«Хобі може стати роботою». Вінничанин розробив мобільний додаток для занять спортом

«Хобі може стати роботою». Вінничанин розробив мобільний додаток для занять спортом
  • Сотні вправ, відео інструкцій та понад 100 тисяч завантаження. Вінничанин Андрій Мерецький займається розвитком власного мобільного додатку для занять воркаутом.

  • Скільки часу потрібно, щоб розробити програму, на якій можна заробляти, та хто найбільше завантажує додатки для занять спортом?

  • Поговорили з розробником та попросили його скласти вправи для тих, хто хоче бути у формі під час самоізоляції.

Вінничанину Андрію Мерецькому 27 років, він працює в ІТ. Займається розробкою програмного забезпечення для онлайн-магазинів. Увесь вільний час молодий чоловік присвячує розробці мобільного додатку для занять воркаутом.

Додаток для спортсменів

Street workout — це масовий рух заснований на заняттях фізкультурою із застосуванням тренувального обладнання у громадських місцях, таких як шкільні двори, парки, спортивні майданчики. Включає тренування та турніку, брусах яке відбувається на свіжому повітрі.

В Андрія захоплення воркаутом почалось ще до того, як він став популярним в Україні.

Відео дня

— У дитинстві почув, що тіло людини формується до 18 років, і почав активно займатись спортом, підтягувався на перекладині, — розповідає Андрій Мерецький. — Пізніше, коли вже навчався у виші, долучився до популярного в Україні воркаут руху. Брав участь у різних змаганнях. У мене з’явилась ідея, створити додаток, який би допомагав у заняттях.

У 2013 році Андрій сам розробив додаток Stayfit для Android, витратив на це рік. Спочатку це був простий додаток для Android, у якому були розряди по воркауту. Потім почав його вдосконалювати.

— Спочатку користувачі могли відстежувати свої нормативи та відправляти відео на перевірку, щоб потім бути у списку тих, хто здав на певний розряд, — розповідає Андрій Мерецький. — Потім я додав туди різні тренування і зараз це основний функціонал додатку. Є багато тренувань з різних категорій, користувачі також можуть створювати власні тренування.

Перетворити хобі на роботу

За сім років додаток вінничанина завантажити більше ніж 100 тисяч разів у Google Play. Зараз Андрій займається наповненням iOS версії. Все це у вільний від основної роботи час. 

За словами розробника, під час карантину відчув сплеск активності користувачів. Хоча, за статистикою у весняний період завжди зростає цікавість до спорту. Взимку активність падає.Найбільший відсоток користувачів додатку - росіяни, на другому місці українці та білоруси. 

 — У майбутньому я б хотів, щоб це стало моїм основним видом заробітку, але поки додаток приносить 100 — 200 доларів на місяць, — розповідає Андрій Мерецький. — Це включає платну підписку та дохід з реклами.

За словами Андрія, він не вкладав грошей  у розробку та рекламу. Зараз у додатку з’явився сайт та соцмережі. У цьому йому допомагають двоє людей. Один з них слідкує за сайтом, інший — перевіряє відео здачі розрядів.

— Є багато бізнес орієнтованих додатків, які вклали великі кошти в розробку та інколи навіть обманом заманюють користувачів, щоб відбити свої вкладення, — розповідає Андрій. — Основний акцент мого додатка на доступності та корисному функціоналу. А дохід, то вже як приємний бонус і можливість продовжувати роботу. Саме тому в додатку є безкоштовний доступ до більшості готових програм тренувань і безкоштовна можливість створювати обмежену кількість власних тренувань та вправ. Цього цілком достатньо для більшості користувачів. Для тих, хто хоче вже професійно займатись спортом є платна підписка, що знімає усі ліміти та вимикає рекламу. Але і тут ціна найнижча з поміж конкурентів.

В майбутньому Андрій планує більше активно займатись покращенням додатку, рекламою та підтримкою користувачів. Його мета — щоб хобі стало основною роботою і приносило максимум задоволення.

Вправи на карантині

Ми попросили Андрія скласти систему вправ для того, щоб підтримати себе у формі на карантині. Долучайтесь до занять воркаутом.

Тренування для пресу:

Тренування на все тіло:

 Тренування для ніг та сідниць:

Тренування та груди та трицепс:

Завантажити додаток Stayfit: Android та iOS


Читайте також:

Більшість українців не проти продовження карантину до літа. Соціологічне опитування

Вінниця в Instagram. Кращі фото 13 — 18 квітня

Як правильно доглядати за хворим на коронавірус вдома. Розповідає лікар

Тренування вдома: 22 сервіси та YouTube-канали для занять спортом на карантині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сегодня День Рождения человека, которого буржуи, декоммунизаторы и националисты во всём мире боятся до смерти!
    С Днём Рождения Нашего Товарища ЛЕНИНА !!!

    Дід reply

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up