Перевіряти керівника управління внутрішньої безпеки доручили… внутрішній безпеці

Перевіряти керівника управління внутрішньої безпеки доручили… внутрішній безпеці
Активіст Віталій Павловський виступив проти полковника Романа Гринька
  • У розголошенні оперативної інформації підозрює начальника вінницької поліцейської внутрішньої безпеки голова громадської організації «Ревізія влади».
  • Він наприкінці жовтня написав заяву про це в Державне бюро розслідувань і днями отримав відповідь звідти — про переадресацію наданої ним інформації.   

Вінницьким підрозділом внутрішньої безпеки керує полковник Роман Гринько, і до нього, як розповів місяць тому 20minut.ua, мають питання вінницькі активісти. 

За заявою голови громадської організації «Ревізія влади» Віталія Павловського почалася службова перевірка стосовно названого полковника — начальника Вінницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України. Спершу активіст опублікував кілька постів у Фейсбуці з інформацією, яку має про Романа Гринька. А потім давав пояснення по своїй заяві працівникам відомства, якому той підпорядкований.    

В чому суть претензій активіста, ми писали у статті «Чаює в кабінеті з полковником? Активісти хочуть звільнення головного поліцейського контролера». Нагадаємо коротко ситуацію зі слів активіста.

Відео дня

— Внутрішня безпека зобов’язана виявляти, запобігати й припиняти корупційні, злочинні та інші протиправні дії, що готуються або скоєні працівниками поліції, — розказав раніше журналісту «20 хвилин» Віталій Павловський. — А вінницький начальник внутрішньої безпеки подружився з начальником обласної поліції і, за інформацією моїх джерел, по кілька разів на день ходить до нього в кабінет чаювати та «зливає» оперативну інформацію.

Автор цієї статті телефонувала Роману Гриньку, щоб почути його реакцію на інформацію активіста, які той також надіслав до НАЗК. Але полковник відмовився говорити. 

А за словами Віталія Павловського, через дружні стосунки начальника управління внутрішньої безпеки з начальником обласного главку нібито зірвалася спецоперація СБУ. Також він піднімав питання після затримання поліцейського на хабарі, мовляв, дивно, чому цей злочин не попередила внутрішня безпека.

У Київ, до Департаменту внутрішньої безпеки, написав голова «Ревізії влади» про можливе зловживання службовим становищем Романом Гриньком, ймовірну змову його з керівником обласного главку, домовленість про недоторканість останнього і підлеглих йому працівників. Таку ж заяву направив і до ДБР.

І ось днями надійшла відповідь з теруправління Державного бюро розслідувань:

Про переадресацію наданої Віталієм Павловським інформації повідомили заявника. Його лист відправили у в середину структури, де працює Роман Гринько — його керівникові в Департамент. Тобто розібратися, чи було порушення, чи не було, попросили начальство внутрішньої безпеки самотужки. Чи не поховали в такий спосіб проблему? Це покаже час. 

Тим більше, що службова перевірка й без того є, про що Віталію Павловському ще місць тому дали знати співробітники ДВБ з Києва.

Хіба серед своїх не вирішать питання, аби не створювати зайвого шуму, — запитаєте ви? Віталій Павловский вже пояснив таке припущення в сьогоднішній публікації у Фейсбуці. Він написав, що і не сподівався на те, що відкриють кримінальне провадження. Мовляв, знає з досвіду — такі ситуації не мають процесуального розвитку. Навіщо ж тоді писав заяви?

Активіст бачить вирішення викритої ним проблеми так: «Суть в тому, щоб заставити його працювати, як мінімум, а як максимум — нехай йде з Богом десь в торгівлю».

Редакція 20minut.ua також дізналася, що Роман Гринько став об'єктом ще одного розслідування. Над ним працюють активісти вінницького «Дорожного контролю». Про це сказали керівники цієї організації Денис Климов та Володимир Затайдух. 

— До нашої ГО «Дорожний контроль Вінниця» неодноразово звертались люди з подібною інформацією, що керівництво внутрішньої безпеки, керівництво ГУНП Вінницької області, керівники ще деяких силових структур змовилися і займаються «бізнесом» та заробляють на всьому, на чому тільки можливо — кар’єри, ліс, медичні препарати, які не є у вільному доступі, та багато іншого, — розповідає Денис Климов. — Але це все тільки інформація, хоч і з перевірених джерел.

— На даний час ми перевіряємо цю інформацію та проводимо журналістське розслідування, — додає Володимир Затайдух. — Про подробиці поки сказати не можу, але всі факти свідчать про те, що «співпраця і кришування» між певними підрозділами дійсно існує. 


Читайте також:

Ще шість жінок розповіли про домагання. Таємниці зі справи лейтенантки проти полковника

Не вірте дзвінкам з невідомих номерів і заведіть «фінансову» SIM-ку, бо аферисти обнагліли

Чаює в кабінеті з полковником? Активісти хочуть звільнення головного поліцейського контролера

Корупцію не довели. Апеляційний суд закрив адмінсправу Олександра Вешелені

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up