Бійка з СБУшниками через російський шансон. Дізналися деталі конфлікту в ресторані «Арталь»

Бійка з СБУшниками через російський шансон. Дізналися деталі конфлікту в ресторані «Арталь»
  • У суботу, 4 листопада, в ресторані «Арталь» виник конфлікт між двома компаніями. В одній були працівники військової контррозвідки СБУ (Київ), в іншій — військовий.  
  • Чому виник конфлікт, який переріс в бійку? Очевидці події розповіли деталі. А як ситуацію цю прокоментували в поліції та у військовій прокуратурі?

«Приходите в мой дом, мои двери открыты» у виконанні Круга. Після початку повномасштабної війни з росією ми перестали слухати пісні мовою ворога, тим більше в громадських місцях. Проте в деяких закладах вінничани і гості міста дозволяють собі шиканути під російський шансон, ще й кулаками відповісти на зауваження. Гостроти ситуації додає і те, що зауваження зробили гості військового представникам СБУ. Але все по порядку.

Контррозвідка проти військового

В суботу, 4 листопада, в ресторані «Арталь» було людно. В той день з рідними, друзями та їх дітьми відзначав день народження військовий. У сусідньому VIP-залі теж свій день народження святкував працівник СБУ. Після того, як музичний супровід закладу о 22.00 закінчив свою роботу, гості почули, як із VIP-зали пролунав російський шансон «Владимирский централ» у виконанні Круга. 

Терпець людей увірвався, коли наступною була «Приходите в мой дом, мои двери открыты». Вони завітали в кімнатку до поціновувачів російського шансону і зробили зауваження. Ті продовжували розважатись. Не звернули уваги на зауваження і офіціанти та адміністрація «Арталю». Про це журналістам «20 хвилин» розповіли гості військового. Вже згодом редакція отримала з власних джерел в поліції ці відео. 

Відео дня

 — Відпочивали друзі власників «Арталя» і наша компанія, — розповідає гостя військового і свідок подій в ресторані. — Ми були запрошені на день народження до військового, який служив на передовій. Вже виключили музику, сказали, що все закінчилося, і ми почали одягатися. Чуємо, як в кімнаті іншої компанії святкуючих включили на всю в телефоні «Владимирский централ». Я відкрила двері і зробила зауваження, що зараз не той час, щоб слухати таку музику. Вони не відреагували. Я пішла на бар, спитала дівчат, чому вони ніяк не реагують, що в їх закладі звучить російський шансон — вони лише посміялися. Після цього вийшли з тої компанії чоловіки, і почалася бійка.

— Ми покликали охорону ресторану — вони теж тільки посміхнулися, — продовжує розповідь жінка. — Тоді викликали поліцію — але й ті теж лайтово до всього віднеслися. Потім змушені були викликати швидку, оскільки були постраждалі: трьох чоловіків з нашої компанії доставили в лікарню. Образливе в цій ситуації, що ніхто не хотів вибачитись, а навпаки почали бійку, а б'ються ті чоловіки добре. Ми звернулися до журналістів, оскільки боїмося, що відеодокази з камер спостережень ресторану будуть знищені і справу закриють.

За інформацією з власних джерел редакції «20 хвилин», серед постраждалих, які зробили зауваження, троє чоловіків. Це військовий, стоматолог і юрист. 

Був ще четвертий постраждалий, якого зі струсом мозку доправили в лікарню. Це львів'янин Руслан Сивак. Він, за словами очевидців, крутив шансон і був ініціатором бійки разом з сином Дмитром Сиваком, який є військовослужбовцем Департаменту військової контррозвідки СБУ. Він і святкував свій день народження, який був 1 листопада.

Також СБУшник мав при собі нагородну зброю, пістолет Glock-17, отриманий в березні цього року від тодішнього Міністра оборони Олексія Резнікова. Також в їх компанії було ще два працівник контррозвідки, які встановлюються нашою редакцією. 

Відкрили кримінальне провадження

Ми звернулись за коментарем до пресслужби поліції Вінницької області.

— За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Всі учасники встановлені, проводяться слідчі дії,— повідомила речниця поліцейського главку Заріна Маєвська. 

Також попросили прокоментувати ситуацію керівника Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Олексія Рихлюка. 

— На даний час Вінницькою спеціалізованою прокуратурою в сфері оборони Південного регіону здійснюється процесуальне керівництво за даним фактом, — розповів Олексій Рихлюк. — В ході досудового розслідування встановлено, що дійсно 4 листопада біля 23-ї години відбулися певні події, до яких можливо причетні співробітники Служби безпеки, департаменту контррозвідки. Проведені першочергові слідчі дії, огляд місця події, допит свідків. На даний час дані письмові вказівки органу досудового розслідування попрацювати зі свідками, провести ряд слідчих дій. Це впровадження перебуває на особистому контролі керівництва.

 

Читайте також:
Забруднення від птахофабрики? Комісія розслідує загибель дев'яти тонн осетрів в Ладижині

В Ладижині загинуло 9 тонн червонокнижної риби. Що знищило акваферму з осетром і білугою?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (69)
  • Читач04

    Пример от СБУ, налоговой Гетьманцева и ОП Татарова, Ермака и Арахамии как нужно работать и крышевать прихвостней Януковича и схемы в крупных столичных застройщиках. Міжнародні компанії тоже делали аудит Будкепитала жены Кушнира и Энсо Столара, где Ермак через Колюбаева и Кушниры вывели 10-ки миллионов долларов. А проверка по схемам с налогами, схемам отмывания и вывода капитала в особо крупных размерах будет? Справа № 752/17629/20 Кримінальне провадження №42019110000000371 від 04.12.2019 року, Справа № 761/28150/19 Кримінальне провадження № 22017000000000423 від 23 листопада 2018 ( https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/court-document/83200613/?fbclid=IwAR0hExZHM6E3A1MMiTfKCoDxajxWoeue0S65CGUU_ATKDSh7rxjQWo_cZwU ) ( https://opendatabot.ua/court/91562437-d78eb2276742956613b3e1279df9b15a?fbclid=IwAR0h_rB5KdLxZGXzA0kD4mEVafdkfXGpTSqdB9FoHShGePBittUcTmSyNDE ), ( https://court.opendatabot.ua/cause/752%2F17629%2F20?fbclid=IwAR1UY8VGNwQCGoC-aQw7xMNDl6y1uNfulbVo45ZCkdGqgcaqPLwhOgya7Ec ). Пока старший Кушнир шлет инвесторов на х..й и умножает на ноль коммунальный Киевгорстрой выводя как здания, участки так и банкротя дочерние предприятия младший тоже в деле. Знакомьтесь фонд АТ «ОРЛАНДО» с уставным капиталом 130 млн грн. сыночка прихвостня Януковича Кушнира Ильи, по совместительству депутата Киевсовета (правда мандат папа купил но это не важно, жмет кнопки в Киевраде вместе с сыном завхоза Януковича Владимиром Кравцем). Ну и тут все по стандарту уход от налогов и вывод капитала в офшоры ( https://opendatabot.ua/court/92270101-94db190dcf1a1c788d8163c52069f410?fbclid=IwAR1wa9P18tFEOaffc4B9NrCAnoM3f7gjqn_XtYCaWKRY2ZpkBmibJ4B33SM ) все как папа учил с дядей Андреем, как помним бизнес семейный))) по этому все в семью на Кипр к маме - Оксане Кушнир (Будкэпитал она же Інвестмент Фанд Лімітед» (Vingis Real Estate Investment Fund Limited) (НЕ 330333, Кіпр, нова назва: «Вінгіс Ріал Істейт Інвестмент Фанд ВіСіАйСі ЛТД» (Vingis Real Estate Investment Fund VCIC Ltd). Так что бизнес все таки семейный а не отдельный. Оксана имеет золотой паспорт Кипра (У Игоря тоже золотой паспорт Кипра) и брачный контракт с Кушниром, а у Кушнира романтические отношения с Кравцем Ермаком Арахамией и Столаром который уже опрокидывал тысячи семей в Элита -Центр. Ермак через своего бизнес партнера Колюбаева который начал заходить в строительные фонды компании Энсо ("Квантор Проджект", "Апелиот", "Скиллинг" "Дистрикт", КУА "Эссет Файненшнл Групп" через которые с некоторыми манипуляциями на рынке ценных бумаг они вывели десятки миллионов долларов, также как и сын и жена Кушнира. Пока крыша ОПЗЖ Ермак у которого через Татарова в ручном режиме СБУ, Прокуратура, ДБР, БЭБ, и судя по нулевой реакции на деятельность семьи Кушниров, и НАБУ тоже ручное, прихвостни Януковича жируют прикормив ОП, так что не удивительно что ближайшее окружения Януковича - семья Кушниров, и семья Кравцев могут раскидывать на спиленное бабло в покер в ресторане Ишак с Арахамией и слать всех на х..й

  • Читач04

    мда
  • Надія Гонтар

    Ну , якщо робітники сбу порушують закони України, порушуючи коменданську годину, слухаючи музику, пісні ворога, то що казати простим людям !? Їх треба відправити в окоп хоч на одну ніч, де воїни наші сплять і по них повзають миші і криси.І ці гуляють, шикують під час війни.Покарати їх треба і жорстко.І працівників иесторану
  • Антон Мельник

    Сидять в тилу, отримують бойові, бухають у ресторанах, а прості хлопці гинуть. Всіх на передову

    Читач16 reply Антон Мельник

    Прості хлопці в увалі теж бухають що будь здоров. І це в Донецькій області в якій заборона на продаж спиртного. Так що...

keyboard_arrow_up