Очистити полиці та підтримати армію: у Вінниці збирають макулатуру з російськомовної літератури

Очистити полиці та підтримати армію: у Вінниці збирають макулатуру з російськомовної літератури
  • У Вінниці збирають російську літературу для здачі на переробку, а виручені кошти направлять на допомогу українським захисникам неба.
  • Організатори акції — благодійний фонд «Гуркіт» у партнерстві з видавництвом Vivat та департаментом відновлення і розвитку Вінницької міської ради.
  • Акція триватиме до 31 березня 2024 року.
  • Куди нести макулатуру, читайте в матеріалі.

Приносити на переробку російськомовну літературу можна і пакунками, і по декілька книг.

— Окрім органіки і пластику, в українських смітниках багато місця займає саме папір. Втім, макулатура — це не сміття, а досить цінний ресурс, який дозволяє зберегти якомога більше дерев, а отже — і довкілля. Наші партнери з благодійного фонду «Гуркіт» ініціювали цей збір з благодійною метою і ми сподіваємося, що це принесе користь як військовим, які обороняють нас, так і природі, — зазначає  Ольга Ремешевська, директорка департаменту відновлення та розвитку ВМР.

«Гуркіт» систематично забезпечує підрозділи Сил оборони необхідним обладнанням на передових позиціях, а також допомагає Силам протиповітряної оборони.

Відео дня

Наразі проводиться збір, метою якого є комплектація та забезпечення десяти мобільно-вогневих груп підрозділів ППО «Центр», які здійснюють захист повітряного простору Вінницької, Черкаської, Кіровоградської областей від ворожих атак.

Одним з ідеологічних компонентів такого збору є отримання застарілої, пропагандистської, імперської та іншої російськомовної літератури, а також просто застарілої макулатури для подальшої переробки.

— У партнерстві з видавництвом Vivat ми проводимо національну акцію зі збору такої макулатури в десяти містах України, серед яких є і Вінниця, — розповів директор фонду Владислав Самойленко.

Вінничан запрошують долучитися до акції підтримки сил ППО та здавати макулатуру.

  • Пункт збору розміщений у культурному просторі «Піч».
  • Прийом здійснюється з вівторка по неділю з 14.00 до 20.00 за адресою: вулиця Григорія Сковороди, 25 (вхід із задньої сторони будинку).
  • Акція триватиме до 31 березня 2024 року.

Опитування

Друзі, а ви будете здавати російську літературу на макулатуру?

 

Читайте також: 

Понад 5 мільйонів гривень Вінниця може зекономити на закупівлі 300 «Мавіків» для ЗСУ

Хліб для фронту буде пекти переселенка з Криму: Пекарню відкриє на виграний грант

Коментарі (1)
  • Григорий Пилипенко

    Нічого в світі не міняється. Нацистські спалення книг були кампанією, яку проводив Німецький студентський союз[en] (нім. Deutsche Studentenschaft), урочисто спалити книги в нацистській Німеччині та Австрії в 1930-х роках. Книги, які підлягали спаленню, були книжками, які розглядалися як підривні або репрезентують ідеології, протилежні нацизму . Серед них були книги, написані єврейськими, комуністичними, соціалістичними, анархістськими, ліберальними, пацифістами та сексологами[1]. Першими спаленими книгами були книги Карла Маркса та Карла Каутського[2], але включали дуже багато авторів, включаючи Альберта Ейнштейна, Хелен Келлер, письменників французькою та англійською мовами, і фактично будь-яку книгу, яка не палко підтримувала нацизм.

keyboard_arrow_up