Новий важливий збір Олександри Близнюк. Як 15-річна дівчинка вже змогла зібрати 350 тисяч на ЗСУ?

Новий важливий збір Олександри Близнюк. Як 15-річна дівчинка вже змогла зібрати 350 тисяч на ЗСУ?
Олександра Близнюк, 15-річна школярка, яка назбирала для наших захисників і захисниць вже 350 тисяч гривень
  • Олександра Близнюк, 15-річна небайдужа дівчина, продовжує допомагати нашим захисникам.
  • На сьогоднішній день  вона збирає 40 тисяч гривень на 5 детекторів дронів та 3 планшети для бойового управління системи «Кропива» для пілотів FPV дронів 120 бригади.
  • Яким чином Саша вже не раз допомогла нашим військовим та як ви можете доєднатися до цієї благородної справи? Розповідаємо.

 

Ще влітку журналіст «20 хвилин» розповів нашим читачам про талановиту і, головне, небайдужу Олександру Близнюк. Вона влаштовує імпровізовані концерти, на яких наживо співає і закликає доєднуватися людей до збирання коштів на ЗСУ. 

Сама Саша з Мурованих Курилівців і навчається в місцевій школі-ліцеї №1. Музикою дівчина займається вже десять років.

— Але лише рік тому зрозуміла її справжню суть. Зрозуміла, що мій талант зможе допомогти рідній країні в цій жорстокій війні, — каже юна волонтерка.

Відео дня

Надихнулася прикладом інших

Як розповіла Олександра, думку про благодійні заходи вона мала ще з липня 2022 року, коли прочитала новину про те, як 10-річна дівчинка назбирала чималу суму грошей грою в шашки. Однак, юна волонтерка зізнається, що без підтримки найрідніших людей їй було важко наважитись на втілення цієї ідеї.

Проте пані Валентина та Віктор, стали вірною опорою для своєї доньки й допомогли в реалізації цієї благородної ініціативи. Таким чином невдовзі, а саме 24 вересня 2022 року, Саша організувала свій перший концерт.

— Перший благодійний захід було проведено в рідному містечку на базарній площі. В репертуарі було всього-на-всього 12 пісень — прокрутила їх 3 рази й зібрала 11000 гривень, — розповідає дівчина. — На сьогодні мною було проведено 67 благодійних заходів, зібрано та передано понад 350 000 гривень українським військовим.

Не опускає руки попри труднощі

Таке щире бажання допомагати нашим захисникам та захисницям не згасає в юної Олександри попри труднощі закриття зборів, людської байдужості та подекуди навіть перешкоджанню її ініціативи.

Так, наприклад, дівчина навіть опублікувала пост на своїй сторінці інстаграм, де розповіла про те, як на ринку в рідному містечку їй не залишилося місця для організації заходів.

— Сьогодні зрозуміла різницю між «підприємцем» і «торгашем», — написала 15-тирічна волонтерка. — В країні і досі триває війна, фронту потрібна підтримка. І, як ви вже помітили, більше двох тижнів мене немає на ринку «Наш край». За весь час своїх виступів я зібрала більше 102 тисячі гривень для ЗСУ і, як зʼясувалося, для мене більше нема місця на території ринку. Сьогодні мої батьки звернулися з пропозицією посунутися всього-на-всього на один метр біля центральних воріт, але у відповідь почули: «Нащо мені це бомкання треба?» і порадили зачекати до осені, поки не продасть усі квіти.

З даною ситуацією дівчина зіштовхнулася в травні цього року, але такі труднощі не зупинили цілеспрямовану Олександру. Тож, з допомогою батьків, Саша вирішила їздити та співати по інших громадах нашого регіону.

Була вона і в Новій Ушиці, і в Жмеринці, Вінниці, Могилеві-Подільському, Тульчині, Барі, Шаргороді та інших містах та селах Вінниччини. Голос Олександри Близнюк почули багато людей, і її активна патріотична позиція захоплює кожного.

Дуже важливий новий збір

Зараз талановита та небайдужа школярка збирає кошти на 5 детекторів дронів та 3 планшети для бойового управління системи «Кропива» для пілотів FPV дронів 120 бригади. На це їй потрібно близько 40 тисяч гривень.

— Чому цей збір важливий для мене? Тому, що пілотом є мій учитель, — каже Саша.

Директорка Мурованокуриловецької школи-ліцею №1 Лариса Вудвуд на своїй фейсбук сторінці написала:

— Неодноразово казала Саші, що вже холодно співати на морозі, та відповідь лише одна: хлопцям в окопах холодніше. Буду співати та допомагати, крапка! — пише пані Лариса.

Це чудовий приклад для кожного українця зараз, адже ця юна, але настільки свідома дівчина готова годинами на морозі співати, аби допомогти нашим військовим. 

І Різдво в Олександри цьогоріч теж проходить з ціллю чим швидше закрити такий важливий збір. Вона разом з друзями сьогодні колядують, а зібрані кошти звичайно передадуть на потреби ЗСУ.

  • Допомогти можете і ви, задонативши кілька гривень: 4441 1111 3338 8094

 
Читайте також:

«Окопна пічка нагріється навіть від окопної свічки». Як в училищі перетворили заняття на благодійну акцію

«Замовлень багато, а рук мало». У волонтерському центрі Вінниці плетуть сітки та кікімори

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Галина

    Передайте рахунок і призвіще дівчинки депутатам ВР нехай подумають
  • Татьяна

    Шановні депутати, скиньтеся по десятку млн,щоб дитина вчилася,відпочивала,а не робила вашу роботу.

keyboard_arrow_up