На 37 мільйонів гривень Вінниця купує дрони та акумулятори для ЗСУ

На 37 мільйонів гривень Вінниця купує дрони та акумулятори для ЗСУ
  • Виконком міськради оголосив свіжі закупівлі пристроїв для військових.
  • Йдеться про FPV-безпілотники, квадрокоптери та блоки багатоканальної зарядки.
  • Скільки замовляють товарів та хто постачальники?

Про закупівлі для військових дізналися з порталу держзакупівель «Прозорро». Переглянули тендери та ознайомились з ціною за одиницю.

Купують «Мавіки»

Так, місцева влада оголосила закупку сотні DJI MAVIC 3Т з очікуваною ціною 24 мільйони гривень. 

До боротьби за право продати «Мавіки» Вінниці долучилися вісім учасників. І в ході торгів ціну «збили» до 19,9 мільйона гривень або 199 тисячі гривень за одиницю.

Відео дня

Постачальником хоче стати товариство «Віенерджі» з Києва, що час від часу продає безпілотники до інших міст.

Актуальна ціна DJI MAVIC 3Т на ринку нині складає від 201 тисячі гривень.

Ще сто безпілотників DJI Mavic 3 Pro with DJI RC купує місто з очікуваною ціною вісім мільйонів гривень. На торги подалися три учасники, які в ході аукціону зменшили ціну за товар до 7,3 мільйона гривень або 73 тисячі 890 гривень за одиницю товару.

Постачальником хоче стати «ТОРГОВИЙ ДІМ «ТЕРРА ГРУП» з Хмельницького, що вже раніше продавала Вінниці та іншим містам «Мавіки» різних модифікацій.

Актуальна ціна на цей пристрій в інтернет-магазинах починається від 74 тисяч гривень.

Закуповують FPV-дрони

Наступні закупівлі стосуються FPV-дронів.

Зокрема, місто закуповує вісім комплектів FPV-апаратів, де в кожному комплекті один пульт, шолом та 20 одиниць безпілотників. Тобто, загалом військові отримають 160 «пташок».

Очікувана вартість закупівлі складала 4 мільйони 376 тисяч гривень. На аукціоні між двома учасниками ціну «збили» до 3 мільйонів 440 тисяч гривень або 430 тисяч гривень за один комплект. 

Постачальником хоче стати товариство «Бідронс» з Одеси, і яка була заснована усього два місяці тому. Втім, уже виконала контракт на 8 мільйонів гривень: продала 500 дронів для Хмельницького.

Ще 9 комплектів FPV з 20 дронами у кожному (загалом 180 «пташок») закуповує Вінниця. Очікувана вартість — 4,9 мільйона гривень. Підсумкова ціна не сильно знизилася: 4,867 мільйона гривень або 540 тисяч гривень за комплект.

Постачальником хоче стати ФОП Нечаєва Дар’я Анатоліївна, яка за таку вартість пропонує комплекти з шолома, пульта керування і 20 дронів «Синиця».

Свіжий тендер стосується закупівлі Вінницею 50 FPV-дронів. Поставка включає тільки безпілотники з необхідним інструментарієм. Тобто, без пульта керування і без відеошолома для оператора. За все місцева влада готова заплатити 1 мільйон гривень або 20 тисяч гривень за один дрон. Наразі шукають постачальника.

Хочуть придбати блоки зарядок

І наостанок для військових купують 18 блоків багатоканальної зарядки Bandera Power 225 S. Очікувана ціна — 531 тисяча 324 гривні. І такою ж є підсумкова ціна, де ціна за одиницю товару складає 29,5 тисячі гривень.

Постачальником є товариство «Промавтоматика Вінниця», яке вже раніше постачало такі зарядки місту й також потужні прожектори для ловців «Шахедів».

Тобто, сумарно, на закупівлі товарів для ЗСУ, з бюджету Вінниці хочуть витратити понад 37 мільйонів гривень.

Раніше, нагадаємо, ми розповідали про інші військові закупівлі з бюджету Вінниці.

 

Читайте також:

До 400 тисяч гривень: дають гранти для малого бізнесу з Вінниччини

У Вінниці діти загиблих військових можуть отримати по 3000 гривень

«Вкатали» в асфальт понад 70 млн гривень: про витрати сільради Іванова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ксенія Чаповська

    Непогано
  • Bohdan Katze Hryhoruk

    Але дронів не прбільшає

keyboard_arrow_up