Як обрати педіатра? Рейтинги найпопулярніших і тих, з ким ще можна укласти декларацію

Як обрати педіатра? Рейтинги найпопулярніших і тих, з ким ще можна укласти декларацію
  • В одній з попередніх публікацій ми розповідали про те, як знайти сімейного лікаря, укласти з ним декларацію та як у разі потреби його замінити.
  • Було б несправедливо оминути увагою тему педіатрів — перших лікарів наших дітей, які знають усе про їхнє здоров'я від народження й до повноліття. 

Аналогічно до пошуку сімейних лікарів, найпростіше шукати педіатрів через онлайн-мапу на сайті Національної служби здоров'я (НСЗУ). На цьому сервісі можна знайти інформацію про всі заклади України, що надають первинну медичну допомогу, та лікарів ФОПів. 

Усі вказані на сайті медики уклали договори з Нацслужбою. Тобто, підписавши з ними декларацію, пацієнт автоматичне отримає державне медичне страхування. Це не лише безплатні для пацієнта консультації, але й ціла низка досліджень: загальний аналіз крові, вимірювання рівня цукру та холестерину в крові, ЕКГ тощо. 

Відкривши онлайн-мапу, обираємо потрібний нам населений пункт та спеціалізацію лікаря. У нашому випадку це Вінниця й педіатрія. Бачимо, що з НСЗУ співпрацює 28 педіатрів.

Відео дня

Тут варто також додати, що батьки дитини можуть укладати для неї декларацію одразу з сімейним лікарем, а не педіатром. У такому разі кількість вінницьких фахівців розширюється до 391 людини. Та зупинимося на педіатрах.

Навпроти однієї з педіатринь зі списку бачимо символ зелену галочку. Це означає, що з нею вже не можна підписати декларацію, адже її ліміт на кількість пацієнтів вичерпано. Одному педіатру дозволяється мати 900 декларацій. Проте у найпопулярнішої вінницької педіатрині Вікторії Левандовської 921 пацієнт.

Ось так виглядає перелік десяти найпопулярніших за кількістю декларацій педіатринь та педіатрів Вінниці. 

До решти 27-ми лікарок та лікарів цієї спеціалізації є можливість записатися: навпроти їхніх імен стоїть символ зеленої стрілочки й видно кількість пацієнтів, яку вони ще можуть добрати.

Для запису потрібно обрати медичний заклад та самого лікаря. Зробити це можна на вказаній вище онлайн-мапі. 

— На цій мапі відображена адреса медичного закладу чи кабінету, що в ньому лікар працює, а також його контактний номер. Люди мають наперед комунікувати з медзакладом, щоб дізнатися, як у них відбувається заключення декларації: через реєстратуру чи безпосередньо під час візиту до лікаря, — пояснює менеджерка контакт-центру національної служби здоров'я Оксана. — Після цього батьки пацієнта мають прийти з документами своїми та дитини. І тоді лікар декларує. 

Як і обирати, ви також можете вільно замінити одного педіатра на іншого. Перепідписати декларацію можна звернувшись безпосередньо до лікаря, якого ви бажаєте обрати. Після укладання нової декларації педіатр вашої дитини зміниться автоматично. Розривати попередню декларацію не потрібно. Процедура зміни лікарів безплатна.

 

Читайте також:

Як обрати сімейного лікаря? Рейтинги найпопулярніших і тих, з ким ще можна укласти декларацію

Що робити, коли лікарі змушують оплачувати безкоштовну медичну послугу? І як дізнатися, чи вона справді безплатна

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • AK

    Майстерність лікаря не по рейтингам міряють, а по умінню витягнути із важких хвороб та умінню поставити діагноз, а це не корелює із кількістю лайків пацієнтів, які приходять йодом пальчика помазати і сопельки підтерти. Не робіть медвежу послугу населенню не розуміючи специфіки медицини.

keyboard_arrow_up