Свинка замість собаки чи кота. Дізналися у власниці міні-піга, як тримати таку тварину вдома

Свинка замість собаки чи кота. Дізналися у власниці міні-піга, як тримати таку тварину вдома
Міні-піг Олівка живе в будинку разом з котиком, охороняє свою територію та знає декілька команд
  • Багато людей мріють про котика, собачку чи хом'ячка, а Катерина Удод мріяла про свинку. 
  • Дізналися у дівчини, як це — жити з міні-пігом на ім'я Олівка разом у домі.

Натрапивши на Instagram-сторінку свинки Олівки, вирішили дізнатися більше про неї та її власницю. Як виявилося, свинку утримує 23-річна Катя Удод, яка працює кондитером і має онлайн-магазин з виготовлення полуниці в шоколаді.

Мріяла про неї чотири роки

На питання, чому саме свинка, господарка міні-піга зізнається, що дуже мріяла про неї.

Відео дня

— Це був зважений крок. Але раніше не було, де її тримати, адже жила у квартирі. Нарешті я переїхала у приватний будинок і зрозуміла, що можу здійснити свою мрію, — розповідає дівчина. — Почались пошуки, де можна в Україні придбати свинку. Після моніторингу усіх варіантів знайшла розплідник у Києві, куди й звернулись. Народження та покупку свинки чекала трохи менше пів року і нарешті змогла забрати свою маленьку булочку.

Імʼя свинки Оливка або, якщо повне, то Олівія. Наразі їй трохи менше року, а її порода міні-пігів — бергшнецхер книрт (карапузик).

Нині проживають з нею у будинку, а свинка спить або з Катериною, або у власній лежанці. Також, як зазначає власниця тваринки, Олівка полюбляє валятись на теплій підлозі. Взимку гуляє двічі на день, там вона і ходить в туалет. 

Харчується свинка тричі на день, а також є маленькі перекуси протягом дня. Дають Олівії різні крупи, овочі, фрукти, нежирну молочку та горішки.

— Важливий момент, що свинку не можна перегодовувати, як сильно вона б не просила. Обовʼязково потрібно дотримуватися невеликих порцій та грамовок, — зазначає Катя.

Як без жартів про шашлик

Поцікавилися у Катерини також і про ставлення інших до такої тваринки. Дівчина розповіла, що під час прогулянки люди дуже дивуються.

— Дітки просять погладити, багато хто підходить і цікавиться, — розповідає власниця міні-піга.

У Каті також є сторінка у TikTok та Instagram, де вона викладає фото та відео Оливки. Через незвичність, а також кумедність таких роликів, свинка швидко починає набирати популярність. Її відео могли потрапляти і у ваші рекомендації.

@katherine_ruda Така в мене розумашечка 🥹🥰 Ви знали, що міні піги дуже кмітливі тваринки ? Їх з легкістю можна навчити базовим командам 🐷 #мініпіг #минипиг #мініпігукраїна #minipig ♬ оригинальный звук - Життя з 🐷 в Україні

— Під відео часто хто пише, що також мріє про свинку, а також жартують про шашлик, — розповідає дівчина.

Знає кілька команд

Катерина Удод до того, як завести свинку, вже мала котика, тож, як вона пригадує, єдиний момент, над яким хвилювалась, коли купувала Оливку, це те, як вони полагодять.

— Але наразі вони спокійно існують разом і часто поруч сплять, — каже дівчина.

Як і з будь-якою іншою тваринкою, яка живе поруч з людьми, Олівію виховують. Катя розповіла, що свинка дуже кмітлива і наразі знає кілька команд: «сидіти» та «крутитись». Єдине, час від часу може бешкетувати або любить щось погризти.

— Не так, як собака, але бувають інциденти. Тому на рівні її зросту ми нічого важливого не зберігаємо, — розповідає Катерина.

Охороняє свою територію

Власницю такої породи міні-піга попросили розповісти те, що важливо знати кожному, хто захоче собі завести таку тваринку.

Тож перше важливе: міні-піги взагалі не мають запаху, бо в них немає потових залоз, і вони дуже люблять купатись. Як розповіла Катя, її свинка вміє плавати, і влітку не раз вони їздили на Могилівський кар'єр для цього.

Також, зауважує дівчина, важливо розуміти перш ніж завести свинку, що вона не буде «міні-міні» і її вага буде в радіусі 15-30 кг, залежно від харчування, статі, рухливості та породи.

— Міні-піги можуть важити як 50, так і 60 кг, і це вважається нормою. Тому потрібно завжди уточняти породу і розуміти, що це не маленька іграшка, — пояснює власниця свинки. — Ну і, звичайно, у квартирі зі свинкою, як на мене, тяжко. Але це особисто моя думка, адже маю знайомих, у яких міні-піги живуть у квартирах, і все добре.

Із цікавих фактів, які виявила для себе власниця такої породи свинки, є ще те, що вони дуже охороняють свою територію.

— Якщо приходять гості, вона починає їх кусати за ноги, і це доволі боляче. Тому всі гості вимушені задирати ноги на диван. або ж щоб я її тримала на руках, — ділиться цікавими фактами про міні-піга Катя.

А загалом Катя Удод вважає, що міні-піг — це прекрасна тваринка, які дарує море позитивних емоцій.

— Це щось середнє між котом та собакою для мене, але по-своєму унікальне, — сказала дівчина.


Читайте також:

Падали, пересідали на громадський транспорт та добрі люди чай давали. Як кур'єри в холод працювали?

«Це буде більше ніж книгарня». Як рідні полеглого воїна Миколи Рачка здійснили його мрію?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up