Вінничанка Аліна Бурик вразила суддів на «Майстер шеф». Розпитали її про участь в конкурсі

Вінничанка Аліна Бурик вразила суддів на «Майстер шеф». Розпитали її про участь в конкурсі
Аліна Бурик отримала три «так» від суддів кулінарного шоу «Майстер шеф», однак за освітою вона юрист
  • У суботу розпочався новий сезон кулінарного шоу «Майстер шеф», де серед учасників пройшла до наступного етапу вінничанка Аліна Бурик.
  • Як дівчині вдалося отримати три «так» та хто вона? Розповідаємо.

Аліна Бурик — це 25-річна вінничанка, яка навчалася та працює юристом і любить готувати. Як розповіла дівчина, вже вісім років вона робить солодощі на замовлення, та протягом п'яти останніх років мріяла потрапити на «Майстер шеф». Щороку подавалася туди, та на телевізійний відбір не потрапляла.

— Щоразу, як мені не передзвонювали, я говорила собі, що більше не буду подаватися. Але як тільки бачила, що розпочався новий кастинг, то знову йшла, — розповідає дівчина. — І от останній раз я дуже якось по-простому ставилась до того, пройду я чи ні, у порівняні з минулими роками, але таки телефонує мені мій журналіст (який працює з учасниками проекту — авт.) і каже: «Аліна, хочу дещо уточнити». А я думаю, та ну, яке уточнити, скажи, що я пройшла далі. І тут він додає: «Та ладно, я нічого не хочу уточнювати. Ти пройшла».

Відео дня

І з того моменту для дівчини розпочалося нове випробування — підготовка до ефіру.

Хвилювалася, що не вкладеться в час

У першу чергу турбувало Аліну, яку страву вона хоче приготувати та чи встигне це зробити за відведений час.

@vn20minut 🤩 Вінничанка Аліна Бурик отримала три «ТАК» на кастингу «Майстер Шеф»! Дівчина вразила суддів своїм гречаним медовиком. Саме цей десерт став її путівкою до участі у найвідомішому кулінарному проєкті країни. #мастершеф #кулінарія #рецепти #десерти #телебачення #стб #вінниця #2024 ♬ оригінальний звук - Новини Вінниці

Вона спершу думала, що готуватиме щось солодке і точно шоколадне. Але оскільки перед тим для себе розпочала челендж «100 рецептів за 100 днів», тому вирішила, що готуватиме ту страву, на день якої припадають зйомки. Випали на 77-й день, і готувала Аліна гречаний медовик.

Перед тим страву, звісно, тренувалася робити вдома і помічала, що за 45 хвилин не завжди встигає її приготувати. І ще що тривожило талановиту дівчину: що їй це доведеться робити на новій, незнаній кухні.

Та вже під час знімань допомогло те, що інші учасники підтримували один одного.

— Що мене здивувало ще, то це те, що в нас були дуже класні учасники. Всі такі цікаві, всі достатньо різні між собою, але всі реально були дуже класні, і в нас багато, хто пройшов з того дня далі. І поки там готували, то ті, хто чекав своєї черги, вболівали, і це було дуже круто, — розповідає учасниця про атмосферу знімань в перший день.

Як відбувалися перші зйомки?

Аліна потрапила на третій знімальний день, вранці усі учасники зібралися в призначеному заздалегідь місці, звідки направилася на закупи. 

— Нас завезли в Сільпо, де ми за свої кошти купували те, що потрібно. Потім ми приїхали на павільйон, і там в нас всі ці продукти забрали, оскільки їх потрібно було перелити в окремі ємності, — пригадує учасниця конкурсу. — Нам вчепили мікрофон, припудрили, припшикали лаком, щоб все гарно виглядало в кадрі, і почали проводити інструктаж.

Аліна Бурик потрапила в першу трійку. Перед початком учасники перевірили всі продукти та обладнання, яке їм було потрібне, і тоді почали готувати.

— Думала, що не встигну приготувати, бо в мене там поставили міксер, а вінчик до нього не підходив, а треба все ж швидко. А ще це й нова плита, нова духовка, не знаєш, як воно все працює, але я впоралася і ще й перша. І вже першою пішла до суддів, — розповідає дівчина. — І ми насправді дуже довго говорили, десь з пів години точно. Вони розпитували, як і що. І тут вони скуштували, сідають, час говорити вердикти. І Володимир Ярославський такий: «Ну, це класно, що ви вмієте готувати по книзі, по рецептах, але я хочу перевірити, чи вмієте ви готувати просто так».

Додаткове завдання, яке не увійшло в ефір

Як виявилося, один з судів дав вінничанці ще одне завдання: приготувати страву з одного продукту.

— Він виносить корзинку, відкриває її, а там страусине яйце стоїть, — розповідає Аліна. — Ну мені дали ще 45 хвилин на приготування цієї страви. Я біжу на іншу вже поверхню, там окремо була вбудована. Потім біжу в комору, починаю шукати якісь девайси, якісь додаткові продукти. Я десь лише хвилин 20 збивала окремо білок, а він дуже великий, а міксер був дуже слабенький. Потім запікала білок з жовтком, а той жовток теж такий величезний, що я ледь розбила яйце взагалі. Але поки воно там запікалось, то я зробила соус томатний, посмажила бекон і виставила все на цю здоровенну тарілку.

Потім Аліну знову викликали до суддів, де Володимир Ярославський коштував страву з екстравагантного продукту.

— Коштує, каже: «Ну окей, мені все зрозуміло. Оля, Ектор будете коштувати?» Вони такі: «Та ні, нам і так було все зрозуміло». Ну власне, кажуть мені три «так». Я їх всіх обіймаю і біжу до мами з цим білим фартухом, — з усмішкою пригадує дівчина.

Та на жаль, саме додаткове завдання не увійшло в ефір.

«Я собі сподобалась»

Запитали також в Аліни, чи сподобався їй випуск і які емоції були після перегляду улюбленого шоу зі своєю участю.

Тож дівчина розповіла, що вона хвилювалася перед прем'єрою, оскільки не знала, чи будуть показувати довгий сюжет, чи короткий. Крім того, хвилювало талановиту учасницю кулінарного шоу і те, як вона виглядатиме в кадрі, який в неї буде голос, як вона виглядатиме з боку. Але зізнається, що результатом задоволена.

— Я не очікувала, але мені сподобалося, як я виглядаю в кадрі, сподобалося, як показали, як вирізали та вставили важливі моменти. Хоча в нас була достатньо довга розмова з суддями, було багато цікавого ще, але це виглядає гарно, — ділиться своїми враженнями Аліна.

Що буде далі?

Звісно, про майбутнє нашої вінничанки в шоу розповісти поки що не можемо. Проте, дівчина зауважила, що цей сезон «Майстер шефу» буде дуже цікавим.

— Насправді в цьому році достатньо цікавий сезон. Мені здавалось, що в попередніх було більше конкурсів-шоу, а цього сезону більше про готовку, — каже Аліна Бурик. — Тобто дійсно не було якихось таких прямо супер обмежуючих завдань, більше нам просто давали якісь такі кулінарні виклики. І ти стоїш просто п'ять хвилин, слухаєш умови й думаєш: «Що за ...?». Тому має сезон бути досить цікавий.

Щоб дізнатися, чи довелося брати відпустку Аліні з роботи на тиждень чи на два місяці, дивіться програму щосуботи о 19.00.


Читайте також:

Свинка замість собаки чи кота. Дізналися у власниці міні-піга, як тримати таку тварину вдома

«Їм потрібен відпочинок». У Вінниці проводять акції підтримки законопроекту про демобілізацію

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Zoya Tsvetok

    Будемо вболівати за землячку 😍
  • Інна

    Молодець! Успіху, Вам, та перемоги у проекті!!!!!! Знаємо Ваші тортики не зі слухів, самі були замовниками Ваших тортів - вони БОМБЕЗНІ !!!!!

keyboard_arrow_up