Як закип'ятити молоко, щоб воно не збігло та не підгоріло. Лайфхаки
- Мабуть, у всіх була ситуація, коли поставили молоко на плиту, не вгледіли, і воно збігло. Саме час ділитися хитрістю, яка допоможе вам цього уникнути.
Один із найпростіших варіантів — завжди стежити і помішувати молоко, щоб воно не скипіло. Однак існує й інший спосіб. Кулінари пропонують кинути кубик льоду, як тільки молоко почне закипати.
Крім того, є лайфхак, про який мало хто знає. Вам потрібно попередньо змазати бортики каструлі вершковим маслом або оливковою олією. Жирне середовище буде справжньою перешкодою для википання молока.

За кімнатної температури кип'ячене молоко рекомендується зберігати не більше як 18 годин, у холодильнику — три доби.
Що робити, щоб молоко не пригоріло?
Проблема підгорілого молока знайома кожній господині. Ця неприємність не тільки псує зовнішній вигляд посуду та пічки, але і збільшує час приготування їжі. Пригоріле молоко має специфічний смак і запах, тому для того, щоб не зіпсувати смак готової страви, доводиться знову кип'ятити молоко. Що ж робити, щоб воно не пригоріло?
Правильна посуд
Не слід кип'ятити молоко в емальованій каструлі, так як в ній воно точно пригорить. Краще всього для цього використовувати алюмінієвий, скляний посуд або каструлю з нержавіючої сталі. Ще один спосіб уникнути такої неприємності — це кип'ятіння молока в каструлі з товстим дном. Вона дозволяє більш повільно і рівномірно нагріти молоко.
Постійне помішування
Цей спосіб найбільш поширений. Потрібно постійно помішувати молоко і видаляти з нього пінку, і тоді воно не втече і не пригорить.
Цукор
Запобігти пригоранню молока можна за допомогою цукру. Необхідно в 1 літр напою додати 1 чайну ложку цукру чи шматочок рафінаду. Крім того, це дозволить довше зберегти свіжість молока.
Холодна вода
Перед тим як ставити каструлю на вогонь, її потрібно обприскати дуже холодною водою. Також можна додати на дно каструлі трохи води і закип'ятити її, а потім додати молоко.
Тарілка в каструлі
Перед тим, як наливати молоко в каструлю на її дно необхідно покласти невелике блюдце днищем вгору. Під час закипання рідини воно буде битися об стінки каструлі, запобігаючи утворенню пінки, яка є основною причиною того, що молоко збігає і пригоряє.
Як врятувати пригоріле молоко?

Якщо ви не встежили, і молоко все-таки пригоріло, то виправити цю неприємність можна за допомогою одного способу. Відразу ж перелийте пригоріле молоко в іншу ємність і накрийте мокрим рушником. Це дозволить усунути горілий запах.
Сире молоко таїть у собі багато небезпек. Тому кип'ятіння є кращим способом убезпечити себе від них.
Читайте також:
Вечір у колі родини. Десять кращих мотивуючих фільмів на реальних подіях
«Тепліша, ніж в попередні роки»: синоптик розповіла про погоду взимку
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
Я всегда так делаю