Удвічі більше ДТП з потерпілими. Чому поліція не справляється з аварійністю

Удвічі більше ДТП з потерпілими. Чому поліція не справляється з аварійністю
Колишні ДАІшники почали зупиняти водів на трасах. Людям показують відео з аварій, щоб наглядно переконати не порушувати правила дорожнього руху (фото управління превентивної діяльності)

Включили SОS. Колишні ДАІшники та ДПСи порівняли кількість аварій з минулорічними показниками і прокинулися. Провести разом місячник безпеки дорожнього руху попросили громадські організації, бо порахували: аварійність в області зросла вдвічі, а у Вінниці – у три рази

Головна причини цьогорічних аварій – перевищення швидкості руху. Через це в області сталося кожне п’яте ДТП. На другому місці - порушення правил маневрування. На третьому – п’яний водій за кермом.

Назвав причини аварій і розповів про зростання аварійності в області удвічі заступник начальника обласної поліції Руслан Мороз. Він сказав також, що у місті кількість ДТП зросла у три рази. Признався, що в поліції для контролю за порядком на дорогах не вистачає сил і засобів. Але пообіцяв: опускати руки ніхто не буде, розробляють план заходів для більшого контролю за дотримання правил руху на дорогах області.

Із понеділка, з 8 серпня, в країні почався місячник безпеки дорожнього руху. Він триватиме по 12 вересня. У Вінниці допомогти вплинути на аварійність попросили громадськість. У понеділок в управлінні поліції скликали активістів та представників контролюючих структур, що також покликані слідкувати за безпекою.

Відео дня

Самі ж поліцейські запланували почіпляти борди з інформацією про страшні наслідки ДТП. Уже почали зупиняти водіїв на трасах, аби показати їм відео з аварій та наглядно попередити: ігнорування правил дорожнього руху може призвести до фатальних наслідків.

Колишні ДАІшники почали зупиняти водів на трасах. Людям показують відео з аварій, щоб наглядно переконати не порушувати правила дорожнього руху

Крім того, поліція збільшила кількість патрульних екіпажів. Як могла. Чому, як могла? Бо працівників, машин, бензину, приладів вимірювання швидкості, кажуть, не вистачає.

- У вас є недофінансування? – здивувався депутат Сергій Кривешко, член постійної комісії з питань законності та боротьби з корупцією. – Обласну програму прийняли з початку року, в якій затвердили 46 мільйонів на поліцію…

- Машини, які залишило нам МВС після реформи, треба ремонтувати, - сказав Руслан Мороз. - Раніше були старенькі, але більш-менш адекватні іномарки «Фольксвагени», «Опелі». Сьогодні, це моделі ВАЗівського заводу. «Сімки», «вісімки», 99-ті. Їм уже по 10 років і більше. Це не зовсім ті машини, на яких можна переслідувати порушників…

- Усе. Буду ставити питання колегам, – підсумував депутат. - Ми ж виділили скажені гроші!

А от питання про недостатню кількість патрульних вирішили одразу. Активісти самі захотіли, й поліцейські не проти - патрулювати дороги за межами міста будуть спільні патрулі ДПС з представниками громадських організацій.

За словами заступника начальника управління превентивної діяльності та начальника роти Дорожньо-патрульної служби Володимира Поліщука, у роті сьогодні 89 працівників, тоді як в ДАІ було 462 співробітники.

- Збільшуємо кількість екіпажів на дорогах державного значення за рахунок командного складу роти ДПС та працівників управління превентивної діяльності, - сказав Володимир Поліщук. – До 12 годин збільшили робочий день…

 

Також на зустрічі поліції з активістами прозвучало: не зважаючи на підвищені штрафи, кількість водіїв, що сіли за кермо у стані сп’яніння, не зменшилась. Щодоби фіксують по 20 таких.

– Це по всій області? – не повірив голова організації «Ревізія влади» Віталій Павловський, який з коаліцією організацій «Ніка» моніторить роботу патрульних Вінниці та також фіксує порушників напідпитку. - Скажу від своїх колег і від людей – ми не задоволені вашого роботою. Я розумію, що зараз переатестація і не всі працівники готові викладатися на всі сто. Та це не знімає з вас відповідальності за превентивну діяльність. В області конкретний бардак. Постійно випивші їздять. Викликати працівників ДПС нереально. Всі «побратими», бо там працюють ті люди, які прикривають один одного. Причому, є п’яні водії і в лавах «нової поліції».

На це Володимир Поліщук сказав, що з «братством» у районах борються ротацією працівників у районах.

- А не краще з іншими областями мінятися? - питали активісти.

- Ми по країні мало не краща область по кількості вакансій, - сказав Руслан Мороз. - У нас є великий недобір, але на рівні інших областей – це дуже адекватна цифра. Є регіони, де тільки 40 відсотків працівників поліції, а в ДПС взагалі 12-14 співробітників насилу набирається. Голо. Нікого немає.

Він також розказав що у вінницькій роті ДПС взялися муштрувати співробітників. У них віднедавна щоранку тривоги, маршкидки, навчання.

- Якщо вони встигають після роботи їхати і відпочивати, значить не втомилися, - каже заступник начальника обласної поліції. - Раз не втомилися, треба збільшити фізичне навантаження. І сьогодні в них збільшилась кількість тренувань і навчать. Повірте. І давайте будемо реалістами. Не всі в ДАІ були хабарниками. Велика кількість працівників вже звільнилися. Ті, які одразу сказали «це не для мене», кинули фуражкою і пішли на цивілку. Є ще працівники, що доживають до атестації й складають фон для інших… Якби ж можна було просвітити ліхтариком і побачити, хто негідник, та й вигнати. Немає такого ліхтарика, тому за фактом приймаємо рішення. Є «зальот» – реагуємо.
 

«Раніше не псували показники»

Олександр Суменок,
заступник начальника управління патрульної поліції Вінниці:

- Дуже некоректно порівнювати за ці півроку інформацію щодо кількості аварій з потерпілими. Зараз фіксуються всі звернення і найменші ДТП. Забої, синяки. Не тільки суттєві травми, все фіксується. Раніше відмовляли у випадку дрібних аварій, щоб вони не псували показники. Зараз людина хоче звернутися до лікаря - вона звертається, і це фіксується. Тому ми бачимо збільшення кількості аварій в місті. Це зростання статистики зараз важко об’єктивно сприймати. Це треба вже у наступному році брати дані, аналізувати і дивитися, є збільшення аварійності чи немає.

 


 

Читайте також:

Подробиці аварії на окружній. Хто з водіїв, що померли в лікарні, винуватий?
Син вінницького чиновника на Mitsubishі збив насмерть 4-річну дівчинку
На Магістрацькій п'яна дівчина на "Ніссані" розтрощила сіру "Тойоту" (ФОТО)
Парканом загородили від пішоходів дорогу на Пирогова. А вони - перелазять
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Artyom Zyabchenko

    Я,как водитель надеялся что новая полиция будет более жостко относится к правонарушителям.Учитывая то ,что количество экипажей в разы больше чем раньше,то теперь можно легче фиксировать правонарушения.Но в жизни получается,что нынешнюю полицию водители воспринимают,как Новогднюю ёлку видно далеко,а смысла в их перемещени никакого.Мне кажется,чтобы тебя остановили надо так чудить и то нефакт что остановят и пить водители не боятся,если едиш более и мене прямо хрен тебя остановят.Пока не начнут останавливать и наказывать за агрессивную езду толку не будет.Скорость это вообще беда раньше за городом в населённых пунктах ездили хоть часть водителей до 80.Сегодня ехала фура гнала сотню через населённый пункт такого раньше не было...
  • Анонім

    Заметил что беспечнее стали ездить как ДАИ не стало. Правила правилами, а вертеть головй теперь нужно еще активнее по сторонам, проезжают на красный, выполненение маневра с полосы не предусматривающей такой маневр или движение- очень часто вижу на дороге..
  • Анонім

    Обнагліли водії просто, якщо у місті в основному попадаються тупі держ службовці, колишні чи діючі правоохоронці, які привикли їздити так. То у районах патова ситуація, народ зрозумів, що ніхто до них ніякого діла поки не має і творить все, що хоче. Не можна у цій країні давати попуску, потрібно давати мусарам прово витаскати із машини будь кого, і навішити люлєю будь кому, а не по типу "прічіна остановкі".

    Анонім reply Анонім

    Ага, ось вас витягнуть з машини, наприклад, за те що поворот не показали,  нирки відібють, тоді послухаемо як ви заговорите.

    "Потрібно давати мусарам прово витаскати із машини будь кого, і навішити люлєю будь кому, а не по типу "прічіна остановкі". - якщо давати "Мусорам" таке право, то за кого ви себе рахуєте, мабуть за того хто гірше "мусора", чи себе ви "будь ким" не вважаєте?

    Анонім reply Анонім

    Я стараюсь вмикати повороти)), і не хамити, а якщо зупинили так  надаю доки безпроблем. Є на те причина чи не має, я знаю що в мене все добре, чого мені "понтуватися". А щоб мене витягнути і ....... треба, ще постаратись). А якщо Ви не зрозуміли, що малось на увазі, так можете далі "блохи" шукати.
  • Віталій Антонюк

    "Колишні ДАІшники та ДПСи порівняли кількість аварій з минулорічними показниками і прокинулися. "



    перекладаю



    "Мусора які не змогли тим чи іншим чином пройти переатестацію дуже просяться назад до корита"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up