У Вінниці, щоб винайняти однокімнатну квартиру, потрібно віддати 73% зарплати

У Вінниці, щоб винайняти однокімнатну квартиру, потрібно віддати 73% зарплати
  • Work.ua та маркетплейс DIM.RIA дослідили, яку частину заробітної плати пересічному українцю потрібно витрачати на винаймання помешкання.
  • Для вінничан цей відсоток сягає 73 від середньої зарплати.

У дослідженні Work.ua та DIM.RIA спиралися на дані про середню заробітну плату в обласних центрах відповідно до оголошень на сайті Work.ua станом на жовтень 2023 року. А також досліджували середню вартість оренди однокімнатної квартири в обласних центрах на основі аналітики маркетплейсу DIM.RIA.

Для розрахунку вибрали лише оголошення про оренду, де ціна вказана у гривнях, і без урахування сегмента преміумжитла (вартість понад 30 000 грн) у жовтні 2023 року.

Загалом, частка середньої заробітної плати, яку треба викласти за соло-проживання, залежить від регіону. Як відмітили в дослідженні, що далі від лінії фронту, тим більший відсоток зарплатні «зʼїдає» оренда.

Відео дня

Таким чином, вияснили, що найнижче співвідношення оренди та зарплати є у Херсоні — тут на винайм однокімнатної квартири припадає 21% середньої зарплати. Трохи більше обійдеться проживання у Харкові (34%) та Миколаєві (35%). Замикають пʼятірку доступних міст Суми та Чернівці (39%). Тобто, з-поміж тилових міст найбільш доступними є Чернівці.

А найбільшу частку зарплати доведеться викласти у Дніпрі (71% від середньої зарплати), Вінниці (73%), Полтаві (77%), Києві (78%) та Львові (80%).

Детальніше про зміни, які сталися на ринку нерухомості впродовж року та скільки коштує найдорожча квартира у Вінниці. 

Також, можете прочитати й про найдорожчі квартири у Вінниці, скільки буде їх оренда та як вони виглядають.

А скільки відсотків у вас займає оренда житла? Напишіть у коментарях.


Читайте також:

Ютуб по-вінницьки: добірка ютуберів з нашого міста

Мама через суд повернула дитину, а вона не хоче йти до неї. Сумна доля малого Влада

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • В. Пупс

    Знову 73%.
  • Сергій Романов

    Європа

keyboard_arrow_up