Нарколабораторія в СТО: хто фігуранти справи і за кого внесли по 200 тисяч застави?

Нарколабораторія в СТО: хто фігуранти справи і за кого внесли по 200 тисяч застави?

У Вінниці під виглядом СТО діяла нарколабораторія. Поліція затримала п’ятьох чоловіків, які були причетні до виробництва амфетаміну. Це було 28 червня. Вже шостого липня чотирьох з них відпустили під заставу у 200 тисяч гривень кожному. 
Хто ці обвинувачені люди? Де це СТО? Все у нашому розслідуванні. 

— Зловмисники під виглядом СТО обладнали у гаражі потужну нарколабораторію з виготовлення амфетаміну та психотропних речовин. Готовий «товар» збували гуртовими партіями та вроздріб. Такий «бізнес» приносив зловмисникам мінімум 500 тисяч гривень прибутку в місяць. Кошти за замовлення правопорушники отримували готівкою та на банківські картки, — розказували наприкінці червня у поліції. 

Ось як відбувалось затримання.

Вже шостого липня журналісти RIA/20minut.ua з власних джерел дізнались — чоловіків тиждень тримали під вартою, але суд відпустив їх під заставу у 200 тисяч грн кожному. 

Відео дня

Що кажуть в поліції та прокуратурі?

Журналісти звернулись за коментарем спочатку до Головного управління поліції Вінницької області, слідчі якого і затримували фігурантів справи. Саме вони відкрили кримінальне провадження по статті 307 ч.2 — Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Частина друга, тому що вчинене групою осіб. 

— Ми просили у суду міру запобіжного заходу як тримання під вартою. Суддя обрав тримання під вартою з альтернативою застави. Тільки особливо важкі злочини йдуть без застави. Апеляцію на таке рішення може подавати лише прокурор,— каже речниця ГУНП у Вінницькій області Заріна Маєвська.

Розслідувачі звернулись і до прокуратури. Там повідомили, що прокурор не буде подавати апеляцію. 

— Прокурор просив визначити для кожного звинуваченого максимальну суму застави у 200 тисяч гривень. Це максимальна сума. Суд задовольнив клопотання. Тому прокуратура не буде подавати апеляцію, — каже спеціаліст з питань інформаційної політики обласної прокуратури Леся Гніденко.

Четверо вийшли під заставу. П’ятий в ізоляторі

Як кажуть у поліції, усім затриманим чоловікам від 34 до 40 років. І в суді нам підтвердили, що четверо вийшли під заставу. 

— Чотирьох чоловіків, яких звинувачують в організації роботи нарколабораторії, звільнили від тримання під вартою. Вони внесли по 200 тисяч гривень застави, яку призначив суд. Один з чоловіків досі перебуває в ізоляторі. За нього заставу ще не вносили,— кажуть в пресслужбі суду. 

До речі, цю справу розглядають судді Андрій Михайленко та Юрій Ковбаса. 20 хвилин писали про останнього у 2017 році. Тоді він виправдав водія, якого піймали «під кайфом». Все тому, що порушник заявив, що машиною керував тверезий, але перед тим, як сісти за кермо, з’їв булочку з маком. І суддя йому повірив. 

Де це СТО? А хто ж фігуранти справи? 

З власних джерел в поліції, прокуратурі й суді журналісти RIA/20minut.ua дізналися деякі деталі. По-перше, СТО, де виготовляли амфетамін, знаходиться на Електромережі в гаражному кооперативі Поляна-2. Це як їхати на Шкуринці. А хто проходить по цій справі? Всього п’ятеро чоловіків. Одразу кажемо — ми готові дати слово кожному з них. Але подзвонити на їх номери не можемо, тому що телефони вилучили слідчі поліції. Тож чекаємо на зворотній зв’язок. 

Перший з обвинувачених — Володимир Березовський. Власник СТО.  (Внесено заставу)

Другий — Дмитро Войтко. (Внесено заставу). Саме його можна побачити на одній з фотографій, яку зробила поліція.

Він Майстер спорту з пауерліфтингу, рекордсмен України і Європи, займається акторською діяльністю, знімається у кліпах. Знімався в короткометражних фільмах, зокрема «Я кохаю тільки тебе» з Ольгою Сумською та Богданом Бенюком.

Третій — Владислав Хомов. Робітник. 
Четвертий — Іван Білокриницький. Робітник. 
П'ятий — чоловік, на прізвище Мельник. Хто він у цій справі, редакції поки невідомо. 

За двох ще була внесена застава. Деталі згодом. Але всіи цим чоловікам загрожує від шести до 10 років тюрми з конфіскацією майна. 

Редакція 20 хвилин буде уважно слідкувати за цією справою. Ми обов'язково розкажемо своїм читачам про її хід і вирок. 

Читайте також: 

У Вінниці накрили нарколабораторію, де виготовляли амфетамін
Їздив у Львові п'яним за кермом? Як рік ховався від тюрми засуджений за побиття підлітка дільничний
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анатолий Гордий

    ну  если  дело  попало  к  пирожки  с  маком    то  с  делом  все  ясно  а  чемпиона----- здоровяка   заряжаюшим  на  пион    или  гвоздику
  • Читач23

    Всех тварей на фронт вместе с лилипутом
  • Читач23

    .плохо дело
  • Тип со старого города

    Есть еще одно фото.Опжз такое Опжз )

    Жора reply Тип со старого города

    Знакомые лица  боксеры  Продивус и Узелков. Неужели тоже в ОПЖЗ ?

keyboard_arrow_up