вінницького офісу.

Озвучили вимоги до приміщення: середня площа 30 квадратних метрів. Бажано, щоб у приміщенні була шумоізоляція, а поруч з будинком  — подвір’я.

Орендна плата має здійснюватися на місці за кошти тих, хто підтримує ветеранів.

У приміщенні вінницького Veteran Hub облаштували кімнату, що буде зразком до офісу у районах чи сільських населених пунктах. Її показали учасникам зустрічі.

Дедлайн 8 серпня

Заявки на надання приміщення  для офісу структури Veteran Hub на місцях прийматимуть до 8 серпня включно.

10 серпня на сайті оприлюднять список заявок, прийнятих до розгляду. Їх розглядатимуть до 22 серпня. А 24 серпня опублікують тих, кому нададуть можливість втілювати в життя проект «Плюс Плюс++».

У вересні координаторів запросять до Києва на навчання. Після повернення вони розпочнуть роботу.

Одне тільки прикро — термін дії проекту передбачений до кінця січня 2022 року.

— Далі будемо аналізувати ситуацію з новоствореними структурами, підіб’ємо підсумки роботи і думатимемо, як продовжити їхню роботу, якщо отримаємо позитивний результат, — каже Артем Денисов.

Всі подробиці про новий проект на сайті ветеранського простору.

Її позивний «Мальва»

Серед учасників презентації були, зокрема, представники Гайсинського і Козятинського районів.

— По-доброму заздримо вінничанам, що вони мають такий простір для ветеранів, — розповіла Людмила Менюк з Гайсина. — Хотілося б і в нашому місті створити аналог. У мене особисто є в цьому зацікавленість. Бо добре пам’ятаю промовисті слова: «З війни всі повертаються поранені». Якщо не фізично, то психічно.

Її позивний «Мальва». Людмила Менюк пройшла АТО у загоні «Айдар». На війну пішла після загибелі сина Станіслава, він служив у цьому підрозділі. Звільнилася у лютому 2020-го. Створила ГО матерів загиблих бійців «Мальви». До речі, її чоловік Юрій також пройшов район бойових дій. Служив у 24-й бригаді. На презентацію нового проекту вони приїхали удвох.

У Козятині ГО учасників бойових дій  очолює Едуард Жарук. На презентації він був разом з побратимом Володимиром Вдовенком.

Едуард каже, що у них в організації понад 70 учасників бойових дій. Тому працювати з є велика необхідність.

— Спробуємо вирішити питання оренди  приміщення через міську владу, — каже Едуард. — Якщо не вдасться, шукатимемо інші шляхи. Зробити це треба. Бо добре знаю, наскільки хлопцям потрібна допомога.

 

Читайте також:

«Розстрілювали кожної п’ятниці». Унікальні спогади очевидця: 80 років тому гітлерівці увійшли у Вінницю

У Вінниці перебудують Батозьку. Що передбачає реконструкція за 178 мільйонів?

Силовики спустошили вітрини магазинів B2B Jewelry. Про нові факти шахрайства та акції клієнтів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up