Як мити руки, аби це було ефективно. Оприлюднили корисний відеоролик

Як мити руки, аби це було ефективно. Оприлюднили корисний відеоролик
  • Нині у світі спалах коронавірусу. Є вже три підтверджені випадки в Україні. 
  • Лікарі радять частіше та ретельніше мити руки. А ви знаєте, як це робити правильно?

— Руки завжди треба мити перед їжею, після спілкування з хворим та після того, як сходили до туалету, — пише hromadske.ua. — Витирати краще рушником, а не сушити в сушарці, бо вона розносить бактерії.

Дивіться відео та дізнавайтеся, як правильно мити руки:

Відео дня

Опитування

А ви знали, як правильно мити руки?

Станом на 19 годину 12 березня в Україні офіційно підтверджено три випадки зараження коронавірусом.

 

Читайте також:

Підозра на коронавірус у Козятині: хворому уже встановили діагноз

Кінотеатри закрити, а туалети — відкрити. Моргунов пояснив, що кому робити під час карантину

Школи закрили, а в садочках — особливий режим. У Вінниці з 12 березня ввели карантин

Через коронавірус до 3 квітня в Україні запровадили карантин

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Сергей

    Симптомы  короновируса,просто невозможно дышать,легкие не работают.На Вишенке мне поначалу сказали - У вас туберкулез. Хотя это простая пневмония.

    И не простая ,а смертельная. Курдюков при смертельной пневмонии трупы в редакцию 20'мин не придут.

    А вот что говорит врач из Италии

    Власти Италии приняли решение закрыть все магазины, кроме продуктовых и аптек. По последним данным, общее число случаев заражения коронавирусной инфекцией в Италии за сутки выросло на 2 тыс., превысив 12 тыс., число жертв превысирург больницы Humanitas Gavazzeni e Castelli в Бергамо, Даниэле Маккини, опубликовал в фейсбуке пост, описывающий ситуацию с COVID-19:

    "Еще неделю назад, дежуря в ночной смене, я ждал результатов первого теста на коронавирус нашего первого «подозреваемого» пациента. Сейчас ситуация стала драматической — других слов нет. Война в разгаре, сражения идут и днем, и ночью. Пациенты приходят в отделение неотложной помощи один за другим. За два года работы в Бергамо я такого не видел. И это совсем не похоже на грипп.

    Грипп не мог бы стать причиной столь быстро развивающейся трагедии. Разница в том, что при классическом гриппе — не считая разницы в масштабах заражения — осложнений гораздо меньше. Они наступают, только когда вирус гриппа разрушает защитные барьеры, и бактерии, живущие в верхних отделах нашей дыхательной системы, начинают поражать наши бронхи и легкие.

    COVID-19 же непосредственно поражает альвеолы легких, которые перестают выполнять свои функции, наступает сильная дыхательная недостаточность, и обычная кислородная терапия не работает. Как врач я не могу сказать, что самые тяжелые пациенты — только пожилые люди с сопутствующими патологиями. Да, в нашей стране много пожилых, и трудно найти человека после 65 лет, который не принимал бы таблетки от давления или, скажем, диабета.

    Но когда вы видите в реанимации молодых людей, подключенных к аппаратам ИВЛ или ЭКМО (это аппарат для самых сложных случаев, который забирает кровь, насыщает ее кислородом и возвращает обратно в венозное русло пациента), то спокойствие по поводу молодежи и коронавируса улетучивается. В соцсетях полно людей, гордящихся тем, что они «не боятся коронавируса», бравируют игнорированием мер гигиены, протестуют против ограничений — но это не меняет факта эпидемиологической катастрофы".

    З.А.Глядач reply Сергей

    А ще коронавірус "поражаєт" мозгі тупих коментаторів,які постять всіляку )(.йню.
  • Сергей

    Симптоми коронавірусу





    Найбільш розповсюдженими симптомами COVID-19 є лихоманка, сухий кашель та відчуття втоми, стверджує Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).



    На основі 55 924 лабораторно підтверджених випадків зробили такі висновки:



    лихоманку (підвищення температури тіла вище 37°C одна з ознак лихоманки) фіксували у 87,9% випадків;

    сухий кашель – 67,7%

    втома – 38,1%

    вологий кашель – 33,4%

    ускладнене дихання – 18,6%

    біль в горлі – 13,9%

    головний біль – 13,6%

    біль в м'язах – 14,8 %

    озноб – 11,4%

    нудота та блювання – 5%

    закладеність носа – 4,8%

    діарея – 3,7%

    кровохаркання – 0,9%

    почервоніння та запалення очей – 0,8%

    Потом это все переходит на пневмонию.,Все эти симптомы были у меня.Но врачи сказали -У вас онко заболевание. Так что готовтесь отьезжать. А был просто короновирус!  И пневмония! Редакция 20 мин в курсе дела.Как сказал Курдюков ничего  опасного)
  • Сергей

    Когда пневмония  после короновируса ,то уже не имеет значения как мыть руки.В морг и с немытыми  руками примут.Главное иметь деньги  на похороны.
  • З.А.Глядач

    "Витирати краще рушником, а не сушити в сушарці, бо вона розносить бактерії"

    Автор-ідіот?

    Торон Туй reply З.А.Глядач

    Это ж Лєхова.

    З.А.Глядач reply Торон Туй

    Точно.
    Але Лєхова ще нічого. Уявляю,що може понаписувати Бобруха...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up