З сірого під'їзду в зоряну ніч Ван Гога з українськими нотками: 20-річна художниця створює мурали

З сірого під'їзду в зоряну ніч Ван Гога з українськими нотками: 20-річна художниця створює мурали
  • Катерина Романова створює неймовірні графіті у під'їзді свого та сусідських будинків.
  • Де можна побачити роботи дівчини та як вона їх створює? Розповідаємо у матеріалі.

Побачивши неймовірні графіті Каті в інстаграмі, ми вирішили зустрітися з нею. Як виявилося, дівчині 20 років і вона родом з міста Бар, а навчалася в одному з вінницьких вишів на флориста-дизайнера. Молода художниця одразу зізналася, що її завжди тягнуло до таких творчих професій і малювати вона любила змалечку.

— Взагалі потяг до творчості, до малювання, мені привила мама (Наталя Закорчменна, — авт.), вона теж у мене малює, — каже Катерина. — Окрім цього я маю хобі — в'язати іграшки, пледи, а зараз почала якось більше малювати на стінах, але на це потрібно багато енергії та натхнення.

Відео дня

СТО, бари, укриття, під'їзди — мистецтво може бути всюди

Найперше своє графіті мисткиня намалювала в травні минулого року. Як розповіла Катя, її попросили розмалювати СТО. Потім, коли дівчина влаштовувалась на роботу в бар, то прийшла вона туди як офіціант-бармен, але запропонувавши керівництву розмалювати заклад, то надалі була в якості художниці.


— І вийшло так, що пів бару було в моїх малюнках. Там була ціла стіна з окремими малюнками, типу на дощечках, і дві стіни з настіними малюнками, — пригадує дівчина.

Наступним місцем, де Катя створювала красу, була 36 школа, що знаходиться біля села Пирогово. Там дівчина розмалювала для діток укриття. І як зазначила дівчина, завдяки малюнкам, а там були і Спандж Боб, і герої з Мадагаскару, й інші мультяшні герої, укриття вийшло цікавим та гарним.

Також Катерина Романова створювала графіті у барі 8 біт, де малювала Майкла Джексона.

Малювала уночі

І вже зараз дівчина створила один стінопис у під'їзді власного будинку і перебуває в процесі створення ще одного в сусідньому.

Як розповіла Катя, ідею розмалювати місце подала мешканцям дому саме вона. Адже де зараз красується графіті, ще кілька місяців тому були старі шпалери, які залишилися після перенесення поштових ящиків в інше місце.

— Це більше як благодійність, бо за такі малюнки я беру доволі дорого, а тут беру лише за фарби, — каже художниця. — Малюнок створений за мотивами картини Ван Гога «Зоряна ніч», але мені було скучно просто перемальовувати її, тому я почала додавати своє. Це відбувалося поступово: з'явився котик, люди на річці, поле з соняхами. Потім я захопилася небом, але не знала, як логічно його завершити, адже до кінця стіни не вистачало фарби. І буквально в останній момент я вирішила домалювати дерево, на якому сидить сам Ван Гог і починає малювати зоряне небо.

Малювала Катя переважно вночі, і закінчила його символічно о 3 годині ночі.

— Сусіди вже звикли, що хтось тут вночі шуршить, — каже дівчина.

На цей малюнок у неї пішло два тижні. Також художниця розповіла, що через холодну пору року вона часто хворіла, але це не стало на заваді завершенню роботи.

Як зізналася дівчина, багато людей, особливо молодих, хвалили її роботу, але були й ті, кому вона була байдужа. Проте, через деякий час до неї звернулися мешканці сусіднього під'їзду з проханням створити щось подібне для них. Тож зараз Катя працює над ще одним муралом.

Другий мурал, над яким працює Катя

Він відрізняється від попереднього тим, що тут більше патріотичної тематики: голубе небо та пшеничне поле. І хоча стінопис ще не завершений, він вже виглядає дуже гарно і невдовзі прикрашатиме ще один під'їзд нашого міста.

 

Читайте також:

Не можуть затримати? 13-річний хлопчик з Тяжилова нападає на дівчат та обрізає їм волосся

Біля Вінниці вже майже друга Стадниця. Дорога до села Майдан-Чапельський стає звалищем

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Людмила Куба

    Яка краса!!! Творчого натхнення тобі дівчинко.
  • Vitold

    Завжди захоплювався людьми, які вміють малювати.
  • Sasza Hladun

    Молодець,дуже гарно
  • Химич

    Як гарно!

keyboard_arrow_up