«Вітаємо вас у Вінниці». Анастасія Стовпець проводить безкоштовні екскурсії для переселенців

«Вітаємо вас у Вінниці». Анастасія Стовпець проводить безкоштовні екскурсії для переселенців
Вінницька гідеса Анастасія Стовпець
  • Безкоштовні екскурсії містом для переселенців проводить вінницька гідеса Анастасія Стовпець. Організувала їх, аби познайомити людей з інших міст із Вінницею. Маршрут обрала ознайомчий, центром міста. 

«Я можу розказати, як наше місто будувало себе впродовж століть, як на Єрусалимці насолоджуватися життям і бажали один одному «осім хаїм», як будувалися мури, храми та підземелля, і що таке «вінницький дзен», — говорить вінницька гідеса. — Розповім, за що ж ми так її любимо, нашу Вінницю».

Під час оглядової екскурсії, яка триває біля двох годин, Анастасія Стовпець розповідає переселенцям про памʼятки архітектури, визначні місця, історію їхнього створення. 

Відео дня

Маршрут починається на площі Ліверпуль. Учасникам гід розповідає про історію створення цього колоритного місця та про те, що присвятили її британській групі «The Beatles». 2017-го року тут встановили фігури ліверпульської четвірки.

«Я звернула увагу, що вони зовсім не знають міста і говорять про нього як про дуже чуже, — каже гідеса. — Я подумала, що я можу познайомити їх із містом і зробити його для них дружнім». 

Маршрут Анастасія, каже, обрала ознайомчий. Розповідає про памʼятки архітектури в центрі міста, зокрема костел Діви Марії Ангельської. На екскурсію прийшла й Олена Олар із Київщини.

«В Києві рух, все швидше, а тут розмірене життя для таких людей, які хочуть жити з дітьми», — каже переселенка Олена.

Далі учасники прямують до кафедрального Собору Преображення Господнього. Серед учасників екскурсії і подружжя з Харкова. У Вінниці, кажуть, вже місяць. Місто — комфортне, люди — гостинні.

Порівняно з великими містами, у Вінниці дуже спокійно, без поспіху, менше людей, — говорять переселенці.

«Ми дома, незважаючи на те, в якому місті ми живемо, все одно дома. Трішки звикли до міста. Вінниця — місто з історією. Дуже цікаво. Це гарний шанс відволіктися від новин», — каже Ольга Чайка.

Екскурсії для переселенців проводять для груп не більше 12 людей. Долучитися можна, зареєструвавшись на фейсбук-сторінці Анастасії Стовпець.

 

Читайте також:

Дозвілля для переселенців. Де прогулятися, що відвідати і скуштувати у Вінниці?

«Кошти передаю ЗСУ». Вінничанка Марія Куряча продає колекцію весільних воскових вінків

«Моя зброя сьогодні — це мистецтво!». Дизайнер Світлана Теренчук замість суконь створює картини

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (76)
  • Вікторія Селезньова

    Ви думаєте що Вінниці немає на картах?)) Що у "корегувальників вогню" немає гугла? Що вони без гіда не можуть знайти у місті потрібну точку? Чи вона водить людей по стратегічних об'єктах військової інфраструктури? Ну камон.. це вже якась дикість
  • Наталья Голюк

    Не розумію пересеоенців чоловіків , а чому ви не залишились обороняти свої міста ?
  • Ирина Панасюк

    Супер, молодець! 💙💛
  • Любов Сорока

    Не бажано  зараз  проводити  екскурсії.

keyboard_arrow_up