Корупцію не довели. Апеляційний суд закрив адмінсправу Олександра Вешелені

Корупцію не довели. Апеляційний суд закрив адмінсправу Олександра Вешелені
На учорашньому засіданні. Фото з Фейсбук-сторінки Вінницького апеляційного суду
  • У діях посадовця міської ради складу адмінправопорушення немає. Так вирішив вчора, 28 вересня, Вінницький апеляційний суд і закрив провадження про дії, пов'язані з корупцією.  
  • Після цього судового засідання відсторонений керівник може повернутися до роботи на своїй посаді, на яку був призначений приблизно рік тому, наприкінці жовтня 2019 року.

«Те, що посадовець, підписуючи документи, діяв в умовах реального конфлікту інтересів, не доведено», — повідомили в прес-службі Вінницького апеляційного суду, де судді прийняли рішення про закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

Фігурант справи — директор департаменту маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені. Винесену раніше стосовно нього постанову міського суду в апеляційному — скасували.

Звинувачували ж Олександра Вешелені, як пояснили на сайті суду, у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (частини перша та друга статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Відео дня

— Очільник департаменту підписав акти приймання-передачі послуг до договору про надання послуг з фізичною особою-підприємницею, з якою нібито мав позаслужбові стосунки: обоє значилися засновниками громадської організації. Однак, як зауважив на судовому засіданні Олександр Вешелені, на час призначення його директором департаменту громадською діяльністю не займався. Тож дій в умовах конфлікту інтересів не вчиняв, — роз’яснила пресслужба Вінницького апеляційного суду.

На початку серпня, нагадаємо, Олександра Вешелені відсторонили від виконання обов’язків директора департамента маркетингу міста та туризму Вінницької міськради. Тоді стало відомо, що його перевіряють на причетність до правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Розпорядження про відсторонення, підписане міським головою Сергієм Моргуновим, оприлюднили на сайті Вінницької міської ради 3 серпня. Ось його текст:

«Відділом з питань запобігання та виявлення корупції Вінницької міської ради 06.07.2020 року отримана інформація про те, що працівниками управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України на виконання ст. 257 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено дванадцять протоколів про адміністративні правопорушення пов’язані з корупцією, передбачені ч.ч.1,2 ст.172-7 КупАП стосовно нього».

Після цього розпорядження, протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення разом з іншими матеріалами надіслали до суду за місцем вчинення корупційного правопорушення, тобто вінницького міського. Тепер його рішення скасоване в апеляційній інстанції. Тож після учорашнього судового засідання відсторонений керівник може повернутися до роботи на своїй посаді, на яку був призначений приблизно рік тому, наприкінці жовтня 2019 року.

Олександр Вешелені до відсторонення: 26 червня на сесії міської ради 

Олександр Вешелені, нагадаємо, одразу ж назвав інкриміноване йому порушення спробою надуманої дискредитації. Він розмістив про це ось такий пост у Фейсбуці:

«Склалося так, що вже не перший місяць проти мене намагаються організувати надуману дискредитаційну кампанію, граючи методами неотесаного інфокілерства. Робиться це зовсім дрібною групкою безпринципних людей, котрі ніколи не мали особливої поваги до туризму. Коли в місті почалися системні зміни у 2019 році, їх неабияк це зворохобило.

Тепер, користуючись турбулентною ситуацією в країні та надважким станом туристичної галузі, стало вигідно писати безглузді анонімки й доноси, двозначно натякати і погрожувати, вчиняти саботажі. Вершиною цинізму стало намагання звинуватити мене в конфлікті інтересів, який не має реального підґрунтя й аргументації.

Ті, хто за останній десяток років стикався зі мною в різних сферах, чудово знають моє неприйняття будь-яких проявів підкупу чи зловживань. Якщо не інакше, то я це доводитиму у визначений законом спосіб – бо маю чітку певність у відсутності порушень в моїх діях.

Тому — однозначно — #СТОЇМО і #ВСЕБУДЕТУРИЗМ!».

Довідка

Стаття 172-7 КУпАП: Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів

«Неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів — тягне за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів — тягнуть за собою накладення штрафу від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

(…) під реальним конфліктом інтересів слід розуміти суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи невчинення дій під час виконання вказаних повноважень».


Читайте також:

«Поліцейські» фейки. Чому хакерський злам пов’язали з військовими навчаннями і що буде далі?

Кохання допомогло вінничанці виграти підряд на 18 мільйонів. Розповіли «Таємниці слідства»
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • В стране ато. По законам военного времени, можно было и без суда наказать бандюгу
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up