Ютуб по-вінницьки: добірка ютуберів з нашого міста

Ютуб по-вінницьки: добірка ютуберів з нашого міста
  • Огляди місцевих кав'ярень, ресторанів та закладів, цікаві інтерв’ю, історія нашого міста і не тільки.
  • Кого з вінницьких блогерів можна подивитись на YouTube? Дивіться добірку.

Visit Vinnytsia склали добірку YouTube-каналів, які можуть зацікавити вінничан.

Микола Геркалюк

На своєму каналі нинішній працівник «Музею Вінниці» Микола Геркалюк розповідає цікаві історичні факти про Вінницю та її мешканців. Серед цікавих відео роликів можна подивитися випуски про деколонізацію і перейменування вулиць міста та про історію церковної окупації. Крім того, чоловік відновив свій великий проєкт під назвою «Мікрорайони» – про історичні місцевості Вінниці.

Відео дня

Вони говорять

Це авторський проєкт журналіста Михайла Курдюкова. 

У Михайло досить молодий проєкт, на його каналі є дев’ять великих інтерв’ю. Серед гостей можна побачити речника Повітряних Сил ЗСУ Юрія Ігната, лідера гурту The Hypnotunez Геру Луідзе, ресторатора і донедавна начмеда 4-ї окремої танкової бригади Валерія Сиверчука, морпіха Веніаміна Бондарчука, сержанта 3-ї ОШБр Богдана Романенка та інші. А вчора з’явився інтерв’ю з бойовим медиком Андрієм Сіранчуком.

Михайло Шемчук Сади Поділля

Сади Поділля — канал про садівництво. На ньому ви знайдете відео про садові лайфхаки, як захистити сад від шкідників та хвороб, обрізку саду та багато іншого.  

Плівковий щоденник

Це проєкт фотографа Євгена Симоненка, де у коротких відео він розповідає «про плівку простими словами»: як обрати плівкову камеру (від 1000 до 35000 грн), як налаштувати будь-яку камеру; як знімати на кольорову плівку і не розоритись та інше.

Garmata Syndicate

Це YouTube-канал різножанрового експериментального метал-гурту Garmata Syndicate. Його створив засновник гурту – гітарист Юрій «Mathboy» Романенко – з метою розвитку українського музичного простору. Це чудовий варіант для тих, хто пише музику та виступає на сцені. Теми включають, як написати стрибучі міді-барабани в Reaper DAW; як підготувати чоловічі вентильні гітарні групи до місцевих концертів тощо.

Головне, що все це Юрій робить в результаті отриманого ним досвіду.

Замрій

Цього хлопця багато людей знаю через TikTok, однак він ще має свій YouTube канал. Віктор Замрій спочатку робив огляди готелів за кордоном, зараз він знімає огляди на різні місцевих компанії і бренди. Це можуть бути, як SPA салонів, так і ресторани та господарські магазини.

Хоч останнє його відео на YouTube було сім місяців тому, але переглянути їх може бути цікаво навіть зараз.

Анастасія Пронько

Анастасія записує інтерв’ю з підприємцями, засновниками благодійних фондів, власниками ресторанів і салонів краси, лікарками… Словом, це цікаві розмови з цікавими людьми у Вінниці. І першочергово проєкт називався «З жінками pro війну».

Але з 10 випуску розпочалась нова серію інтерв’ю – «Інтерв’ю pro…» – про улюблені місця, куди плануєте сходити на вихідні, без чого не уявляєте свого дня, і про тих, чиїми послугами звикли користуватися.

Бородулька

Раніше Роман робив ігровий контент, але після 24-го лютого 2022 року, почав знімати огляди на ігрові канали, що досі толерують росіян.  

У своїх відео Роман організовує збори на ЗСУ, активно агітує боротьбу з усім російським, переходити на українську. Зокрема у нього можна почати огляди на ютуб-канали, які перейшли на українську, хлопець також дає поради, як можна розвивати свій контент.

Маргарита Оса

Маргарита в більшості знімала щотижневі дайджести новин, огляди політичних шляхів очільників держав, історичні паралелі сучасних подій, рекомендації українського контенту і «гарантоване позбавлення від русофілії».

У дівчини є навіть окрема рубрика «Жалю без жалю», де вона розповідає чому ж варто відходити від усього російського і як воно нас впливало всі ці роки: «Папіни дочки, Няня Віка і подібні: що ми пропускали повз вуха», «Noize MC, Пугачова, Face – чому нам досі не все одно?», «Чому російська культура нам не потрібна» тощо.

Втім, останнє відео на ютуб-каналі Маргарити Оси було ще п’ять місяців тому.


Читайте також:

На 37 мільйонів гривень Вінниця купує дрони та акумулятори для ЗСУ

Поліція розшукує 15-річного Артура Гаврилюка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Denter Black

    Папіч де?
  • Катя Дядюк

    А що таке "чоловічі вентильні гітарні групи"?
  • Andrey Kolesov

    Ніхто!
  • Next

    No koment

keyboard_arrow_up