І дітей навчає, і армії допомагає. Історія вінницької вчительки-волонтерки

І дітей навчає, і армії допомагає. Історія вінницької вчительки-волонтерки
  • Лідія Левкович — вчителька сьомого ліцею. Жінка викладає дітям та активно займається волонтерством. Допомагає нашій армії ще з часів АТО.

Лідія розпочала свій шлях волонтерства разом зі своїми учнями. Вона відвідувала поранених у військовому шпиталі та виготовляла маскувальні сітки. Це було у часи, коли неспокійно було на Сході, тривала антитерористична операція.

«Відтоді моя діяльність розділилася на два фронти. Перший — робота у школі, виховання підростаючого покоління у тому числі на засадах волонтерства. Інший — співпраця з вінницьким волонтерським фондом. Головне його спрямування — допомога переселенцям та малозабезпеченим верствам населення: бабусям і дідусям, багатодітним родинам, — розповідає Лідія Левкович. — На жаль, війна не закінчується, тому скільки буде необхідно працюватимемо. Це найменше, чим ми можемо допомогти, адже воїнам набагато важче, ніж нам тут».

Відео дня

Жінка підкреслює, що війна докорінно змінила всіх дітей, перш за все їхнє світосприйняття. Якщо раніше вони мріяли про смартфони, планшети, інші ґаджети, то тепер — про Перемогу.

«Волонтерити не так вже й важко, тільки треба мати бажання. І головне, щоб усе йшло від серця. Скажу на своєму прикладі, трапляється, коли приходить фура з гуманітарною допомогою, думаєш, як її багато. Це ж треба розвантажити, розфасувати, докласти чимало сил та часу. Але очі бояться, а руки роблять, — каже Лідія. — Все тому, що підходиш до цього з любов’ю. Сподіваєшся, що частинка твоєї душі зможе зігріти інші — зболені війною, а також нашим Захисникам і Захисницям. Лише разом ми зможемо наблизити Перемогу».

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Вінничанин оскаржив рішення про 3400 гривень штрафу за неявку до центру комплектування

Син загиблого нацгвардійця отримав паспорт громадянина України з рук Президента Зеленського

«Вірні завжди повинні бути вдома»: у Вінниці провели захід на підтримку військовополонених

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Elena Galán

    👍
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up