«Беріть гітари і приїжджайте до нас!» – вінницькі АТОвці із фронту записали відеозвернення до артистів

«Беріть гітари і приїжджайте до нас!» – вінницькі АТОвці із фронту записали відеозвернення до артистів
  • У час, коли гастролі й тури в українських артистів через карантин поставлені на тривалу паузу, військові нагадують: зірки завжди можуть приїхати у район проведення ООС.
  • Про атмосферу зараз на передовій, важливість підтримки і те, яка музика підіймає бойовий дух там, де головні аж ніяк не карантинні обмеження і ріст тарифів, а справжня війна – вінницький герой розказав 20minut.ua.

Його позивний присвячений рідному місту – «Вінниця». Вперше на фронт він потрапив у найстрашніші роки війни – у 2014–2015-их на Сході захищав Україну у складі зведеного загону Повітряних сил «Дика качка». У наступні роки військову службу продовжував у Вінниці, а з початку грудня 2020-го знову повернувся на схід України.

– Яка там зараз атмосфера? – перепитує «Вінниця». – Ну, по-перше, зустріла мене вже не зона АТО, а район проведення ООС. Звісно, того жаху, який був у 2014-му, немає, проте війна ж не зупинена. Втрати й поранення, слава Богу, не щоденні, але, на жаль, продовжуються. Мирне населення, як і раніше, сприймає нас двояко: одні підтримують, від інших – чекай пострілу у спину... А от те, що стабільно незмінне – бойовий дух побратимів. Нехай вся Україна знає: всі хлопці завжди у повній бойовій готовності й налаштовані максимально рішуче – будемо стояти і захищати Україну до перемоги. Не інакше!

Відео дня

«Фільми про героїв правдиві: позитиву не втрачаємо навіть у найважчих ситуаціях!»

У перервах між виконанням бойових завдань, як зазначає «Вінниця», свій побут бійці, як можуть, заповнюють позитивом.

– Жарти, справжня дружба, щира підтримка у тій обстановці незамінні. Саме це вміння – попри все, не впадати у відчай і знаходити позитив – на початку війни нас виручало у найважчих ситуаціях під час нескінченних обстрілів і «котлів». Виручає й зараз, – розповідає вінницький боєць.  – У силі почуття гумору багато наших хлопців взагалі легко дадуть фору відомим гумористам! Те внутрішнє налаштування героїв, що показане у фільмах «Кіборги» Ахтема Сеїтаблаєва і «Наші котики» Володимира Тихого,  дуже влучно відображено. Незламність Збройних сил України якраз у цьому – ми завжди мотивовані, сильні духом й ніколи не втрачаємо позитиву.

«Вінниця» під час нещодавньої зустрічі з мешканцям населених пунктів, що знаходяться на лінії розмежування. Туди цивільна техніка доїхати фактично не може, тому бійці привезли дітям і дорослим декілька ящиків продуктів та новорічних смаколиків.
Кажуть: «Хотілось показати людям, що українські військові можуть не тільки захищати їх зі зброєю у руках, а й робити добрі справи»

«Дуже чекаємо артистів з концертами на передовій. Відчувати їх підтримку важливо!»

Зігрівають бійців на фронті не лише жарти, а й українські пісні. У дорозі та на позиції, де зараз перебуває «Вінниця», військові, коли є вільна хвилина, слухають першу військову радіостанцію «Армія FM» і залюбки підспівують улюбленим хітам.

– От зранку слухали «Бумбокс» і новий проект Сашка Положинського «Був'є». А взагалі у плей–листі,  що завжди збадьорить та підніме бойовий дух – пісні тих, хто співає про близьке нам. Це O.Torvald, Riffmaster, «Без обмежень», «Широкий лан», «Паліндром», «Скрябін», Kozak System, «Антитіла», «Мері», Арсен Мірзоян, «ВВ», «Гайдамаки» з Тонею Матвієнко й багато інших. Любимо музику не лише гарну, а й зі змістом!

Саме тому «Вінниця» разом із побратимами з Києва, Кропивницького та інших міст й вирішили записати відеозвернення до українських зірок.

– Ми хочемо підтримати українських артистів, які через карантин і світову пандемію залишились без турів. Зараз, коли у зірок немає можливості гастролювати, ми запрошуємо їх приїхати до нас на передову, – говорить «Вінниця». – Беріть свої гітари і приїжджайте на наші позиції! Ці концерти ви запам’ятаєте назавжди, а для нас вони будуть важливою підтримкою.

У той час, коли люди у містах, де запаху війни й не було чути, продовжують палкі дискусії з приводу того, чи потрібні у такі складні часи концерти, бійці запевняють: однозначно потрібні.

– Коли у 2015 році я повернувся у Вінницю, наші друзі з компанії «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ», яку заснував продюсер гурту «ТІК» Олег Збаращук, на постійній основі почали надавати квитки на концерти військовим Збройних сил України, родинам АТОВців та волонтерам, які всі ці роки були з нами. І ми з радістю на ці концерти ходимо. Адже для тих, у чиєму серці назавжди залишається жах війни і втрати побратимів, такі моменти – це не просто розвага, а елементи психологічної допомоги. Піти на концерт чи виставу зі своєю родиною і хоча б на кілька годин мати можливість розслабитись, відпочити – це дуже цінно, – зазначає «Вінниця».

– І особливо приємно на концертах відчувати, що багатьом артистам дійсно небайдужа доля доля захисників України. Спілкуючись із публікою, у перервах між піснями вони нагадують усім глядачам про тих, хто на фронті. А коли вся зала гучно підхоплює: «Слава Україні! Героям слава!» – це відчуття до мурашок... Такими я пам’ятаю концерти у Вінниці гуртів «Антитіла»,  «Бумбокс», «ТІК», «СКАЙ», «Один в каное», Олександра Пономарьова, Христини Соловій, харківського оркестру «Prime Orchestra» й багатьох інших. Це цінні спогади, які хотілось би відчути й тут, на передовій. Так що всіх артистів запрошуємо на гастролі до нас! Приїздіть! Та вірте у свою армію! Бо перемога буде за нами! Слава Україні!

Читайте також:

Три бойові історії вінничан: граната в БТР, «Дика качка» на Зеніті, несподівана зустріч на «нулі»

З Вінниці на Схід відправили чотири тонни гумдопомоги для наших захисників

 «Що нам робити з Санею? Не може оформити інвалідність». Продовження історії бійця-безхатька

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Якi концерти? Коронавiрус же
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up