«Боюся, що не зможемо вчасно знайти гроші». На лікування Софії не вистачає 6 тисяч доларів

«Боюся, що не зможемо вчасно знайти гроші». На лікування Софії не вистачає 6 тисяч доларів
Софійка Аглаш
  • У маленької Софійки Алгаш рідкісний вроджений розлад, через який у закордонній клініці їй довелося робити трансплантацію кісткового мозку. 
  • Одужання Софійки наближається з кожним днем. Але їй все ще потрібна від вас невелика допомога.

Півроку тому ми писали про 7-річну Софійку Аглаш. Дівчинка народилася з синім відтінком шкіри. Мама злякалася, але лікарі й не думали її заспокоїти: «Погано тужилась. Через тебе дитя синеньке». 

Прийшла лаборантка. У немовляти почали брати кров з пальця. Трішки згодом батькам скажуть: «У дівчинки низькі тромбоцити». Почалися УЗД, вливання тромбоцитів, крапельниці. Потім повідомили діагноз — тромбоцитопенія.  

Коли дівчинці було шість років, після чергового аналізу у неї виявили мутацію генів. Лікарі сказали, що в організмі дитини не виробляються в достатній кількості тромбоцити, лейкоцити та еритроцити, які є життєво необхідними. Медики пояснили, що порятунком дитини може стати лише термінова трансплантація кісткового мозку.  Завдяки підтримці небайдужих людей, наприкінці лютого цього року мама з донькою змогли полетіти у медичний центр Сураскі в Ізраїль. Вони до цих пір знаходяться там. 

Відео дня

— Коли ми приїхали до Ізраїлю, нам почали шукати донора. Але не змогли його знайти. Знайшли лише заморожену плаценту. У ній також містяться стовбурові клітини, але лікарі вважали, що через низькі температури їх може не вистачити. Тому я також стала доноркою стовбурових клітин, — розповідає мама дівчинки Оксана Аглаш. — На жаль, наші з Софійкою клітини сумісні не повністю, а лише на 50%, але й цим у разі чого можна було компенсувати нестачу. 

Наприкінці червня вінничанок госпіталізували до клініки, де почалася підготовка до трансплантації кісткового мозку. Впродовж дев’яти перших днів липня Софійка пройшла дев’ять високодозних хіміотерапій, які потрібні були для пригнічення її імунітету. Така підготовка пацієнтів для процедури ТКМ потрібна для запобігання відторгнення донорських клітин, які збираються трансплантувати. 

— Зранку у мене взяли стовбурові клітини, а вже в обід їх влили Софійці. У неї почав підніматися тиск, організм почав чинити опір, ручки та ніжки посиніли. Майже три тижні вона знаходилася у важкому стані. Процедура та хімія викликала чимало ускладень, — продовжує Оксана. — За 62 дні нас виписали і ми з’їхали на квартиру, яку винаймали. На ній ми прожили місяць і зараз знову на госпіталізації. У Софійки потрохи покращуються показники крові. Гемоглобін, наприклад, вже на позначці 92-93. Але імунітет ще не відновився, тому ми знаходимося під постійним наглядом лікарів. 

За вісім місяців, що Оксана та Софійка провели в Ізраїлі, вони витратили близько 300 тисяч доларів. Більшу частину цих коштів вдалося зібрати завдяки зусиллям благодійних фондів та небайдужих вінничан, зокрема наших читачів. Лікарі дають хороші прогнози на те, що Софійка одужає. Попри слабкість, втому від лікування та гнійну ангіну, дівчинка й сама в це вірить. 

Однак залишилося ще дещо, в чому Софійка потребує вашої допомоги. За півтора-два місяці дівчинці мають знімати імплантований порт з резервуаром. Ця процедура потребує хірургічного втручання і вартує 7530 доларів, яких у родини вже просто немає. 

— Мені вдалося зібрати 689 доларів. Більше поки що не виходить. І я боюся , що ми не зможемо вчасно знайти необхідної суми. Якщо ми цього не зробимо, ніхто нічого робити не буде, — говорить Оксана Аглаш. — Тому я дуже прошу всіх небайдужих людей допомогти нам зібрати ці кошти. 

ПриватБанк:

4149 4991 3617 5773

5168 7573 3863 4704

Аглаш Оксана Вікторівна (мама)

 

Читайте також:

Комп’ютерна томографія і ПЛР-тестування. Адреси та ціни у Вінниці

Переносять, як середньої тяжкості ГРЗ? Запитали лікарів про перебіг коронавірусу у дітей

Коментарі (1871)
  • Олеся Білокінь

    ++++++++++++
  • Елена Запарий

    +++++
  • Ярослав Сошко

    ++++++++++
  • Ольга Розумна

    ++++++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up