Додому повернулися ще 45 воїнів. Зворушливі кадри звільнених українців

Додому повернулися ще 45 воїнів. Зворушливі кадри звільнених українців
  • Україна 6 травня зуміла повернути з російського полону 45 військових, які захищали Маріуполь. Всі вони — бійці Нацгвардії, 35 рядових і сержантів, 10 офіцерів.

Чимало зі звільнених сьогодні військовослужбовців мають поранення та серйозні проблеми зі здоров'ям. В Україні їм нададуть всю необхідну допомогу, вони пройдуть реабілітацію та отримають усі соціальні виплати та відповідне грошове забезпечення.

Визволили, зокрема, учасника вже легендарної «вертолітної» місії ГУР МО з евакуації поранених з «Азовсталі».

Відео дня

— Евакуаційний гелікоптер, в якому він перебував, було збито, але воїн зумів вижити. Важко пораненому, йому погрожували так званим «судом». Тепер військовослужбовець пройде курс лікування та реабілітації, — розповідають у Координаційному штабі. — З неволі повернулася молода пара, яка побралася на «Азовсталі», а також медик, який вже був у полоні рашистів після Широкинської операції (2015 р.). Тоді він пробув у полоні понад два роки, а після звільнення знову пішов служити. Повторно потрапив у полон захищаючи Маріуполь та «Азовсталь» від загарбників. Дихає повітрям волі також ветеран афганської війни, 56-річний головний сержант, який отримав поранення на Майдані.

Звільнений сержант пройшов АТО, ООС та відбивав повномасштабну агресію рашистського ворога.

Слава українським героям! Ми щасливі, що ви вдома!

10 квітня, нагадаємо, додому вдалося повернути сотню українців. Серед сотні звільнених захисників та захисниць нашої Батьківщини був й житель Оратівщини Михайло Калашник:

На Великдень відбувся ще один обмін полоненими. Додому повернулися 130 українських військових. Серед них є наші земляки. Їх вісім. Стали відомі імена трьох. 

 

Читайте також:

«Завдяки протезу я продовжую повноцінно жити»: історія захисника на псевдо «Грозний»

 Командира 59-ї бригади Вадима Сухаревського нагородили орденом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Валентина Каменєва

    Слава Богу
  • Алла Грабарівська

    Здоров'я Вам наші Захисники
  • Надя Ножнова

    Дякуємо усім хто займається цими справами повертає додому синів і дочок
  • Галина Лінник

    Слава Богу.

keyboard_arrow_up