«Вірні завжди повинні бути вдома»: у Вінниці провели акцію на підтримку військовополонених

«Вірні завжди повинні бути вдома»: у Вінниці провели акцію на підтримку військовополонених
  • На Європейській площі пройшов Всеукраїнський захід на підтримку військових, зниклих безвісти, військовополонених захисників, медиків та їхніх родин. Перед присутніми виступили відомі військові. 

Сьогодні, 27 липня, в центрі міста провели захід присвячений всім, хто захищає Україну. Більшу частину заходу присвятили практичним тренінгам та обстеженню стану здоров'я. Присутні могли отримати базові знання про мінну безпеку, зброю, надання першої домедичної допомоги, дізнатися про тактичну медицину тощо. 

Поза тим, містяни та містянки отримали практичні поради, як впоратися зі стресом під час війни. Жінки могли також зробити УЗД, кольпоскопію, цитологічні дослідження тощо.

Відео дня

 

 

На площу прийшло близько двох сотень людей. Багато хто був з інших міст. Переважно це були родичі військовополонених та зниклих безвісти. Чи не усі тримали плакати: «Вірні завжди мають право бути вдома», «Медики не комбатанти», «Свободу морпіхам», «Ми чекаємо на повернення захисників Маріуполя» та інші. Перед ними виступили захисники та захисниці, які перебували в полоні рф та представники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Юлія Паєвська (Тайра), військовослужбовиця, парамедикиня, звільнена з полону

— Я дуже сумую за тими, хто лишився в полоні. Я не можу нормально спати, бо я знаю що там відбувається. В одному давньому тібетському трактаті з медицини написано: «На світі немає нічого, що не могло б стати ліками». Сидячи у підвалах, я відчувала вашу любов і вашу підтримку. Я клянуся. Любіть і чекайте повернення своїх рідних. Усе буде добре. 

Юлія Приймак, представниця Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

— Кожного дня ми маємо втрати, але ми обов'язково переможемо. Ми маємо повернути всіх додому, і ми обов'язково зробимо це. Україна сильна. Ми сильні. Як ніхто інший. Я вибачаюся перед родинами всіх Героїв, яких ми досі не повернули додому. МИ обіцяємо, що зробимо це. Вдома будуть всі. 

Богдан Охріменко, керівник секретаріату Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

— «Повернемо кожного» — такий наш девіз. І ми працюємо над цим. Вдень і вночі велика кількість людей займається цим. Я також хочу перепросити перед всіма, хто досі чекає, кого ми поки що не змогли зробити щасливішими. Однак вже 2576 наших оборонців повернулися додому. І це лише початок. Додому повернуться всі. Можливо, не завтра, не за тиждень, але всі. Доти ми не зупинимо роботу.

Читайте також:

«Вінниця постійно під ворожими ударами»: велике інтерв'ю з речником Повітряних Сил Юрієм Ігнатом

Ворог атакував Вінниччину. Наші сили ППО збили дві крилаті ракети Калібр

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up