На кому хата? Чиє майно вписали у свої декларації силовики Вінниці (ІНФОГРАФІКА)

На кому хата? Чиє майно вписали у свої декларації силовики Вінниці (ІНФОГРАФІКА)
  • Стереотип чи правда, що сильні світу цього записують своє майно і доходи на родичів, щоб зняти зайві питання?
  • Журналісти RIA/20minut.ua проглянули свіжі декларації керівників силових структур міста та області.
  • Мета – побачити, кого вони уписали власниками нерухомості, землі, машин та грошових активів.

У когось мільйони або тисячі доларів на рахунках чи в шухлядах, а у декого ні копійки за душею на чорний день. Статки очільників поліцій і прокуратур різні. Хтось показав службову квартиру або житло в оренді, а хтось має десятки гектарів землі та по кілька квартир.

Не новина, скажете. І правда. Вінничани знають, що хто має і де насправді живе. Та цього разу журналісти проглянули декларації не для вивчення об’ємів майна людей, яким платить зарплату держава із наших податків.

Ми хотіли дізнатися, чи правда, що державні службовці мають звичку оформляти цінне майно чи грошові активи на родичів, аби зняти із себе підозри? Для цього групуємо інформацію з декларації на дві колонки. У першій підбиваємо майно, що є власністю декларанта. У другій – таке майно, яке належить його дружині або іншим членам сім’ї.

Так ми продивилися доступні в інтернеті електронні звіти про доходи і майно керівників поліцій (їх у нас чотири різного виду – національна, патрульна, муніципальна поліції та податкова міліція) та прокуратур (обласної, місцевої і військової). І на нашій інфографіці, складеній із деклараційза 2016 рік, видно, кому належить задеклароване керівниками силових структур майно – їм чи членах їхньої родини.

Відео дня

Заодно ми порівняли, чия робота найбільш оплачувана державою, а за роботу на яких посадах платять у рази менші гроші. Ці дані дивіться на окремій діаграмі – «Зарплати за рік».

Так, вийшов рейтинг силовиків неповний. У ньому немає даних із декларації очільника СБУ області, якого змінили у травні цього року. Ми вирішили, що аналізувати статки новопризначеної людини будемо за декларацією 2017 року, де з’являються доходи від роботи в нашому місті.





Читайте також: 

Рахуємо чужі гроші. Скільки заробляють “поліціонери”?

Не бідні люди: Скільки грошей показали в деклараціях чиновницькі «вершки» міської ради Вінниці

Онлайн-декларації. Кожен зможе подивитися на прибутки держслужбовців

Декларації начальників поліції: чому схована правда?

Вінничани «попали»: ТОП-100 найбагатших «земельних» декларацій України

Впливові та багаті: що задекларували вінницькі обласні прокурори
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    А СТО и Мойка, пару маршруток(Винница-Киев, и пригород) у Присяжнюка Толика куда спрятались, пусть УВБ, СБУ, НАБУ покажет себя в действии, и пробьет по родственникам этого хабарныка, и дядю Присяжнюка надо все таки найти, и посадить, подскажу - прячется старый пердун в Крыму..
  • Куприна Юлия

    Ці персони написати можуть дуже багато чого. То все перевіряти потрібно дуже гарно. Чи як завжди буде - закриють очі? То чому ж не закрили очі на соц. мережі? Для чого їх було блокувати? Яка користь з того? Все рівно те блокування можна обійти дуже запросто через браузери типу FreeU або щось типу того.

    Mem reply Куприна Юлия

    VPN сервіси, це анонімні мережі, в який провайдери не можуть контролбвати трафік. Відповідно і через них все доступно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up