Як підтримати себе, коли близька людина служить? Поради психологині

Як підтримати себе, коли близька людина служить? Поради психологині
  • Корисну інформацію про те, підтримати себе, коли близька людина на фронті, опублікували спеціалісти Veteran Hub. 

У просторі для ветеранів вже кілька місяців функціонують безоплатні групи підтримки «Дівчата, які чекають» з психологинею, яка сама в очікуванні коханого з війни. 

Психологиня цього проєкту Марія Стецюк поділилася порадами з власного досвіду, як підтримати себе у ситуації, коли близька людина служить. Далі — пряма мова. 

  • Відео дня
    /li>

Не забивати на себе. Звертай увагу на будь-які симптоми: порушення сну, апетиту, апатія, хронічна втома. Почуваєшся погано — сходи до лікаря, здай аналізи на гормони та вітаміни. Якщо з аналізами все ок, не соромся звернутись до психолога або психіатра.

Напиши список усього, що тобі допомагає почуватися краще. Додай туди контакти подруг, яким можеш подзвонити, номери гарячих ліній та психологів. Запиши заняття, які завжди допомагають, улюблені книги, фільми, серіали, їжу. І коли відчуватимеш себе максимально на дні — відкривай список і роби те, що можеш зараз. Це допоможе стабілізуватись.

Якщо у вас є можливість спілкуватися, спробуйте наблизитися до вашого колишнього життя. Можна обирати одяг разом по відеозв'язку, випити каву, попросити поради, як вирішити якусь ситуацію. Включи коханого чи кохану в процес твого умовно мирного життя, щоб розділити цей момент на двох.

Часто ті, хто чекають, знаходяться ніби у стані завмирання, але я рекомендую спробувати все-таки жити це життя. Все, що зараз можна і хочеться зробити — роби, не відкладай.

Загалом у хабі мають три основні напрямки послуг. Все надають безоплатно. Юристка роз'яснить все щодо документів, статусів та черг, психологиня надасть емоційну підтримку, а консультант з пошуку роботи допоможе з написанням резюме та розкаже, де і як шукати вакансії.

Контакти хабу: 067 348 28 68. 

Адреса у Вінниці: вулиця Славетна (8-го Березня), 29.

Читайте також:

«Тут вони будуть почуті». У Вінниці запрацював хаб для переселенців з інвалідністю

Синдром фантомної сирени: що робити, коли чуєш звук, якого немає

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up