Скільки заробляють голови сіл та селищ на Вінниччині? Ми переглянули їх декларації

Скільки заробляють голови сіл та селищ на Вінниччині? Ми переглянули їх декларації
  • У нашій області є 45 голів сільських та селищних громад. Як і решта публічних чиновників, вони мають подавати декларації.
  • Ми відібрали тих, хто за 2022 рік отримав найбільше зарплати на своїй посаді. 
  • Хто з них лідирує в нашому рейтингу? Скільки мають заощаджень? Та яким майном володіють?

У нашому списку — десять сільських та селищних голів, які отримують найбільші зарплати з-поміж інших. Перелік очільників громад взяли з сайту Вінницької облради. Дані про їх зарплати, майно та інші статки за 2022 рік (наразі це найсвіжіша інформація) переглянули з держреєстру декларацій, звідки відібрали ТОП-10.

Узагальнені дані внесли у таблицю. А далі розлого про майновий стан тих очільників сіл та селищ, які отримують найбільші зарплати з нашого рейтингу.

Відео дня

Лідером зі значним відривом є сільський голова Уланова Олександр Гоцуляк. У своїй декларації він вказав, що отримав 929 тисяч гривень зарплати (це до оподаткування - авт.) за увесь 2022 рік.

Сукупний сімейний дохід за той же період склав 980 тисяч гривень, з яких дружина принесла до родинної «скарбнички» 37,5 тисяч гривень (зарплата і соцвиплати).

Олександр Гоцуляк має заощадження — $25 тисяч готівкою (або 955 тисяч гривень за курсом на 5 березня).

Подружжя має будинок, площею 173 кв.метри, а також три земельних ділянки загальною площею 22,6 тисячі кв.метрів. Усе записано на сільського голову Уланова. А от транспорту немає, за даними вказаними у декларації.

Друге місце — за Літинським селищним головою Анатолієм Бичком. За 2022 рік він отримав 881 тисячу гривень зарплати, про що вказано у декларації.

Сукупний сімейний дохід за рік склав 1,7 мільйона гривень, де дружина ФОП принесла 798 тисяч гривень. Інша частина суми — доходи від надання землі в оренду, дохід від продажу авто. Заощаджень в сім’ї немає.

Натомість є 12 земельних ділянок із загальною площею 16,5 гектарів (більшість ділянок належить дружині). А свого житла немає — Анатолій Бичок безоплатно проживає у будинку, площею 100,2 кв.метрів в Літині, який належить Надії Юдіній. І ще дружині належить будівля в тому ж Літині, площею 40 кв.метрів.

Власного транспорту, за декларацією, подружжя також немає.

Третю позицію обіймає селищний голова Турбова Ігор Соць. Він вказав у декларації, що за увесь 2022 рік отримав 732 тисячі гривень зарплати.

Загальний сімейний дохід склав 945 тисяч гривень, де 200 тисяч принесла до родинного бюджету дружина. Грошових активів, за декларацією, подружжя немає.

Нерухомість — це житловий будинок, площею 89,9 кв.метрів та дві земельних ділянки, загальною площею 17 тисяч кв.метрів. Усе у власності дружини. Також дружині селищного голови належить єдиний автомобіль в сім’ї — Шкода Октавія 2007 року випуску (набули у власності в грудні 2020-го).

Раніше, нагадаємо, ми писали про те, хто найбагатший серед мерів міст на Вінниччині.

 

Читайте також:

Зарплати Борзова і заступників: скільки отримує грошей керівництво Вінницької ОВА?

Які зарплати у заступників мера Вінниці? Огляд декларацій

Скільки заробляють та що мають керівники комунальних підприємств Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Вита Кащенко

    Бариги,судити потрібно.
  • Кирилл Пачкаев

    Тобто з зарплатою 600 тис. Їздить на копійчині 80 року. Сон рябої кобили
  • Оксана Хоменко

    А наш селищний голова виписав премію собі коханому один мільйон гривень це при тому що покрівлі в житлових будинках протікають десятиліття
  • Надія Гонтар

    Я не розумію, як може бути , є сім'я, але то на дружині, а то на господарю.

    Скільки б вони не декларували, а їхні статки є в двоє більше приховані.

    Брехня ! То машини не мають , то грлшей не мають.

keyboard_arrow_up