За півроку понад дві тисячі вінничан потрапили у лікарню з інсультом

За півроку понад дві тисячі вінничан потрапили у лікарню з інсультом
  • Майже чотири з п’яти смертей від серцево-судинних захворювань виникають внаслідок інфарктів та інсультів, третина цих смертей настає передчасно у людей, віком до 70 років.

За інформацією обласного департаменту охорони здоров'я та реабілітації з початку на Вінниччині року інфаркт міокарда зареєстрували у 552 пацієнтів. Також за шість місяців цього року на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я Вінниччини пролікували 2 745 хворих з інсультами.

Фізична активність 

Низька фізична активність є одним із факторів, що значно збільшує ризик серцевих хвороб. Натомість висока є одним з найкращих способів збереження здоров’я серця.

Аеробні вправи: чудовий вибір для регулярних тренувань. Це можуть бути біг, плавання, ходьба, їзда на велосипеді, танці та стрибки. Цей вид активності змушує серце битися швидше, ніж зазвичай. Через деякий час, аеробні вправи допомагають серцю та легеням стати міцнішими та працювати краще.

Відео дня

Здоров'я серця

Інші види активностей мають свої переваги. Віджимання, присідання, підйом сходами роблять м’язи витривалими та додають сили.

Коли ви робите вправи для укріплення кісток, ваші ступні, ноги та руки підтримують вагу тіла, а м’язи тиснуть на кістки. Це допомагає кісткам стати міцніше. Біг, ходьба, стрибки на скакалці — гарний приклад таких вправ.

Розтяжка покращує гнучкість та здатність повноцінно рухати суглобами. Це вправи йоги, бокові розтяжки тощо.

Обирайте вид активності, який підходить саме вам. Звертайтеся до лікаря за консультацією, особливо якщо маєте протипокази до занять певними видами фізичних активностей.

Нагадаємо, за минулі два тижні на Вінниччині кількість хворих на COVID-19 збільшилась вдвічі. Лікарі закликають вакцинуватись.

Читайте також:

Де у Вінниці можна безкоштовно здати тест на COVID-19 

Алгоритм дій на випадок тактичного ядерного удару. Як підготуватись та що робити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Людмила Задачина

    Даже если и есть деньги, наши боги медицины, сделают все , чтобы добить пациента. Это из собственного опыта.
  • Сергей Валерьевич

    Доведено, що побічна дія вакцин проти коронавіруса це інсульт та інфаркт.
    Совпадєніє?!
  • Анатолий Гордий

    инфаркт  или  инсульт     если  нет  денег   шансы  в  виннице  равны  нулю

keyboard_arrow_up