Вінницький під’їзд у картинах. Подружжя разом з сусідами розмалювало свій поверх

Вінницький під’їзд у картинах. Подружжя разом з сусідами розмалювало свій поверх
  • Минулого тижня жителі вулиці Олега Антонова закінчили розмальовувати стіни свого під’їзду.
  • Про їх роботу чули вже всі сусіди і знають жителі навколишніх будинків.
  • Вони й розповіли 20minut.ua про малюнки на стінах.

Ззовні звичайна 9-поверхівка по вулиці Олега Антонова серед інших таких самих будівель. Тут немає величезного двору або майданчиків, немає закритої зони паркування, шлагбауму або охорони. Це всім звичний будинок з вулиці. Але в середині — має свою особливість. 

Мешканці мікрорайону розповіли редакції 20minut.ua, що жителі цього будинку власними силами прикрасили один з поверхів у середині під’їзду, зайнялись творчістю. 

Як тільки двері ліфта відчиняються на 7-му поверсі — перед очима постає незвична для під’їзду картина. Бачиш в прямому сенсі слова справжню картину. Увесь поверх жовтого, ніжного кольору, з вказівниками, закоханими парами та велосипедами, намальованими чорним пензлем. Потрібно немало часу, аби роздивитись кожну деталь.

Відео дня

Під малюнками ховаються і електрощиток, і двері ліфту, і квартирні двері. Зображення — суцільне, це не просто ілюстрація на одній стіні. Це — ціла історія.



— Я завжди намагалася якось покращити стан простору, у якому ми живемо. — розповідає ініціаторка перетворення під’їзду Вікторія Орлова. — Це звичайнісінький будинок, який 30 років тому будував мій батько. І мені дійсно боляче дивитись на те, як швидко будівля стає занедбаною.

Вона розповідає, що у їхньому під’їзді, як і у більшості будівель, велика проблема — захаращення та руйнування стін і загального приміщення:

Вікторія Орлова, ініціатор

— Стіни шкрябають, розмальовують. Ми з чоловіком власноруч поновлюємо ремонт, замазуємо щілини та прогавини, але проходить тиждень і стіни знову у дірках.

Подружжя вирішило діяти радикально і, окрім ремонту усього поверху, по закінченню гарно оздобити інтер’єр малюнками. Вікторія розповідає, що найбільше часу зайняв сам ремонт, а на малювання пішло лише два дні.

архівне фото

— Ми дуже довго шукали, хто б міг втілити наші ідеї в життя, — розповідає співрозмовниця. — Більшість художників просили невимовно великі суми, навіть до 20 тисяч гривень! Я вже й сама замислилась, аби власноруч все намалювати. Я мала ідею і вже умовно бачила й розуміла, як воно повинно виглядати,. Залишилося знайти того, хто допоможе з виконанням і самими малюнками.

Вікторія розповідає, що вони довго були у пошуках, багато з ким спілкувались і радились, аж тут раптом випадково натрапили на своїх майстрів, також подружню пару.

 — Їм одразу сподобалась наша ідея і ми приступили до роботи. Найцікавіше те, що дівчина, яка малювала усе, Іринка, не художниця і не розмальовує стіни зазвичай, — сміється Віка. — Просто гарно малює і дуже загорілася нашою ідеєю. За усю роботу ми заплатили три тисячі гривень.

Вінничанка розповідає, що у процесі участь приймали всі — малювала Ірина, а розфарбовували вчотирьох, у вісім рук.

 —  Усі залучені до процесу, це так класно, — говорить Віка. — Робиш власними руками те, що так давно бачив у голові.

Щодо мешканців інших квартири, то Вікторія розповідає, вони не були проти. Сусід по сходовому майданчику дуже позитивно сприйняв ідею, підтримав ініціативу і розділив фінансову частину питання разом з подружжям.



— Мені дуже подобається, що усі сусіди зайвий раз заходять до нас на майданчик, аби просто помилуватись, — каже Віка. — Хто їде на поверх-два вище, зупиняють ліфт у нас і виглядають, роздивляються малюнки і лише потім їдуть далі. Мені це до душі.

Також вона розповідає, що пропонувала й іншим сусідам долучитися і розмалювати інші поверхи теж, але вони відмовились.

—  Мені дуже подобається жити в охайному, доглянутому просторі, — каже Вікторія. — Я отримую кайф від того, що все навкруги гарне і прибране, приносить естетичне задоволення. Аби створити навколо щось гарне і покращити навколишній світ, необхідно почати з себе. Це не займає багато часу і ресурсів — було б бажання. Якщо кожен зробить щось просте і корисне, це буде не крапля в морі, разом ми — океан. Все гарне починається з нас самих.


Читайте також:

Напише вітання, розмалює машину, спече Бетмена - вінничани з незвичними професіями

Фешн-ілюстратор, портретист, ескіз-мейкер. Як навчитись малювати, знайти свій стиль і скільки коштують роботи

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Наталья Чуйко

    Яка краса!
  • Анна

    Идея хорошая, но сделано не качественно и не красиво.
  • Юлія

    Якщо не секрет,  поділіться адресою,  живемо поруч,  хочеться помилуватись такою красою.
  • Світлана Чимирис

    Вікторія дуже світла людина, і це лише одна з чудових речей , які вона робить у своєму житті!)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up