Вінницькі лікарі видали книгу «Педіатрія». Один з авторів — Павло Ковальчук

Вінницькі лікарі видали книгу «Педіатрія». Один з авторів — Павло Ковальчук
  • Фанати своєї справи, фанати по справжньому доказової педіатрії об’єднались і створили підручник «Педіатрія».
  • Кожен з авторів писав про те, чим займається по-справжньому, має не лише теоретичний, а й великий практичний досвід, є членами своїх асоціацій національного та європейського рівня.

Про видання чергового тому книги «Педіатрія» повідомила лікарка Ольга Зборовська.

«Це унікальна по своєму авторському складу робота — 86 авторів, 8 з них закордонні. Об’єднати всіх в одну неймовірну команду вдалось Oleksandr Katilov. Фанати своєї справи, фанати по-справжньому доказової педіатрії об’єднались і створили підручник. Кожен з авторів писав про те, чим займається по справжньому, має не лише теоретичний, а й великий практичний досвід, є членами своїх асоціацій національного та європейського рівня. Унікально те, що робота над цією книгою завершилась під час розпалу цієї жахливої, безглуздої війни, хоча розпочата була ще в 2021 році. Я хочу щоб ви зрозуміла ту силу, з якою ми віримо в перемогу — йде війна, а ми пишемо про здоров’я наших дітей, тому що це наше майбутнє», — пише лікарка.

На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та у приміщенні

Відео дня

Один із авторів книги — Pavlo Kovalchuk, який загинув під час ракетного обстрілу нашого міста в липні 2022, дехто з авторів служить в лавах ЗСУ, хоча до війни щодня лікували дітей, носили яскраву форму із принтами із смішними звірятами, а тепер ходять у «пікселі» і мають цю нечисть виганяти з нашої землі.

— Але ця книга — це віра в нашу перемогу, в майбутнє нашої країни, — зазначає Ольга.

На зображенні може бути: 1 особа, дитина та текст

Дивіться відгук від Доктор Комаровский, який бачить розвиток педіатрії в Україні однаково з авторським колективом:

Дитячий невролог Павло Ковальчук перебував в «Нейромеді» на момент обстрілу. Про Павла Ковальчука пишуть, що він надзвичайно крутий фахівець. Відомо, що він отримав важкі поранення та опіки 70% тіла.

З 19 липня Павло Ковальчук лікувався в Краківському опіковому центрі. Його стан був важкий, лікар переніс вже чотири операції. Медик виклав допис зі словами вдячності за підтримку та допомогу. Тоді ми всі вірили, що все буде добре.

Нагадаємо, лікар помер 2 серпня від травм, отриманих внаслідок ракетного обстрілу. Про смерть колеги повідомили на сторінці діагностичного центру «Нейромед».

 

Читайте також:

Бродячий пес покусав жінку: в Жорнищах оголосили карантин через сказ тварин

Завтра Землю накриє магнітна буря: календар небезпечних дат на тиждень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up